Reklama

Reklama

Fantom opery

  • USA The Phantom of the Opera
Trailer

Obsahy(1)

Mladá ambiciózní zpěvačka Christine Day (Jill Schoelen) nachází v zapadlé hudební knihovně dílo, na jehož autora se váže tajemná a hrůzostrašná historie. Ve chvíli, kdy toto (pro ostatní neznámé) dílo jehož část zazpívá, se odehraje podivná cesta časem. Ocitá se v Londnýně více než sto let nazpět ve vedlejší roli zdejší operní hry. V pozadí se začne objevovat temná postava Fantoma (Robert Englund), který se Christine tajemně představí jako její učitel, který ji může provázet cestou ke slávě. Začíná příběh plný lásky, zvratů a násilí. Ve chvíli, kdy si Christine uvědomí, že nedokáže opětovat lásku netvorovi, začne cesta krveprolití a zloby směrované vůči všem i zpěvačce samotné. Naposledy ji žádá o ruku v objetí plamenů, dříve než roztříštěné střepy zahalí zármutek čisté lásky. Finále celého dramatu odehrávající se již v současnosti skrývá nečekané odhalení. Jak pravil sám učitel - jen láska a hudba trvají navždy. (FIBO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

hans500 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedená, i když netradiční verze Fantoma opery. Má povedenou temnou atmosféru, docela slušný scénář, Englund je překvapivě dobrý a především díky výborné režii (Dwight H. Little) jde o nadprůměrný film. Počet vražd je vyšší než je v tomto příběhu obvyklé a jsou krvavější, ale filmu to nijak neškodí. Závěrečná část je vydařená, hudba velmi dobrá. Skutečně perfektní je v této verzi Fantomovo podzemní sídlo. Slabší 4*. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoc nesrovnávat s perfektními verzemi z 40. a 60. let. Možná za to může i mizerný rychlodabing a nekvalitní rip co jsem sehnal, ale tenhle fantom mi přišel zdaleka nejlacinější. Žádná výprava, kostýmy, člověk si pomalu nevšiml že se děj přesunul o sto let zpět. A ono to o opeře vůbec nebylo, zkrátka jen béčková vyvražďovačka, navíc ještě dost nudná a s nezajímavým Fantonem - Englund má krásně hnusnou masku, ale jinak je překvapivě nevýrazný. No zkrátka od filmu z konce 80. let nešlo moc víc čekat, ale stejně jsem dost zklamanej. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Radši bych zemřel, než abych byl poslouchal další večer to vřískající děcko." ,,Jak si přeješ." Příjemný horrůrek, který sice začíná v současnosti, ale záhy se přeneseme do Londýna 19.století, kde řádí Freddy Krueger coby fantom opery. Šťavnaté vraždění doprovází jeho sledování zpěvačky Christine, jež mu učarovala. Výborná je výprava - zejména prostředí divadla, hřbitov a podzemí - krysy, pavučiny, labyrint vlhkých chodeb a spousty svící. Mnohokráte zfilmovaný příběh nepřináší samozřejmě nic převratného, a pokud jej znáte, velkých překvapení se nedočkáte. Přesto jsou vcelku sympatické mordy některých postav i přenesení závěru opět do současnosti. Englund zůstane asi navždy ikonou nočních můr s obličejem bez kůže. Ostatně jeho maskování i odmaskování patří k zajímavým momentům... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si říkal, jak je to krásně freddyovské... a moje pravda je jediná správná, protože to tak je. A když pominu ten šílený CZ dabing, ve kterém je angličtina slyšet víc, než je zdrávo, tak se mi to strašně moc líbilo. Robert Englund je opět krásně ďábelský a opět popálený (nádherně freddyovské, vidíte?), povázaný, poslepovaný... Atmosféra je temná, hustá, příběh skvěle převedený do současnosti (až na to zbytečné finále), podzemní doupě působivé, je tam hodně mlhy a ta viktoriánská doba je opět krásně působivá. Za mě obrovská spokojenost, škoda, že Robert neměl čas na víc takových týpků... Muzikál, horor, detektivka, skvěle působící mix ve skvěle působícím prostředí a navíc s vynikajícím hercem. Jsem zvědavý na další verze a na knihu, ke které jsem se bohužel ještě nedostal. Dávám velmi silných 90%, opravdu se mi to moc líbilo, mám totiž takovéhle filmy rád. Robert Englund byl "i" Fantom opery, ale kdo si na to dnes vzpomene? Tahle jeho role, si zaslouží více pozornosti, protože, nedá se nic dělat, Erik Dester je poloviční Freddy Krueger a to nejen v obličeji. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Trochu netypický Fantom opery, začíná a končí v současnosti. Zpěvačka se po ráně do hlavy ocitá v době fantoma, skladatele, který pro věčnou slávu upsal svou duši ďáblu, jenž ho znetvořil. Robert Englund jako fantom s vizáží podobné Freddymu Kruegerovi si obličej sešívá z částí lidské kůže a v průběhu filmu zamorduje kolem pěti otrapů. Průměrně natočené vraždy a zajímavé finále. 55% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Masku fantoma vytvořil maskér Kevin Yagher. Toho si osobně vybral Robert Englund, který se s ním spřátelil, když spolu pracovali na filmech Noční můra v Elm Street 2, 3 a 4. (Veleknez)
  • Molly Shannon v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Snimek byl volně inspirován stejnojmenným románem Gastona Lerouxe. (Hans.)

Reklama

Reklama