Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ringo Starr náhodou získá vzácný prsten, který je určen oběti, která má na konci dne zemřít. Z Indie do Anglie ho pronásleduje banda fanatiků, kteří mají za úkol Ringa najít, zabít, rozkrájet... Navíc je mu na stopě i šílený vědec, který chce za pomoci prstenu ovládnout svět. Kapela ho ovšem chrání, pomáhá jim i půvabná Ahme, a tak za poslechu She's got the ticket to ride, You´ve got to hide your love away nebo právě titulní Help! putujeme do Alp a dál. (Jinny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

laik_60 

všechny recenze uživatele

V čase keď tento film prišiel k nám, som bol veľký priaznivec Beatles Dodnes Beatles považujem za skupinu, ktorá hýbala hudobným svetom. Aj preto nemôžem inak ako dať plný počet bodov a s nostalgiou spomínať na kľačiaceho záhradníka v byte a strihajúceho trávnik rozmerov rohožky. :) Help, I need somebody .... ()

Matte27 

všechny recenze uživatele

Po předchozím Perném Dni trochu zklamání. Od Help! jsem čekal něco jako jeho pokračování, prvotřídní zábavu s Beatles. Tohle bylo takové s nimi a bez nich. V prvním filmu bych si troufnul říct, že kluci hráli sami sebe v té nejpřirozenější podobě, tady už přehrávali. Děj byl utahaný a nudný. V některých částech jsem se přistihl, jak sleduju čas do skončení filmu. Ano, zasmál jsem se, ale ne jak jsem čekal. V komentářích jsem se dočetl cosi o srovnání s Monty Pythony. Musím se přiznat, že jsem si na ně taky vzpomněl a to v části s pěním Ódy na radost. Zkrátka to pro mne byl průměrný filmový zážitek. Dávám čtyři hvězdy, ale cítím to na 3 - to mi však láska k The Beatles nedovolí. ()

Reklama

Robbi 

všechny recenze uživatele

Lze obhajovat nebo hanit. Můžeme být nadšení nebo otrávení. Když jsem procházel názory přispívajících, napadla mě ještě jedna věc - tenhle film si na nic nehraje. Beatles ho natáčeli v období, kdy už cítili, že s nimi kdekdo manipuluje ve jménu sypajících se sumiček a sum a podle toho se k němu taky stavěli ("Nebyl to náš film. My v něm byli jenom jako hosté!"). Nikdo z členů nikdy netvrdil, že to bylo světoborné dílo a Lennon ho dokonce veřejně shazoval. Ačkoliv byl skutečně nesmírně jednoduchý a vlastně šlo jen o to zasadit písničky Beatles do nějakého prostředí a poněkud je poslepovat, pořád si myslím, že má lepší atmosféru než většina vykalkulovaných rádoby uměleckých děl. Fanoušci Fab Four ho budou stejně milovat a připomínat si Lennonovy typické hlášky ("Dejte mi ministerstvo zahraničí, přepadli můj byt!" popřípadě "Dvě piva s citrónem a dvě piva s citrónem"), úžasně vylíčený Scotland Yard, úžasně praštěnou dvojici vědce a jeho pomocníka a pak čtyři kluky, jejichž hračičkaření dokázalo to všechno ještě jakž takž zachránit. HELP! si naštěstí na nic nehraje a možná i proto ten svůj půvab má. A jestli tu zazněly odkazy na písničky, rozhodně ta moje je You're Going To Lose That Girl, orámovaná úsporným světlem studia a cigaretovým kouřem, ze které čiší to kouzlo, které dělalo Beatles tím, čím dodnes oslovují miliony lidí na celém světě. A co lze říci závěrem? "Hej, kluci, bzučíte? Ne, díky za optání!" ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Jedna velká zásadní výtka, která se kupodivu netýká šíleného děje (ten bych s přimhouřením obou očí přežil), ale boužel samoúčelnosti songů, které jsou do filmu násilně vpraveny a jsou tam vlastně zbytečně, protože v kontextu děje nedávají vůbec žádný smysl. Oproti Hard Day´s Night velký krok zpátky. 4.5/10 ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Nic na plat, prostě anglický humor je jeden z nejlepších na světě a v podání Beatles to platí dvojnásob. Film samozřejmě těží především z tehdejší popularity Brouků a nehraje si na žádné filmové superdílo, ale vtipnost se mu rozhodně nedá upřít ani po těch letech. Ostatní protagonisté mimo ústřední čtveřici také odvedli dobrou práci a podle mě je to naopak nejlepší "bítlsácký" film. O dobré hudbě ve filmu asi ani nemusím mluvit. Takže doporučuji. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • Ve snímku se objeví i krátká hudební pasáž nazvaná James Bond Theme. Na některých raritních nahrávkách Beatles je zařazena před začátek titulní písně Help! (Robbi)
  • Původně chtěli Beatles natočit western, v němž by hráli hrdinné mladíky ochraňující slabé ženy, ale z tohoto záměru nakonec sešlo. (Morien)

Reklama

Reklama