Reklama

Reklama

Pět nocí u Freddyho

  • USA Five Nights at Freddy's (více)
Trailer 10

V kůži Mika (Josh Hutcherson), hlavního hrdiny Pěti nocí u Freddyho, byste určitě být nechtěli. Sám pečuje o desetiletou sestru Abby a dosud se nevyrovnal s neobjasněným zmizením dalšího sourozence před více než deseti lety. Čerstvě bez práce a s perspektivou, že přijde o Abbyino opatrovnictví, přijme práci nočního hlídače v uzavřené pizzerii Freddyho Fazbeara. Na první pohled se to může zdát jako pohodová a nenáročná práce, jenže Mike záhy zjistí, že Freddyho restaurace skrývá četná překvapení a že většina z nich není ani trochu příjemná. Nevysvětlitelné události, do nichž se Mike zaplétá čím dál víc, ho postupně zavedou situace, která připomíná tu nejděsivější noční můru, jakou si můžete představit. Zdánlivě nudná šichta se tak mění v boj o život, ve kterém soupeř nehraje ani trochu podle pravidel. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 10

Recenze (233)

Steven47 

všechny recenze uživatele

Pět nocí u Freddyho trpí mimo jiné na to, že cílí primárně na dětské publikum. Kvůli ratingu totiž odpadá možnost jakýchkoliv brutálních smrtí, pro které by prostor určitě byl a potenciálně by to mohl být asi jediný aspekt, který zaujme dospělého diváka, jenž se takhle bude většinu času nudit. Na vině je třeba přepálená stopáž. Nesmyslná zápletka s odhadnutelným zvratem a nezajímavými postavami by totiž stěží utáhla optimálních 90 minut, fakt ne takřka dvě hodiny. Do toho se film snaží ne moc úspěšně rozvíjet i osobní linky hlavních hrdinů a zapomíná na to, že by měl třeba taky budovat atmosféru. Místy určité náznaky jsou, ale tvůrci jako by nechtěli děti příliš děsit, takže tenhle prvek hodně upozaďují. Animatronici díky praktickým efektům působí opravdu dobře, ale budu se opakovat – kvůli přístupu nenaplňují svůj potenciál. Novinka tak pravděpodobně uspokojí pouze fanoušky, kteří ocení odkazy na hru, případně diváky, kteří moc hororů neviděli a nepocítí častá žánrová klišé. 3/10 ()

William_ 

všechny recenze uživatele

2/10. Naprostá ztráta času. Five Nights at Freddy's skutečně působí jakoby trval 5 nocí. Tak pomalý a ubíjející film jsem už dlouho neviděl, a to jsem typ diváka, co s přehledem udrží pozornost u 3,5 hodinového filmu bez přestávky. Absolutně se nepovedlo přenést tu atmosféru z videohry do filmu. Josh Hutcherson je sice od pohledu sympaťák, ale všichni ostatní jsou neskutečně tragičtí a přehrávají jako blázen. Zápletka trapná a nepřekvapivá. Obrovské zklamání, které ale studiu vydojilo a ještě vydojí spoustu peněz a vyšlapalo cestičku spoustě dalším projektům ze světa FNAF. Tak nashledanou příště, snad už bez mojí přitomnosti. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Horor pro děti. I přes nízké očekávání, které jsem měl, jsem nakonec z filmu zklamaný. Nečekal jsem, že to bude takhle špatný. Jako horor to selhává a krom úvodní pasáže, která připomene videohru jsem nic necítil... ano pár světlých chvil se zde najde, ale je to hrozně o ničem. Jedna fatalitka je parádní, ale bohužel PG-13 tomu zkrátka vůbec nepomáhá. Nejhorší na celém filmu je to, že zde nefungují i samotní Animatronici o kterých to je. Ano jsou skvěle zpracovaní a za to musím dát palec nahoru, s tímto si tvůrci vyhráli a nepoužili CGI. Bohužel se zde nikdo nesnažil, aby byli děsivý. Řeší se zde především děj okolo Mika a jeho traumatu z dětství. Film nedokáže nic nabídnout a celé je to nezajímavý, předvídatelný a strašně jednoduchý. Mnohdy je film spíše úsměvný a párkrát jsem se u toho dobře zasmál (dějová linka s chlápkama, které zabijí Animatronici byla dobrá komedie). Přišlo mi, že tady nedává smysl hodně věcí. Ona vlastně i samotná hra není žádné veledílo a taky to nedává smysl, ale postavit děj na hlídači, který má svoje trauma a nevěnovat se nočním pasážím s Animatroniky je za mě špatně. Jsou zde odkazy na hru, stejné záběry, zvuky, ale nic víc to nenabídne. Mohla z toho být fajn hororová jednohubka s kratší stopáží a napětím, ale takhle je to prázdný a hrozně o ničem. Nečekal bych, že to řeknu, ale nový Exorcista byl trošku lepší. 2/10 ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé a desivé prekvapenie!!! Áno hru som nehral, takže neviem porovnať, ale režisérka odviedla nadpriemernú robotu, hlavne s atmosférou a hercami. Od začiatku depky z každej strany, strihnuty hlavný hrdina si ukradol celý film pre seba, dieťa tiež herecky skvelé a čo u mňa bodovalo najviac je, že (trailer ma nenadchol) z tých detinských robotov som mal naozaj strach! Od prvého Chuckyho som sa tak hračiek/robotov nebál, a od Terminátora ma tak červená farba v roboočiach nedesila. Dvojku chcem okamžite hneď!!! ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem málo očekával (a videohry jsem nehrál), mě to vlastně docela příjemně překvapilo. Není to v ničem revoluční, ale má to slušný scénář, režii, herecké výkony a vytváří to docela fungující "lore" v pozadí toho všeho. Možné varování: Scény "Strašidelné figuríny někoho vraždí" představují jen asi 15 minut filmu. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Pro film byli vytvořeni skuteční animatronici, kteří byli taktéž ve filmu použiti, mělo to však své nevýhody. Animatronici se během natáčení často přehřívály, či museli být pro některé scény nahrazeni kaskadéry převlečenými za animatroniky, jelikož některé scény animatronici nedokázali zrealizovat. Pro animatronika Foxyho byla zase nevýhoda udržet stabilitu, aby nespadl, či že ho musel za ním jistit obrovský stojan. (Raichu.Cz)
  • Úvodní titulky jsou zobrazeny v počítačové grafice založené na Atari a ukazují události, které vedly k uzavření Pizzerie Freddyho Fazbeara. (DJMaroko)
  • Ve filmu se jako číšník v bistru Sparky's objevil Matthew Patrick z YouTube kanálu „The Game Theory“, který na svém kanále analyzoval různé teorie o hrách „Five Nights at Freddy’s“. (Mini_X)

Související novinky

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

06.11.2023

Zabijáci rozkvetlého měsíce, epický western Martina Scorseseho za 200 milionů dolarů, za sebou mají tři víkendy v kinech, a za tu dobu vydělali celosvětově 119 milionů. Béčkový horor s pětinovým… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Reklama

Reklama