Reklama

Reklama

Heavy Trip

  • Finsko Hevi reissu (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Film sleduje neznámou kapelu z Finska, která se vydá na jeden z nejbrutálnějších metalových festivalů v Norsku. Začíná divoká jízda, na které je čeká spousta heavy metalu, vykrádání hrobů a ozbrojený konflikt mezi Finskem a Norskem... Pětadvacetiletý Turo trčí v zapadlé vesnici na severu Finska. Jediný světlý bod v jeho životě představuje amatérská metalová kapela Impaled Rektum, v níž zastává post zpěváka. On a jeho kamarádi už 12 let zkouší a zatím neodehráli ani jeden koncert. Pak je ale překvapí nečekaná návštěva z Norska – pořadatel Northern Damnation, jednoho z nejbrutálnějších metalových festivalů. Chlapci si uvědomují, že je to buď teď, nebo nikdy. Impaled Rektum, kteří se po zpackaném zahřívacím koncertu rozpadnou, se dávají znovu dohromady. Ukradnou dodávku, mrtvolu a rakev z místního hřbitova, nového bubeníka z léčebny pro duševně choré a utečou do Norska. Zatímco prchají před finskou policií, musí se postavit tváří v tvář norské armádě a jejich nechvalně proslulé jednotce "Delta", aby se dostali na svůj první opravdový koncert. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (262)

Zombi 

všechny recenze uživatele

Slabší 4 hvězdy. Finové mají metal v krvi a když ho chtějí hrát, tak ho prostě hrajou až za hrob. Taková prkotina jako jedna jediná nazkoušená skladba a vystoupení na velkém fesťáku je nemůže zastavit. Sympatická komedie s mým oblíbeným hudebním žánrem, a nemyslím konkrétně postapokalyptický, stanistický, sobydrtící, extrémně pohanský, fenoskandinávský metal :-) ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Táto fínska komédia je neskutočný úlet. Využíva množstvo klišé, ktoré mám rád a zároveň ma na niektorých metalových kapelách vždy pobavia. Film je síce nekonzistentný vo forme, lebo v druhej polovici už smeruje do neskutočného absurdna, ale bavil som sa. Pre fanúšika tejto muziky povinnosť a myslím si, že je to film práve pre túto skupinu ľudí. Zvyšok divákov asi nebude chápať túto komédiu rovnako, ako nechápe tento typ hudby. 70% HBO GO ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Heavy Trip mi od prvních minut přirostl k srdci a až do těch závěrečných jsem si to celé užíval na naprosté maximum, okamžitě se tento snímek stal mojí osobní kultovkou a já jsem prostě vážně totálně nadšený. Samozřejmě, divák, aby si tuto podívanou mohl užít fakt naplno, musí mít každopádně vztah k metalové hudbě, jinak to je pro něj poloviční zážitek, tady jde totiž o tu pravou, nefalšovanou, undergroundovou komunitu, kulturu, jejich postoje, myšlení, a je to fakt paráda. Sice celý ten příběh skupiny Impaled Rektum je strašně jednoduchý a i dost naivní, ale tak mile naivní, že si ho snad nelze nezamilovat, a to včetně všech jeho členů, kteří jsou taky boží, a hlavně i luxusně obsazení, to je sympaťák vedle sympaťáka, o jejich ústřední fanynce pak ani nemluvě, ale on vlastně vůbec celý casting je zde parádní, nicméně na plný koule tu funguje i humor, odlehčená atmosféra, kupodivu ale i emoce, no a pak tu máme samozřejmě onu božskou hudbu, která mě dostávala do pořádného varu, jo, přesně tyhle nářezy fakt žeru!!! No a kdo by nechtěl být na závěrečném koncertu a nebýt za ty kluky šťastný, tak patří do pekla a nemá u této podívané absolutně co dělat. Zkrátka, Heavy Trip je sice film především pro cílové publikum, i když v žádném případě ale ani netvrdím, že by si ho nemohl užít ani kdejaký popový hňupík, nicméně pro pořádný metloše je tohle naprostá povinnost a já jsem z toho fakt upřímně nadšený. Prostě pecka! ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu metalová komedie, která člověk neholdujícímu tomuto stylu moc bavit nebude. Já jsem pravý opak metal miluji ve všemožných odnožích (i tak zdaleka ne všechen metal), tudíž jsem "cílovka" tohoto filmu. Výsledek je mrak vtipných hlášek, gest i scének. Je zde tolik nezapomenutelných scének i hlášek, že nic nebudu vyzdvihovat a jen doporučím ať se na to každý fanda tvrdší hudby podívá. Jinak Minka Kuustonen je pohledná herečka a samotná kapela valí velmi slušný brutal death metal (s prvky slamu) a ani aplikace "Shazam" mi neprozradila, že by daný song někdo nahrál.. Ale kdo ví. :) 5z5 ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Štyria metalisti snívajú svoj sen úspešnej kapely, lenže sa nedostali ďalej ako z pivnice bitúnka. Sú na smiech fínskej dedinky, ale keď pomocou cirkulárky na soby zložia svoj black metal hit ( podľa toho najsčítanejšieho člena hrajú Symphonic Postapocalyptic Reindeer-Grinding Christ-Abusing Extreme War Pagan Fennoscandic Metal ), začnú sa diať neuveriteľné veci... Odzbrojujúci humor je všadeprítomný, ku koncu až šialený a aj vďaka príjemnej stopáži sa bude každý baviť. Vyznavači hudobného žánru určite. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (7)

  • Turo (Johannes Holopainen), zpěvák kapely Impaled Rektum, nosí většinu filmu tričko Cannibal Corpse, což je název americké death metálové kapely, která vznikla v roce 1988. (pornogrind)
  • Na náhrobnej doske zosnulého bubeníka Jynkkyho (Antti Heikkinen) je napísaný neexistujúci dátum jeho úmrtia – 31.6.2016. (duridr)

Reklama

Reklama