Reklama

Reklama

Všemocný

(festivalový název)
  • Bulharsko Vezdesushtiyat (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve snaze najít originální námět natáčí spisovatel Emil Borilov život kolem sebe desítkou skrytých kamer. Zatímco neškodně sleduje a kontroluje život svých blízkých, mění jejich osud. Z činnost, která začala coby nevinné hobby, se stala démonická hrozba budoucnosti desítek lidí. (Festival bulharských filmů)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

SaS 

všechny recenze uživatele

Zaslouží si 3,5* za velmi aktuální téma zdigitalizované doby, kdy se "Velký bratr" dívá kdykoli a kdekoli. V tomto případě nevinně začínající zvědavost chlápka, který chce mít dění pod kontrolou až v posedlost soukromím blízkých lidí . Stává se z něj voayer, který se baví a zároveň zneužívá šmírování ve svůj prospěch. Nabízí se tu otázka, kolik pravdy kdo snese a jak moc lidi chtějí znát pravdu nebo být raději klamáni. Konec je pak vyhrocenou, ale zcela reálnou možností, kolik škody může napáchat únik takového materiálu. ()

hanca.uh 

všechny recenze uživatele

Povedený film, s chutí jsem sledovala nárust závislosti jinak velmi sympatického (a ve snímku vyobrazeného jako čestného prima týpka) Emila ve šmírování, který si k tomu prvotně přičuchl opravdu nezjištně. Bohužel jej sledování nahrávek, kde se co dejě a o kom se mluví, začalo tak moc bavit, že mu prostě nešlo s tím už přestat a odstranit kamery. Sice mu "pravda" pomohla k jiným rozhodnutím v jeho životě, někdy i otevřela oči a občas toho, co se dověděl i lehce využil, nicméně ten výsledný jo-jo efekt byl doslova veřejně brutálně ničivý - pro všechny! Shlédnuto v rámci LFŠ 2019 a 5 hvězd jednoznačně:-)) ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Super! Bulhari opäť u mňa zabodovali a toto bolo fakt na úrovni. Aj keď uznávam, že spočiatku mi trvalo dosť dlho, kým som sa vlastne zorientoval, že kto je kto. Ale potom to už malo vynikajúci spád, ktorý sa svojvoľne rútil do totálnej priepasti. Emilko mal pocit, že je na výslní, a stačil malý moment, aby sa celý piedestál komplet zrútil. Ale celkovo, koncept veľmi vydarený, takže solídne 4* sú bez pochýb na mieste! ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Příběh úspěšného muže, který si začíná pěstovat závislost na sledování lidí okolo sebe pomocí skrytých kamer, z čehož může sice čerpat velké množství výhod, ale také se mu to může dříve či později vymknout z rukou. Chvílemi se to velmi ubírá ke komedii, chvílemi téměř k thrilleru, neustále je to ovšem velmi zábavné, svěže napsané a zrežírované a velmi sympaticky zahrané. Dvouhodinová stopáž uteče jako voda, Bulhaři zkrátka umí. [LFŠ 2019] ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Brzy po skončení filmu jsem si říkal takový to: "Kdyby takhle vypadal českej mainstream, jsem spoko". Dževelekov vzal aktuální téma, které dobře řemeslně zpracoval a nechal příběh sehrát dobrými herci. Do očí snad bije jen kulisová uhlazenost interiérů, které svojí sterilností trochu připomínají české soap opery. Bohužel, přepjatý konec zafungoval asi tak, jako když drbnete do stolu při hraní jenga věže - celou předchozí konstrukci shodil a poslal do hajzlu. Kdyby chybělo posedních osm minut, byl by to kvalitní film. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama