foto

Rudolf Hess

  • nar. 26.4.1894
    Alexandrie, Egypt
  • zem. 17.8.1987 (93 let)
    Berlín, Berlin, Západní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Walter Richard Rudolf Hess bojoval v 1. světové válce. Vstoupil do NSDAP a spřátelil se s Hitlerem. Po neúspěšném pivnicovém puči v roce 1923 byl uvězněn. Hess byl také vydavatelem Hitlerova Mein Kampfu. Po propuštění z vězení se stal Hitlerovým osobním tajemníkem a později i říšským státním ministrem. Podobně jako Goebbels má i Hess lví podíl na připravení Německa pro uchopení moci nacisty. 10. května 1941 nasedá Rudolf Hess do stíhacího letadla Messerschmitt a odlétá do Skotska za vévodou z Hamiltonu. Seskočí padákem s úmyslem dohodnout mír s Velkou Británií, protože bojovat na západě s Anglií a zároveň na východě se Sověty bude pro Německo velmi složité, takže Hess žádá Velkou Británii, zda by nepočkala, dokud se nevyřeší situace na Východní frontě.

Hess je pochopitelně okamžitě zatčen a držen ve vězení až do konce války. Hitler prohlásí Hesse za blázna s tvrzením, že o jeho akci neměl ani tušení. Až dosud se o Hessovi mluvilo jako o případném nástupci Adolfa Hitlera. Hess při Norimberském procesu trpí ztrátou paměti, dostane doživotí. Mnohokrát se pokusí vzít si život, ale je vždy neúspěšný. Od roku 1966 je posledním vězněm ve Spandau. Teprve až když dosáhne třiadevádesáti let, je oznámeno, že se mu sebevražda konečně podařila. Pravděpodobně však nešlo o sebevraždu, neschopnému Hessovi musel někdo pomoci.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

1999 Sluneční jas - a.z.
1988 Klenotníkův obchod - a.z.
1983 Zelig - a.z.
1978 Zio Adolfo, in arte Führer - a.z.
1970 Zahrada Finzi-Continiů - a.z.
1959 Verboten! - a.z.

Dokumentární

2010 Kde je Hitler? (TV film) - a.z.
2009 Loose Change 9/11: An American Coup - a.z.
2008 Hitlerovi bodyguardi (TV seriál) - a.z.
2007 True Bond (TV film) - a.z.
2006 Göringův poslední boj (TV film) - a.z.
Norimberk: Nacisté před tribunálem (TV seriál) - a.z.
2005 Adolf Hitler (TV film) - a.z.
Chlapi, hrdinové a teplí náckové - a.z.
Goebbelsův pokus - a.z.
Hitlerův zástupce - a.z.
2004 Hidden Fuhrer: Debating the Enigma of Hitler's Sexuality (TV film) - a.z.
2002 Tajemství mrtvých mužů (TV seriál) - a.z.
2001 Konec Třetí říše (TV film) - a.z.
War Stories with Oliver North (TV seriál)
1999 Century: America's Time, The (TV seriál)
1998 Nazis: The Occult Conspiracy
Utajená historie 2.světové války
1997 Assignment: Rescue
1996 Hitlerovi muži (TV seriál)
Velké záhady a mýty 20. století (TV seriál)
1995 Blood & Iron: The Story of the German War Machine (TV seriál)
1994 Století válek (TV seriál)
1993 Degenerate Art (TV film)
1992 Der Nürnberger Prozess (TV film)
1991 Blood in the Face
1982 Genocide
1981 Gelbe Stern, Der
1977 Hitlerova kariéra
1973 Svět ve válce (TV seriál) - a.z.
Nové Německo (E01) - a.z.
1966 Jesse Owens Returns to Berlin (TV film)
1964 Other World of Winston Churchill, The (TV film)
1961 Biography (TV seriál)
Život Adolfa Hitlera - a.z.
1958 The Secret Life of Adolf Hitler - a.z.
1957 The Twentieth Century (TV seriál)
1953 Bis fünf nach zwölf - Adolf Hitler und das 3. Reich - a.z.
1951 Näin syntyi nykypäivä... 1900-1950
1947 Sud narodov
1946 Nuremberg
1945 Druhá světová válka 6: Začátek války v Americe
1943 Druhá světová válka 2: Vpád nacistů
Druhá světová válka 3: Rozdělení & dobytí
1942 Divide and Conquer
1938 Přehlídka národů
1935 Tag der Freiheit - Unsere Wehrmacht
Triumf vůle
1933 Vítězství víry
1932 Hitler über Deutschland
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace