Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odvážná loupež svede dohromady nejlepšího experta FBI na chování zločinců (Dwayne Johnson) a dva znepřátelené gangstery (Gal GadotRyan Reynolds). Tady půjde do tuhého. (Netflix)

Videa (22)

Trailer 17

Recenze (630)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Netflixovská rychlokvaška, co se přižene rychlostí šinkanzenu, zanechá v prostoru tři čtyři fakt zábavné momenty, triviální scénář, rozpočet mohutnější než Rockův trapéz, okoukané opakující se herecké polohy ústředního tria, zvrat(k)y a vypaří se jak pára nad hrncem. Zítra si budu pamatovat asi jenom výborný odkaz na Indyho, netradičně ukončenou úvodní honičku a téměř nevyužitého Daniela Bernhardta, fuck :( 55% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dwayne Johnson hraje Dwaynea Johnsona, Ryan Reynolds, Ryana Reynoldse, Gal Gadot to sluší a Thurber režíruje jako Thurber. Netflix si za svou dobu existence vybudoval takovou pověst jako třeba Apple, což znamená, že nepřekvapí tím, co vydá. Red Notice je vcelku snesitelná kombinace Dannyho Parťáků (a jiných lupičských/podvodnických filmů) a se zavřenými oči Indiana Jonese se špetkou Mission Impossible. Často se zde cestuje nebo se před někým utíká. Jsou zde luxusní vily, luxusní fára a neluxusní vězení s rezavou helikoptérou. Akce jako takové je minimum, ale divák má pocit, že se zde pořád něco děje, přestože nikdy nepřijde žádné překvapení nebo jakákoliv výbušná, oku lahodící scéna. Neustále jsou zde náznaky, že to konečně přijde, ale nic a když se utíká z vězení, nečekejte ani nic sofistikovaného nebo dokonce výbušného. I přes kritiku jsem se docela bavil a neurazilo mě. Jen zde nic nejede nad 50%. Ať je to neustálé pošťuchování, kdy čekáte nějakou pořádnou hlášku nebo akční scény, kdy očekáváte tu parádní bitku/výbuch/honičku/přestřelku. Nikdy to nepřijde ale ty dvě hoďky se přežít dají bez větších bolístek a když si v hlavě projedu všechny Made in Netflix filmy, vychází Red Notice více než dobře. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Rawson Marshall Thurber ma predošlými filmami s Dwaynom v hlavnej úlohe úplne nebavil, no tu ma milo prekvapil. Predovšetkým treba pochváliť casting, ktorý je veľkým ťahákom tohto filmu. Dwayne je sympaťák od kosti ako vždy a znova mu nechýba naleštená plešina, či najviac miesta v obraze. Ryan Reynolds hrá presne to čo mu sedí v každom filme, ukecaného blba, ktorý sype jednu hlášku za druhou a že ich je. Ale presne takto ma baví. No a Gal Gadot uzatvára toto sympatické trio, dobre zapadla a taktiež oku polahodí, keď sa objaví v červených šatoch, či plavkách. Za obsadenie pripisujem filmu plus * navyše. Čo tu máme ďalej. Nie perfektný, ale dobrý príbeh, ktorý sa nič nehrá a chce diváka baviť. Nie je ani zbytočné dlhy, takže celkom plynulo odsýpa. Nechýbajú ani prekvapenia a zvraty, ktoré ma dostali vtedy, keď som ich nečakal. Pripisujem ďalšiu * navyše. Taktiež ma oslovila aj výprava, vyber lokácii (pozrieme sa do Ruska, Argentíny, Egypta, Ríma...), ale aj akcia, či kamera, ktorá naservírovala hlavne v akcii slušné zábery, na ktoré sa dobre pozerá. Ďalej hudba od Jablonskeho bola tiež fajn, nič extra to síce nie je, žiadne výrazne melódie ako mali napr. Transformery, ale do filmu to celkom dobre sedelo. Udeľujem ďalšiu * navyše. No a nemôžem vynechať ani samotný záver. Veľa filmov ma v závere sklame, ale tento ma celkom prekvapil. Pripisujem ďalšiu * navyše.  Red Notice ponúkne okrem dobrodružnej Indiano Jonesovskej zábavy, aj útek z Väzenia Shawshank a ešte to okorení troškou akcie s Mission Imposible. Takže, aby sme v tom mali jasno, udeľujem Chrabromilu... teda Red Notice, kvalitné štyri. Bavil som sa a dal by som si aj dvojku, no nemôžem sa zbaviť pocitu, že v rukách schopnejšieho režiséra, by to mohol byť ešte vybrúsenejší kúsok. 75% - 4* ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Ani jedna nádherná lokácia, a ani jeden kamerový prelet nad nimi nie je skutočný. Ani jeden! Všetko, čo by urobilo ten film aspoň trošku skutočným, je digitálny sajrajt, ktorý neuzrel svetlo sveta, a tým pádom je umelý, jak celý, počítačom vygenerovaný scenár. Pokial do algoritmov nahrali všetky diely Indyho, a ako výsledok vyšlo toto, tak sa umelej inteligencie zatial báť nemusíme... ;) ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslel, že tuhle šablonovitou sračku pro mentálně zaostalé lobotomy s absencí vkusu zvládnu bez vážnějších následků, ale musím uznat, že již prvních pár záběrů mne docela zmohlo a směr, kterým se to trapné divadlo dál ubíralo, mi krutě nesedělo. Těžko říct, jestli je chybou naprosto debilní stokrát recyklovaný scénář, nebo partička neherců, kteří se zasekli ve svých dřívějších rolích a neví jak dál. Tedy až na tu plochodrážní rádoby sexbombu, která byla příjemná jak kolonoskopie a tvářila se jak poševní bradavice prakticky celý film. A to nečekané rozuzlení! No to mi ho vyndej, fuckt mi to vyrazilo dech! Nebýt těch posledních záběrů na jachtě, asi bych se z toho zbláznil, protože otevřené konce prostě miluji! Doufám, že Netflus neusne na vavřínech a vyplodí minimálně dvě stejně tupé pokračování s béčkovějšími herci, protože už si nebude moci dovolit takové "hvjezdy"! Čím by dál krmili ty uhýkané ovcoidy? Cítím neskutečný potenciál! 25% ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • Tropický dažďový les, ktorým sa hlavní hrdinovia predierali, pripomína prales v Strednej Amerike. Ďaleko na juhu v Argentíne sa takáto flóra nevyskytuje. (MikaelSVK)
  • Názov slávnej malby zo začiatku filmu, ktorý Nolan Booth (Ryan Reynolds) ukradol, je Lady with a Red Hat (Pani v červenom klobúku). Je to olejomaľba z roku 1918 namaľovaná Williamom Strangom a nachádza sa v Kelvingrovej galérií a múzeu v Glasgowe, Škótsko. (belinko)
  • Když jsou oba hlavní aktéři uvězněni v ruském vězení, úlohu dozorců plní příslušníci OMON. Ve skutečnosti je OMON policejní jednotka k potlačování demonstrací a ne k hlídání vězňů ve vězení. (Pimburger)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

Netflix oznámil pokračování filmu Gray Man

Netflix oznámil pokračování filmu Gray Man

27.07.2022

Ačkoliv čísla sledovanosti nejnovějšího netflixovského „blockbusteru“ s cenovkou 200 milionů dolarů nejsou nikterak oslnivá, alespoň ne ve srovnání třeba s podobně laděným Red Notice, streamovací… (více)

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (více)

Reklama

Reklama