Reklama

Reklama

Hitlerův kruh zla

(seriál)
  • Česko Hitler a jeho stoupenci zla (více)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Německo bylo po první světové válce v troskách. Hledalo spasitele. Poznejte příběh Hitlerových stoupenců, kteří umožnili nejbrutálnější hrůzy Třetí říše... Nenechte si ujít příběh o pozadí vzestupu a pádu Třetí říše, který je stejně dramatický jako byla skutečnost. Uvidíte ho z pohledu mužů, kteří byli u toho – z pohledu pohůnků nejzlovolnějšího politického režimu v historii. Hitlerovi muži byli malou skupinou válečných hrdinů, vyvrženců společnosti, kariéristů a fanatických nacistů. A Vůdce jim naslouchal. Hlavními postavami tohoto dokumentárně laděného seriálu jsou bývalý chovatel kuřat a velitel SS Heinrich Himmler, Hitlerův obdivovatel a mentálně vyšinutý zástupce Rudolf Hess, válečné letecké eso závislé na morfinu Hermann Göring a sexem posedlý šéf propagandy Joseph Goebbels. Každý z nich usiluje o moc. A v temné atmosféře intrik, zrady a vraždy se postupně obrací jeden proti druhému. V totalitním politickém uspořádání, kde veškerý vliv závisí na momentálních vrtochách jediného muže, se snaží vzájemně překonat jeden druhého v brutalitě i zaslepené oddanosti nacismu. (TV Prima)

(více)

Recenze (19)

Martinius 

všechny recenze uživatele

skvely pohlad do mocenskeho zakulisia tretej rise. vhodne pre laikov i odbornikov. serial velmi dobre vykresluje, preco nacisti na cele s hitlerom dospeli k roznym sialenym, zakernym i iracionalnym rozhodnutiam, kedze casto v zaujme vysokych pohlavarov nebol osud krajiny, ale vlastne mocensko-intriganske manevre. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dokumentů o Hitlerovi je tolik, že by přehradily řeku – například Rýn – ale tenhle stojí za zhlédnutí. Hitler nemohl být sám, musel mít lidi, kteří děsivou mašinérii roztáčeli s ním a tenhle dokument podrobně pitvá charaktery a osudy jeho přisluhovačů, kteří dohromady spustili a udržovali v chodu dosud nepoznané zlo. Není to hezký obrázek, ale je zajímavý, protože ty principy platí dodnes. Mnohé z toho, co v dokumentu zazní, až děsivě připomíná současnou dobu a v něčem i současné lídry, a člověk se nemůže ubránit myšlence, že by stačilo jen málo, jen nějaké další nepříznivé okolnosti a znovu by dostali šanci ti průměrní, zneuznaní, pokřivení. ------ Cyklus nabízí zajímavé informace, jde do hloubky, dává věci do souvislostí, používá různé archivní záběry a materiály, které vhodně doplňuje dohrávanými scénami. Děsivé i informačně bohaté. SHRNUTÍ: Nejen pro zájemce o historii. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Pozerám už druhýkrát. Je to plné nových a často prekvapujúcich "zákulisných" informácií (pre mňa určite, nikdy som sa týmito odpadmi človečenstva nezaoberal do hĺbky). Tie sú ale podložené priamymi svedectvami či citátmi z listov zúčastnených, vďaka čomu divák ani na moment nemá pocit, že mu tu ktosi predkladá z prsta cucané bludy. Na kontext aj detail dbajúca práca, ktorej podráža nohy iba rušivá výmena poniektorých predstaviteľov hlavných psychopatov spomedzi nacistických špičiek... a tu s tými "psychopatmi" (aj keď pekných pár klinických by sa medzi nimi iste našlo) trocha zjednodušujem - seriál totiž ani v náznakoch neskĺzava k ich démonizácii, nezjednodušuje a akokoľvek pokrivení a biedni, stále sú to ľudia... predstavami o nejakej obludnej anomálii sa dnes už veru chlácholiť nemôžeme. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejkomplexnější přehledný a přesvědčivý pohled na okruh lidí, kteří Hitlera inspirovali, podporovali, nasměrovali až po ty, kteří v jeho stínu bojovali mezi sebou o moc jako správní křiváci. Nečekal jsem, že nějaký dokument v dnešní době může být ještě tak obohacující, kdy poskládá všechny možné souvislosti do celku, který dává tak informativní smysl. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikajúce, podrobné a mnohokrát celkom nové informácie, takže obsahovo mega vyčerpávajúce. Škoda len tých hercov, Hitler je stvárnený katastrofálne, Himmler skôr ako svoja karikatúra, tam to vôbec nebolo dotiahnuté, šlo len o to, aby sa aspoň trocha herec podobal, ale to je trocha málo. Ale inak sú to kompletné dejiny NSDAP od začiatku až do konca. ()

Galerie (57)

Reklama

Reklama