Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odvážná loupež svede dohromady nejlepšího experta FBI na chování zločinců (Dwayne Johnson) a dva znepřátelené gangstery (Gal GadotRyan Reynolds). Tady půjde do tuhého. (Netflix)

Videa (22)

Trailer 30

Recenze (630)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Úvod se prezentoval jako mimořádně vtipná akční podívaná s aspirací na čtyři hvězdy. Bohužel však zhruba v polovině praská bublina s pozlátkem a postupně se objevuje celá řada věcí, které prostě nemohu skousnout. Již scéna, kdy útlá ženstina v souboji tělo na tělo hází se dvěma vazouny jako s pytli brambor na mne byla trochu moc. Dále se tvůrci v některých částech až příliš inspirovali cizími filmy a tak jsem měl pocit, jako bych nesledoval vůbec nic originálního. Jako příklad uvádím nesmyslnou honičku v důlních šachtách, která podezřele připomíná Indiana Jonese. Následné finále akorát potvrdí díry ve scénáři a ukáže nám nedostatečnou promyšlenost celého díla. Zkrátka si nemyslím, že by film obsahoval dostatek zajímavého materiálu, aby mohl být dvě hodiny dlouhý. Sice jsem se pobavil, ale spadá to pouze do studnice dalšího bezvýznamného průměru. 50% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[55%] Trailer se mi docela líbil, tak jsem čekal něco trochu víc. Je pravda, že tyhle dobrodružné filmy s Rockem a to zejména odehrávající se v džungli a podobné moc nemusím. Zde jsem viděl menší naději v obsazení Ryana Reynoldse. Reynolds mě baví jak kde. Deadpool šel absoutně mimo mě, Zabiják a bodyguard mě nadchl první díl, druhý už ne. Ale třeba takový Free Guy – tam zazářil. Zde asi tak napůl. Vyloženě jsem se jeho vtípky nesmál, ale neurazil. Rock je zde herecky taky tak na štýru. Nejvíc mě štve, že dostal párkrát na hubu. Gal Gadot se zde též moc nepředvedla, ale aspoň se na ní pěkně koukalo. ;) Sakra, nechci to moc kritizovat, nebyla to úplná sračka. Jen ty zvraty kdo je hodnej a kdo ne, to mě moc nebralo. Konečná pointa byla pro mě vskutku nečekaná …. Po technické stránce to můžu ale jedině chválit. AKCE je zdařilá; je jí tu docela dost. Úvod byl dobrý a finále už mě moc nebavilo, ale po téhle režijní stránce nemám výtek. Ještě za zmínku stojí útěk z vězení – docela solidní, akční sekvence. Hudba od Jablonskyho  - taková neutrální. Nevím, co bych měl ještě napsat. Humorem to bylo takové podivné, dějem zbytečné, ale víc bych to nekritizoval. Na 1 vidění to nebylo tak zlé. Víc jak průměr z toho ale nevidím. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Výborná oddechovka, u které jsem se bavil doslova královsky. Jak jinak, může přece dopadnout akční komedie s Dwaynem a Ryanem. Perfektní humor, slušná akce, příběh sice nic originálního nepřináší, naopak si bere od jiných filmů, ale vůbec mi to nevadilo a finále ve stylu Indiana Jonese, bylo skvělý. No, a jako třešnička na dortu, překrásná Gal Gadot. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Svižná, odlehčená jízda, ve které nejde o umění, ani o hluboké charaktery a převratnou filmařinu, ale o zábavu a přátelské pošťuchování v akčně dobrodružném mixu budddy-heist-indianajones-movie. Má to švih, občas pobaví nějakou narážkou, a navíc neustále plynule přechází od ulítle přestřelené akce k zábavným slovním přestřelkám a zase zpět. Okázale přitom opovrhuje logikou i fyzikálními zákony a ještě okázaleji kašle na uvěřitelnost příběhu i jednotlivých zvratů. Hodně se střílí, ale nikdo neumírá, útěk z vězení, uloupení neuloupitelného, všechno je brnkačka. Mám pocit, že už dlouho jsem u filmu nezažil tak příjemný relax. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Připadal jsem si sice jak když čumín na Indyho 21století, ostatně aby ne,když si tam  Ryan Reynolds , vypískává úvodní Indyho melodii, ale bavilo mě to a po čertech dobře mě to bavilo. Nečekal bych, že v téhle době ještě narazím a ještě k tomu na Neflixu na čistokrevnou dobrodružně komediální žánrovku jako za starých dobrých časů, kdy filmy měli ambice diváka bavit a ne sociálně politicky formovat. Takže super a věřím, že Philippe de Broca v nebi a Steven Spielberg ve svým soukromým kině si dali u filmu doutnase, kvalitní whiskey a říkali si "dobře chlapci, velmi dobře" , Ještě se musím smát té zápletce ve který šlo o tři vajíčka, protože hlava Dwayne Johnsona taky vypadá jak vajíčko. No a to je vše zazvonil zvonec a komentáře je konec. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • Pohled na býčí arénu a na řeku za ní je ve španělské Seville. Za řekou je vidět čtvrt Triana. (sahe)
  • Spôsob, akým sa hlavné duo snaží dostať do trezoru s druhým vajcom, ako aj odomykanie kontajneru v džungli, silne odkazuje na film Honba za pokladom Templárov (2004). (ČSFD)
  • Hlavním tématem jsou tři vejce Kleopatry. Jak ale potvrdili tvůrci filmu, tyto artefakty si pro scénář vymysleli. (gavosh)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

Netflix oznámil pokračování filmu Gray Man

Netflix oznámil pokračování filmu Gray Man

27.07.2022

Ačkoliv čísla sledovanosti nejnovějšího netflixovského „blockbusteru“ s cenovkou 200 milionů dolarů nejsou nikterak oslnivá, alespoň ne ve srovnání třeba s podobně laděným Red Notice, streamovací… (více)

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (více)

Reklama

Reklama