Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ringo Starr náhodou získá vzácný prsten, který je určen oběti, která má na konci dne zemřít. Z Indie do Anglie ho pronásleduje banda fanatiků, kteří mají za úkol Ringa najít, zabít, rozkrájet... Navíc je mu na stopě i šílený vědec, který chce za pomoci prstenu ovládnout svět. Kapela ho ovšem chrání, pomáhá jim i půvabná Ahme, a tak za poslechu She's got the ticket to ride, You´ve got to hide your love away nebo právě titulní Help! putujeme do Alp a dál. (Jinny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

maaan 

všechny recenze uživatele

"Here I stand head in hand, turn my face to the wall..." Mě se prostě ty nekončící patálie s obětí a prstenem pořád bavili :-) The Beatles jsou prostě nezapomenutelní i 40 poté, a troufám si tvrdit, že ještě hodně dlouho budou - I assume I would be dead hundreds of years and that there'd be an asterisk on people's name because they'd be cyborgs. 90%, tedy 5*****. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Tohle se nedá nemilovat. Přirovnání k Monty Pythonům je zcela namístě z hlediska podobnosti stylů humoru, tím že je to také britské a samozřejmě suché a ujeté. Z hlediska historického už srovnání lehce pokulhává, jelikož Monty Pythoni začínali být vidět (slyšet) až roku 1968, mám pocit. Jenže na druhou stranu se nechali velice inspirovat jednou francouzskou humoristickou skupinou snad z 50tých let - na jméno si nevzpomenu. Takže si to přeberte každý sám. ()

Reklama

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Film staví na praštěném příběhu a nových písních skupiny. V té době se Beatles ještě rozkoukávali. Johnovi a Ringovi bylo 25, Paulovi 23 a Georgovi jen 22, a údajně byli celou dobu natáčení zhulený. Jejich hravost jim nelze upřít a je to snad i klíč jejich úspěchu. I po dlouhých desetiletích láká pozornost náhled do jejich soukromí - viz autentický Get Back (2021). Help je ale spíš přetvářka, póza, experimentální a bláznivý hudební videoklip. Ruku na srdce: ten film moc nefunguje, i když hudba je fajn a některé vtipy se povedly. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ten moment, kdy jsem jako malé dítě chtěla mít podobný domeček, kde by ze země vyjíždělo piáno, na tajných skrýších v knihách by se skrývaly další knihy, na zemi by rostl trávník a postel by byla jáma v zemi. A ten druhý moment, kdy jako dospělá začínám chápat, na co jsem se to vlastně dívala, a dávám si to do souvislostí. Nabízí se otázka, co vypovídá o mých mentálních kapacitách, když se cítím pobavena dílem, které jeho protagonisté sabotovali svým značným nezájmem. V téhle fázi beatlemánie už toho měli pokrk, neustálé koncertování jim válcovalo psychické i fyzické zdraví, a akorát management je neustále do něčeho angažoval, aby se kolotoč nadále točil. Každopádným faktem ale je, že pro nonsensové komedie tohoto typu mám slabost, Bažanti budiž dalším příkladem. Z čeho tahle tradice vůbec vychází? Kdybych měla uvažovat podle svých znalostí, tak bych řekla, že z Jacquese Tatiho, ale nejspíš tam musel být ještě nějaký mezičlánek. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

60% Poněkud roztahaný děj a typicky britský humor, který zde, ale zůstal jen na třetině cesty. Jenže mě to nemůže nepřipomenout, sérii filmů s francouzskou skupinou Les Charlots (série Bažantů), jejich hudba (upřímně) sice nesahala Beatles ani po kotníky, ale co se týče bláznivých filmů se situačním humorem patřila k naprosté špičce, což se o Beatles, jejichž filmy vznikaly spíše pod nátlakem komereční úspěšnosti "beatlemánie", než čehokoliv jiného, bohužel říci nedá, jejich film nemá špatný námět, ale ve výsledku "komediálním" není tak dobrý jak již zmińovaná série Bažantů, za film 40%, ale za hudbu Beatles 100%, celkově pak za film 60% s konečnými slovy - pobaví, ale neoslní jako jejich hudba. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • V roce 2007 byl zvuk i obraz filmu kompletně restaurován a vydán s několika bonusy na DVD nosiči. Vydány byly celkem tři DVD verze, dvě jsou určené pouze pro USA a Kanadu, jedna pak pro zbytek světa. (lioncel)
  • Ona „známá elektrárna“, v níž během azylu Beatles v Buckinghamském paláci vypadnou pojistky, je londýnská Battersea Power Station. Roku 1939 byla dokončena původní dvoukomínová hala, v letech 1953–1959 přibyla identická druhá část a tím získala budova svůj ikonický vzhled. Proslula především propojením s deskou „Animals“ skupiny Pink Floyd, když mezi její komíny bylo vypuštěno obrovské nafukovací prase. První hala (1939) skončila s výrobou elektřiny v roce 1975, sousední pak o osm let později. Battersea dnes slouží jako kulturně komerční centrum. (Robbi)
  • Během natáčení závěrečné rvačky na pláži měl John Lennon schůzku a nemohl být přítomen - musel za něj tedy zaskakovat dvojník (což po je podobná situace, k jaké došlo i během natáčení předchozího beatlovského filmu Perný den). (Morien)

Reklama

Reklama