Reklama

Reklama

Pět nocí u Freddyho

  • USA Five Nights at Freddy's (více)
Trailer 15

V kůži Mika (Josh Hutcherson), hlavního hrdiny Pěti nocí u Freddyho, byste určitě být nechtěli. Sám pečuje o desetiletou sestru Abby a dosud se nevyrovnal s neobjasněným zmizením dalšího sourozence před více než deseti lety. Čerstvě bez práce a s perspektivou, že přijde o Abbyino opatrovnictví, přijme práci nočního hlídače v uzavřené pizzerii Freddyho Fazbeara. Na první pohled se to může zdát jako pohodová a nenáročná práce, jenže Mike záhy zjistí, že Freddyho restaurace skrývá četná překvapení a že většina z nich není ani trochu příjemná. Nevysvětlitelné události, do nichž se Mike zaplétá čím dál víc, ho postupně zavedou situace, která připomíná tu nejděsivější noční můru, jakou si můžete představit. Zdánlivě nudná šichta se tak mění v boj o život, ve kterém soupeř nehraje ani trochu podle pravidel. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 15

Recenze (237)

William_ 

všechny recenze uživatele

2/10. Naprostá ztráta času. Five Nights at Freddy's skutečně působí jakoby trval 5 nocí. Tak pomalý a ubíjející film jsem už dlouho neviděl, a to jsem typ diváka, co s přehledem udrží pozornost u 3,5 hodinového filmu bez přestávky. Absolutně se nepovedlo přenést tu atmosféru z videohry do filmu. Josh Hutcherson je sice od pohledu sympaťák, ale všichni ostatní jsou neskutečně tragičtí a přehrávají jako blázen. Zápletka trapná a nepřekvapivá. Obrovské zklamání, které ale studiu vydojilo a ještě vydojí spoustu peněz a vyšlapalo cestičku spoustě dalším projektům ze světa FNAF. Tak nashledanou příště, snad už bez mojí přitomnosti. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď pri začiatku ma napadol Cageho Willy's Wonderland. A sú si hrozne podobný, ale Nicolas je vo všetkom oveľa lepší, Tato postava ma strašne iritovala, svojim chovaním i svojimi činmi. Je možné, že sa nájdu takýto psychicky labilný ľudia, ale, že by už dávno nepobývali na psychiatrii sa mi nechce veriť. A tá policajtka bola úž vážne klincom do rakvy celého hlúpeho filmu. Lebo toľko klišé a fádnosti som už dávno nevidel, ako to bolo v tomto filme. Josha Hutchersona poznám ako fajn týpka v dobrodružných komédiách, ale tu mu to vážne nesadlo, bol hnusný až odporný. Strata času, lebo aj tie mordy nestali za veľa a hračkársky roboti boli viac k smiechu ako k mrazivosti. Keby som bol na to v kine, odídem medzi prvými, takto som vydržal, ale tiež tam hrala pevná vola. Slabé 2*. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Další Blumovský příklad toho, jak vypadá film, u kterého je každému všechno úplně jedno, jenom už aby to bylo hotový a mohlo se kasírovat za značku. Opět tu je přítomen ten legrační scénáristický fenomén ze současných špatných amerických filmů, kdy nikdo není schopný vybudovat vztah mezi postavami nad rámec rodiny. "Zmizel mi brácha, tohle je moje ségra, chce jí moje teta, on je ve skutečnosti můj táta..." Strašná Alabama tohle. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Päť nocí u Freddyho je slušná žánrovka pre mladšie publikum a nadšené híkanie fanúšikov počas projekcie ukazuje, že cieľovka bola zasiahnutá takmer dokonale. Každá generácia potrebuje svoj popkultúrny fenomén a nie je fér im ho haniť iba preto, že k nim nepatríme. Navyše je to vlastne celkom fajn. Na druhej strane by tvorcovia mali mať aspoň trochu snahy strhnúť svojim dielom aj publikum mimo svojej špecifickej bubliny.   P.S. Išlo o jednu z najlepších projekcií v mojom živote. Vo vzduchu bolo celý čas cítiť nadšenie fanúšikov. Čo sa prejavovalo okrem iného tým, že počas celého filmu som ani raz nikoho neokríkol. Všetci boli zažratí do diania na plátne. Čo je vec pri plnom kine teenagerov takmer neuveriteľná. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Jako pohádka na dobrou noc asi dobrý, ale to je tak všechno. Já jsem člověk, který má trochu v gatích z každého druhého hororu, ale tady to prostě nefunguje. Vůbec. Mechatronici nejsou děsiví, jumpscary jsou nefunkční, atmosféra je srovnatelná s průměrným fantasy pro děcka na Disney Channelu a celkově to je jako horor jednoduše mimo. Chápu, že kolem Freddyho je neskutečná fanouškovská základna, která si to asi do jisté míry užije, ale za mě? Meh. Neumím si představit, že by to mělo jakýkoliv potenciál do budoucna. Minimálně ne v této formě. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Natáčení začalo 1. února 2023 v New Orleans a skončilo 3. dubna téhož roku. Natáčení celkově trvalo 61 dní. (DIO)
  • Film je adaptací stejnojmenné hry „Five Nights At Freddy's“ od Scotta Cawthona. Hra byla původně dostupná pro PC, Android a iOS. V roce 2019 se pak stala dostupnou i pro herní konzole Nintendo Switch, Playstation 4 a Xbox One. (Raichu.Cz)
  • Film obsahuje jednu mezititulkovou scénu s taxikářem a na závěr titulků můžeme slyšet robotický hlas: „Come find me.“ (DJMaroko)

Související novinky

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

06.11.2023

Zabijáci rozkvetlého měsíce, epický western Martina Scorseseho za 200 milionů dolarů, za sebou mají tři víkendy v kinech, a za tu dobu vydělali celosvětově 119 milionů. Béčkový horor s pětinovým… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Reklama

Reklama