Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Budoucnost lidstva je v sázce. Skupina vědců a mocný telepat se na palubě vesmírné lodi plné tajemství vydávají do neznáma. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (52)

okkac 

všechny recenze uživatele

Novela od GRRM má jen asi 100 stran, ale tady to vypadá, že scénaristi se pokoušeli nahustit děj o objemu jednoho svazku A Song Of Ice And Fire. Je tu všechno a nic, na horor málo hororové, na akci málo akční, na filosofickou sci-fi ve stylu Interstellar málo filosofické. Neví, čím to chce být. Možná až přečtu předlohu se dozvím více. Prostě takové nekonzistetní, ale přitom člověka zajímá co jsou zač Volcryn (tajemná mimozemská rasa, ke které titulní loď Nightflyer směřuje), že se chce dívat dál, ale některé situace jsou jen zbytečné odbočky (ztracená loď předešlé výpravy, kde přežily jen ženské). Pokud bude další série, hlavně ať má nějaké odpovědi. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Četla jsem předlohu. A jo, první, co mě vyděsilo, bylo tedy jasné. Jak z toho chtějí udělat seriál? Protože mě strašně mrzelo, že na tak malém prostoru (povídka má 100 stran) jsem nedostala odpověď na to hlavní. Byl to příběh lodi Nightflyer nebo příběh o hledání Volcrinů? Protože obě témata jsou zajímavá. Tak mě hned napadlo: "Hele, možná to není tak špatný nápad adaptovat do seriálu, třeba tam bude prostor k rozebraní obojího." Znělka luxusní. Jsem ráda, že se k tomu současná tvorba vrací stále víc a víc. Sleduju v době, kdy každý ví, že pokračování nebude. Nejsem si jistá, co mě mrzí víc. Že tvůrci měli plán, že by bylo víc sérii. Ale upřímně? S tímhle materiálem akorát naštve, že teď chtějí všichni nekonečné série místo jednorázových jednohubek pro fajnšmekry, za cenu zkažených a svým způsobem neuspokojivých konců, pokud se najde málo diváků. Škoda nenažranosti televizních společností. Protože tenhle seriál se zaměřuje na obojí. A proto je to kvůli zrušení nedokončené :( ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dějově strašlivě přeplácaná blbina nesoucí znaky současné Syfy produkce - od nadužívání halucinoidních/virtuálních sekvencí odehrávajících se na obyčejných místech jen proto, aby se ušetřilo na rozpočtu, přes nekonzistentní scénář až po céčkové herce připomínající spíš partu nesympatických cvoků z blázince, než tým vesmírných průzkumníků. Možná i proto, že psychologie tu prakticky neexistuje a chování postav příliš nedává smysl. Seriál má navíc brutální problémy s tempem. Chvíli se to táhne jak smrad a chvíli se tam skáče v čase a snad i v prostoru. A přesto, že je to fakt strašně debilní, mě to chytlo. Má to zajímavý art design lodi, místy fakt slušnou atmosféru a (asi i díky financím Netflixu) dost luxusní vizuál. A hlavně, má to atraktivní tajemno, ke kterému Nightflyer putuje. Žel, ve finále naprosto odfláknuté, nevyužité a nedořešené. Ale oproti Dark Matter nebo třeba tragickým Killjoys je to alespoň zábavné a není to přehnaně dlouhé. ()

Idahou 

všechny recenze uživatele

Není to nejhorší. Vlastně je to docela dobré, ale pro mě to zabíjel především konec a množství nesmyslností, především technického rázu. Na pomezí Star Trek Discovery a The Expanse (doporučuji) leží Nightflyers jako projekt který měl podojit Martinovo jméno, ale někdo si filmařsky dal záležet. Jenže si nedal práci s děláním domácích úkolů a moc se ani nezamyslel nad celkem. Většina lidí asi přejde fakt, že celý interiér vesmírné lodi není přizpůsoben pro cestování vesmírem a to samé platí i pro posádku, ale mě to vadilo. Je to totiž do očí bijící a ještě víc očividné hned po úvodní scéně kdy vypadne gravitace. S tím souvisí i to, že jednotlivé scény působí jak z jiného dílu - sledujeme jak slečna pluje ve stavu beztíže, ale volně položené předměty na stole prostě leží. Vzápětí vidíme jak jsou provozní prostory lodi poničené a posádka se je snaží opravit (a létají klasické jiskry, šlehají plameny), vzápětí jsme v kajutě která je absolutně nedotčená. Hlavně konec pak působí amatérsky, finální rozuzlení je padlé na hlavu a rozhodně to není kvůli "pokračování příště". Nicméně i tak jsem se u sledování zabavil. Celou dobu jsem měl chuť si znovu pustit zmiňovaný The Expanse (který nejen staví na "reálnosti" a promyšlenosti, ale je prostě sakra dobrá), ale seriál měl své momenty, dokonce mě i jednou zaskočil. Pokud divák nečeká Hru o Trůny a nevadí mu klasické "americké" nedomyšlenosti, tak tenhle kousek zabaví. Hlavní je nemít moc velká očekávání. ()

mazzarek 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si myslel, že nahoru se dostanou jen ti nejlepší ve svém oboru. Toto je pravý opak. Vezměte pár lidí z ústavu, blázince, ulice a samozřejmě někoho z Vakandy, kteří zase ukazují, že to oni jsou ti nej a máte posádku. Nezachránil to ani krátký souboj retardované posádky s feministkami z Eagle 16. Jak vlastně dopadly FEM? Pokud se chcete bavit, tak si raději zajděte do supermarketu nakoupit, protože je to daleko zábavnější, než tahle chujovina. Celá posádka mi přišla nesympatická resp. za to můžou jejich herecké výkony. Nějak jsem jim to nevěřil. Některé scény byly super, ALE. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Autor předlohy, George R. R. Martin, si pochvaluje zpracování a také promluvil o změnách mezi knihou a seriálem: „Dějová linka seriálu se lehce odklání od mé novely, s čímž jsem počítal. Seriál se musel lišit od mé knihy, ať už na samotném počátku, prostředku či konci vyprávění, protože na konci je většina postav mrtvá. Nemůžete přece udělat tři, čtyři série o vesmírné lodi plné mrtvol. Vyskytuje se zde pár mezer, ale dle mého názoru se jedná o poutavou vizi budoucnosti. (3T)
  • Stanice Syfy zvolila netradiční cestu. Všech deset epizod z první série odvysílala v necelých dvou týdnech. (3T)

Reklama

Reklama