Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poslední díl trilogie přímo navazuje na předchozí film Vyvrženci pekla (2005). Zbylí členové šílené psychopatické vraždící rodiny Firefly – sourozenci Baby (Sheri Moon Zombie) a Otis Driftwood (Bill Moseley) a jejich otec, zvaný Kapitán Spaulding (Sid Haig), zázrakem přežili mnohačetná střelná zranění, která utržili při přestřelce s policií, a byli umístěni do věznice s maximální ostrahou. Kapitán Spaulding je po několika letech popraven. Od uvěznění uplyne 10 let. Zejména Baby nedokáže žít v souladu s vězeňským řádem, páchá mnoho přestupků, a tak většinu času tráví na samotce. Během práce mimo prostory věznice Otise krvavě osvobodí jeho kamarád Winslow Foxworth Coltrane, známý jako Půlnoční vlkodlak (Richard Brake). Oba později přinutí ředitele věznice, aby do jeho domu přivedl Babyho. Trojice pak pokračuje ve vlně vražd, šílenství a chaosu. (noelcoward73)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (117)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zombieho labutí píseň; bez scénáře, bez rozpočtu, bez tradičních opor, bez struktury, bez gradace, bez závěru, ale zato s přepálenou stopáží, stěží uvěřitelnou mírou sebežerství a přestárlými kdysi ikonami. A přesto z toho vykřesal ucházející béčko, které sice posílá závěr Vyvrženců do kytek, ale v podstatě neurazí ničím jiným než naprostou zbytečností. A má to pár (doslova) světlých momentů, to zase ne že ne. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Ako zakončenie trilógie o řádení vražedného klanu Firefly family je to sklamanie: nie je to iná liga než predchádzajúce dva majstrštyky, je to jinej sport. Ako "Rob Zombie film" to pokračuje v tradícii nenápaditého low-budget priemeru á la 31. Chýba tomu dynamika a ten komplikovaný produkčný background je na výsledku znát. Scenáristicky líné, Zombieho vizuálne triky obohrané a herecky jednorozmerné. Richard Brake je do počtu, Sheri Moon utrhnutá z reťaze (in a bad way) a na Sida Haiga nahlodaného smrteľnou chorobou nie je dobrý pohľad. Najviac ma sklamal Bill Moseley - nezáživne recituje drsňácke repliky o tom, aký je to bad motherfucker, no už to nie je ten autoritatívny psychouš jak si ho pamätáme, ale skôr taký zostarnutý hillbilly sráč. Rob Zombie týmto počinom potvrdil moje dávnejšie obavy: zacyklil sa vo vlastných fantasmagóriach. Ak sa chce dostať von zo slepej uličky, potrebuje nevyhnutne zmeniť žáner, využiť služby scenáristu a prestať obsadzovať svoju zubom času nahlodanú ženu. Len sa obávam, či na to všetko už nie je tak trochu neskoro. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru dôstojné zavŕšenie trilógie ktoré prebiehalo v rôznych etapách a ktorému bola prispôsobená aj, ako je u Roba Zombieho zvykom, vynikajúca kamera, ktorá však určite nevyhovuje všetkým fanúšikom. Úvod s prestrihmi na proces navnadil na pokračovanie viac ako slušne potom však príbeh trochu stagnoval a až geniálnym ťahom, takmer tarantinovským, Zombie vďaka úteku Baby a najmä strihu v tejto časti filmu mnohým pravdepodobne vyrazil dych aby následne opäť plyn decentne ubral pred vydareným finále. Kto vie, čo môže od tohto režiséra a tejto série čakať sklamaný nebude. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Zombieho vraždící redneci se vrací, aby zas předvedli jak drsný, nemilosrdný a šílený jsou. Bohužel jediný co jsou je totálně out. Takových filmů vzniklo tolik, že místo aby šokovali tak těžce nudí a v některých místech zaváněj smrdutou trapností a ohraností. Pár rádoby sprostých keců o čurákách za doprovodu občasného vraždení, který nic zajímavýho nevydedukuje. Jediný co jim zbylo je sešlost a špinavost. Slowmotion při nektěrých scénách tak mrdal, že budu daleko přísnější, i když jsem dřív Zombieho tvorbu žral, teď už mi přijde furt to jedno a to samý oschlý brdo. Tenhle film smrdí. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

No tak nad Zombiem jsem zlomila hůl už dávno, ale s překvapením můžu říct, že tohle je asi druhý nejlepší film po Domu tisíce mrtvol. A přestože to podle mého hodnocení nevypadá, docela jsem si tuhle projekci užila. Možná to bylo tím, že se Zombie držel docela na úzdě a nechtělo se mi každých deset minut zvracet z postav. Navzdory tomu, že stopáž byla až přepálená na tu hrůzu, o které pojímala, vcelku to udrželo mou pozornost. Zpočátku jsem tomu chtěla nechat aspoň ty tři, ale s odstupem asi dvou dnů jsem si řekla: Za co? No prostě Zombie už by asi opravdu měl otočit list a zkusit něco, čím by si mě třeba jen trochu získal zpět. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Gang na konci filmu používá zbraně M4 s RIS lištami. Vzhledem k tomu, že se děj má odehrávat ještě v 80. letech, se jedná o hloupost. RIS lišty se začaly používat u zbraní až ve druhé polovině 90. let. Stejná chyba je i u pažeb těchto zbraní, tento typ se začal používat dokonce teprve kolem roku 2009. (SsgtJira)

Související novinky

Rob Zombie a adaptace kultovního sitcomu

Rob Zombie a adaptace kultovního sitcomu

09.06.2021

Americký režisér, scenárista a heavymetalový hudebník Rob Zombie (Vyvrženci pekla, Halloween) dva roky po uvedení svého posledního snímku 3 from Hell oznámil svůj další plánovaný projekt. A nemá jím… (více)

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Reklama

Reklama