Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odvážná loupež svede dohromady nejlepšího experta FBI na chování zločinců (Dwayne Johnson) a dva znepřátelené gangstery (Gal GadotRyan Reynolds). Tady půjde do tuhého. (Netflix)

Videa (22)

Trailer 8

Recenze (629)

castor 

všechny recenze uživatele

Akční šaškárna, které sice přilepím tři hvězdy, ale rozhodně to není o nějakém zdviženém ukazováku. Protože mě tenhle jeden z nejdražších projektů Netflixu (ale pořád jednohubkový) vlastně bavil. A ty nejrůznější naschvály a podvody od jednoho na druhého jsem čekal. Když za nimi navíc stojí jedni z nejpopulárnějších herců současnosti, a ještě k nim připočítáme sexy křivky Gal Gadot, tak to není vůbec špatná pozvánka. Agent Dwayne Johnson je machr na profilování zločinců, přitom je sám falešně obviněn, Ryan Reynolds je machr na loupeže (a když to nevyjde, tak i na útěky z vězení), přitom teď dostal zálusk na vzácná Kleopatřina zlatá vejce. Rockovo charisma přebíjejí slušné Reynoldsovy hlášky, protáhnou nás atraktivními lokacemi (ovšem je cítit, že se mnohé natáčelo v ateliérech), zajistí několik akčních sekvencí, kdy třeba hned úvodní italská honička určitě není špatná. Jenže pak Rawson Marshall Thurber (který za sebou ale nemá špatné projekty) v mnoha případech předvádí režijní rutinu a v poslední třetině se už vážně točíme v kruhu a tah na branku je pryč. A když si vezmu nějaké blockbustery z 90. let, které nestály ani polovinu, a ke kterým se opakovaně rád vracím, tak tady platí jednou a dost. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZATKNĚTE KÁMOŠE“ … „NEJSME KÁMOŠI“…“JEN PARŤÁCI“…“NEJSME PARŤÁCI“… „TAK SESTRY V AKCI ...“   Od začátku je jasný, že to má bejt hlavně zábava. Přemejšlet se tady nevyplácí (divákovi), páč by akorát zjistil, že oproti těm třem má v hlavě nasráno. Oni totiž chrlí geniální plány za pochodu. A na počkání. Občas se povede vtipná průpovídka, na kterejch je ta souhra hlavních hrdinů postavená. A jejich slovní šou doplňuje akce. „Rájen“ hraje toho svýho chytrýho tydýta – což se snad ještě v jedné roli dá vydržet. (Ale kurva naposledy!) „Dvájn“ taky nic měnit nemusí, ale u něj je mi to vlastně jedno. Obsazení je největším tahákem a film blbina. Nejde tady o žádný hluboký charaktery, prostě si vystačej s tím, jak je známe. Je jedno, že se furt střílí, ale nikdo neumře. O smrt tady nejde. Hele u mě dobrý (včetně Eda Sheerana).     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Konečně zjistím, co znamená Red Notice. 2.) Koukám na píčoviny (a mám u toho radost!).  ///  Thx za titule „Jakub Ženíšek“.              PŘÍBĚH ***  HUMOR  ***  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Velký, drahý, nafouklý nic. Bez nějaké chemie, která je v takových případech naprosto klíčová a také jen s velmi málo vtipnými scénami. Párkrát se zasmějete, ale je to víceméně jen tak z donucení, zbytek je jen málo povedená akce a spousta klišé. Z herců se může Ryan umluvit, ale to je tak asi všechno. Moje maličkost asi zlatou sošku nikdy nezíská a kolegyně Gal jakbysmet. Aspoň se na ní (pořád) krásně kouká. Takže teď budu asi hodně dlouho přemýšlet, jestli vezmu další pokračování. Na druhou stranu za 24 mil USD mě asi zase přemluví;) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

200 milionový flák Netflixu, který ale vypadá tak na 90, jelikož obří část rozpočtu spolkly hlavní hvězdy. A vypadá to krásně, leč je místy celkem dost poznat, že vlivem pandemie nešlo točit všude po světě, ale jen komplet ve studiu (zajímal by mě původní výsledek). Red Notice pro mě však není příliš zábavný typ blockbusteru, dělá všechno tak líně a odbytě, jakoby na tom nezáleželo a pouze Reynolds s the Rockem to neutáhnou, ačkoliv bez nich by to nemělo už vůbec smysl. Co ale u mě filmu ubralo 4 hvězdičku, tak je fakt, že je to celé až moc cheesy a vážnější tón si neudrží byť jen jednu scénu. Jasně, je to levný výplach, i ten však jde natočit mnohem zábavněji. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dwayne Johnson hraje Dwaynea Johnsona, Ryan Reynolds, Ryana Reynoldse, Gal Gadot to sluší a Thurber režíruje jako Thurber. Netflix si za svou dobu existence vybudoval takovou pověst jako třeba Apple, což znamená, že nepřekvapí tím, co vydá. Red Notice je vcelku snesitelná kombinace Dannyho Parťáků (a jiných lupičských/podvodnických filmů) a se zavřenými oči Indiana Jonese se špetkou Mission Impossible. Často se zde cestuje nebo se před někým utíká. Jsou zde luxusní vily, luxusní fára a neluxusní vězení s rezavou helikoptérou. Akce jako takové je minimum, ale divák má pocit, že se zde pořád něco děje, přestože nikdy nepřijde žádné překvapení nebo jakákoliv výbušná, oku lahodící scéna. Neustále jsou zde náznaky, že to konečně přijde, ale nic a když se utíká z vězení, nečekejte ani nic sofistikovaného nebo dokonce výbušného. I přes kritiku jsem se docela bavil a neurazilo mě. Jen zde nic nejede nad 50%. Ať je to neustálé pošťuchování, kdy čekáte nějakou pořádnou hlášku nebo akční scény, kdy očekáváte tu parádní bitku/výbuch/honičku/přestřelku. Nikdy to nepřijde ale ty dvě hoďky se přežít dají bez větších bolístek a když si v hlavě projedu všechny Made in Netflix filmy, vychází Red Notice více než dobře. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • Na konci závěrečných titulků ještě zazní pár slov Gal Gadot. (griph)
  • V úvodu, kdy se hlavní protagonisté potkají na Bali a John Hartley (Dwayne Johnson) líčí Nolanovi Boothovi (Ryan Reynolds), kdo je, tak sklenička s pitím záhadně putuje, zdvojuje se a mizí z/v rukou obou aktérů. (cerdax2)
  • Na film pôvodne vlastnilo práva Universal Studios, než práva odkúpil Netflix. (belinko)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

Netflix oznámil pokračování filmu Gray Man

Netflix oznámil pokračování filmu Gray Man

27.07.2022

Ačkoliv čísla sledovanosti nejnovějšího netflixovského „blockbusteru“ s cenovkou 200 milionů dolarů nejsou nikterak oslnivá, alespoň ne ve srovnání třeba s podobně laděným Red Notice, streamovací… (více)

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (více)

Reklama

Reklama