Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Galadriel nachází nového spojence, Elrond naráží na chladné přijetí u starého přítele, Nori se snaží pomoct Cizinci, Arondir hledá odpovědi a Bronwyn varuje svůj lid před hrozbou. (Prime Video)

Recenze (141)

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší než první díl. Již se začíná něco dít a vývoj postav jde dle mého správným směrem. Jen mi pořád chybí ten náš hlavní záporák a více skřetů. Tím hledáním zla je to zatím takové nulové. Též se i velice těším na Numenor, na ten jsem zvědavý ze všeho nejvíce a vypadá to, že se dočkáme příští díl. 4*. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice se stále pohybujeme ve vodách mírného nadprůměru, ale určitě se jedná o zábavnější epizodu (oproti té první), ve které se už něco děje. Chluponozi mi stále přijdou nejzábavnější, Elrond u trpaslíků taky fajn (ačkoliv Disa trochu bolí), ale Arondir pořád velká nuda. Nicméně značku LotR si to nezaslouží. Bohužel. ()

Reklama

Wyrdas odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scéna první: Galadriel plave. Scéna druhá: malou holčičku chytne starý muž, jenž po malé chvilce vyvrcholí a usne. Scéna třeti: Hobit s pracovním názvem #000000 splyne v černočerné tmě. Scéna čtvrtá: malá holčička mrkne na velkého, starého a nutno dodat nahého muže a pronese "ten se tam teda nenarve". Scéna pátá: Ne, dost. Zkusíme to více seriózně. Afrostředozemský špičatouchý tentononc (ano, opravdu odmítám hanit Tolkiena tím, že bych ono stvoření nazval elfem) si hraje na hrdinu. Elfové probírají odkaz na Silmarilly, což je matoucí, neboť již pošpinili a přerubali odkaz na knižní předlohu Simarillion. Ale udělalo nám to krásný můstek k trpaslíkům. První scéna, u dveří do hory, mne nadchnula! Pokud se jim podařilo nezprznit alespoň tuto rasu, budu šťastný. Plastové dveře jsem byl ochotný odpustit. Ale... mé oči, krvácí, srdce puká a péro vadne... při pohledu na trpaslice BEZ VOUSŮ. A co hůř... na opálené trpaslíky! Trpaslíci žijící pod horou. V zemi. Lépe řečeno pod zemí. Hluboko pod povrchem. Kde Slunce nemá moc. Kde není Slunečního svitu. Kde nenalezneme paprsku, jenže by dal možnost obarvit jejich světlé pokožky... Ne, dost. Já fakt nemůžu. Zeptám se proto přímo. Jak se mohlo stát, že trpasličí pokolení mělo evolučně nutkání získat tolik pigmentu? Nevadí. Další scéna... malá holčička krmí svého pedofilního dědu s velkým vousem. Hodně mne fascinuje, jak se tvůrci ani nesnažili při obsazování herců. Různě barevní rodiče neplodí míšence... ale co už.  Další scéna: "Je to elfka" nádherná ukázka onoho čistého rasismu mi zvedla náladu. Nicméně již v další scéně je skupinka rasistů po zásluze sežrána hadem a tak opět nic. Nezbývá než doufat, že pyžamo Galadriel ztratí kouzelnou moc a stane se alespoň na maličký moment průsvitným. Nestalo se. V následujícím čase se Gay(E)lrond a Durin špičkují. Ale divák stejně nic z toho nevnímá, jelikož je uvržen do kómatu afrostřezemskou trpaslicí bez jediného vousu.  Ale co bylo nejhorší, je bitva skřeta s kozatou milovnicí afroelfů. Netuším sice, kam se poděly peníze z rozpočtu. Ale rozhodně to nebylo na efekty, masky... prostě na výpravu. Asi bych hodnotil jednou hvězdou, ale nemůžu z hlavy dostat ty afrotrpaslice bez vousů... to byla vážně kulka mezi oči veškerým fantasy fandům. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celý příběhu bude značně ovlivněn faktem, že tvůrci čerpají z práv které se vztahují pouze na trilogii Pána Prstenů. A né na Silmarillion. Na jednu stranu je to dobře, protože mají díky tomu docela volnou ruku. Na druhou stranu, pro lidi jako jsem já, který v mládí spousty let hltal každé písmeno, jméno, příběh, ságu kterou Tolkien napsal může být toto zpracování pobuřující.... Galadriel nejela do Středozemě na lodi, ale šla s obrovským množstvím elfů (Noldor) severní cestou po ledu a sněhu. Rozhodně nebyla poslána na lodi do Valinoru nějakým elfským budulínkem z Lindonu. Rozhodně nebyla jen válečnice. Byla jednou z dětí Finarfina, její strýci byli  Feanor a Fingolfin, její bratr byl Finrod Felagund a její děd byl Finwe velekrál elfského rodu Noldor. Takže to po smrti děda (kterého zabil Melkor/Morgoth), strýců a bratra byla v podstatě nejmocnější elf ve Středozemi! Sauron nebyl žádný kouzelník! Byl to Maia (přeloženo anděl-pomocník/učedník bohů - Morgotha) Přes to všechno mě ale příběh opravdu baví. A ta pozitivita a bezstarostnost která z něj teď čiší bude v budoucnu krásně zničena Sauronem. Velmi umě skáčeme z místa na místo a seznamujeme se se spoustou postav které mi zatím všechny sedí. Z druhý díl rozšiřující základní kameny celého seriálu závám 5* a 86% ()

Baron Noktur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rovnako kvalitný diel ako prvý, plus k tomu viac napätia. Scény s Galadriel opäť najmenej zaujímavé (a to aj kvôli herečke). A čo tá toľko odsudzovaná černošská trpaslíčka Disa? Tá je úplne úžasná a jej spontánna roztomilosť si ukradla celý diel! :) PS. Potešilo citovanie Jacksonového štýlu snímania niektorých scén! ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama