Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když depresivní Bertrand, trpící krizí středního věku, odpoví na inzerát, který hledá nového člena do družstva mužského synchronizovaného plavání (ano, slavné i vysmívané mužské akvabely), netuší, do jak pestré společnosti sympatických ztroskotanců se dostává. Družstvo vybavené povislými svaly, počínající pleší a nejrůznějšími životními problémy míří na nejvyšší stupně vítězů. Francouzský režisér Gilles Lellouche letos rozesmál i dojal publikum v Cannes komedií o snech, které se mohou splnit, přestože se v ně ani neodvažujeme doufat. (Česká televize)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (101)

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Zápletka je tak prvoplánovo zábavná. Parta chlapov, väčšinou, v stredných rokoch s k tomu prislúchajúcimi telami robí šport, ktorý je v podstate čisto ženský. No film je to skôr o parte nešťastných a neúspešných, životom ubitých, mužoch, ktorí spolu niečo zdieľajú. Vytvoria si plavecký krúžok, ktorý slúži skôr ako terapia a únik pred realitou. Je fajn, že ich v podstate celý film nevidíme nacvičovať zostavu. Vďaka tomu je finálne číslo také prekvapivé. Samozrejme ten úspech je trochu prehnaný, ale tak kde je vôľa, tam je cesta. 7,2/10. ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Film o chlapech po čtyřicítce, kteří se zmítají v životních krizích, a jsou už poníženi uplně na všech frontách. Najdou si koníček na okraji společnosti, kde jim žádný další neúspěch ani ponížení nehrozí, synchornizované plavání. Jenže kromě posměšků od rodiny a známých jim asi v půlce filmu vymění trenérku, a naši chudáčci musí skousnout další ponižování, od jejich nové trenérky, což je dost arogantní paní na vozíku :D Myslím, že trochu sebe a vlastního neúspěchu tam uvidí většina mužských diváků, a v kombinaci s místy až nepříjemnou upřímností některých konfrontačních dialogů se z údajné komedie může pro někoho stát nesledovatelný utrpení. No nakonec se  poměrně vážný film dokáže překlopit do feel good movie, a velké finále v podobě mistrovství světa mužských akvabel, (mimochodem technicky výborně natočené!!) je taková třešnička na dortu. Naštěstí, ve filmu je tohle možné, realita tak zářivá bohužel nakonec nebývá. Nečekaně nepříjemný film (svou pichlavou upřímností) ale taky nečekaně dobrý. Překvapení. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica nefunguje – je pomerne statická a nečinná. Až druhá polovica je dynamická, svižná, pripomínajúca to, že aké potenciály skrýval príbeh. Z hereckej stránky najviac dominuje L. Bekhti – ona zachraňuje celý film. V tejto forme zbytočne dvojhodinový pasáž (skrátenie o 30 minút by pomohlo). Osobné hodnotenie: 65% (**) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda jde o vědomou nebo dokonce přiznanou inspiraci známým britskýmí snímkem Do naha!, ale ti, kteří britskou komedii viděli, si záhy uvědomí značnou podobnost v zápletce. Právě ve srovnání obou snímků se ovšem odhalí slabiny francouzského přístupu k látce. Britové natočili vtipnou komedii, která vyznívá i realističtěji, nemusí si pomáhat berličkami a je tam mnohem výraznější sociální rozměr. Francouzi to výrazně tlačí do komediální polohy, ale ta snaha se míjí účinkem. Místy to připomíná boxera se slušnou technikou a fyzičkou, který ale boxuje se zavřenýma očima. Pokud někde film funguje, je to spíš ve vážnějších polohách. Lellouche jako by nedokázal najít správnou polohu a neumí si vyjasnit, co vlastně točí. Snímku navíc výrazně škodí přepálený happyend. Je to škoda, protože se v Utop se, nebo plav sešla skupina výrazných tváří francouzské a belgické kinematografie. Celkový dojem: 45 %. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Muži v istom veku strácajú v sebe chlapca. A začína im regulárne preskakovať. Depresie, rozchody, starosti s rodičmi, deťmi. Riešením niekedy bývajú mladšie partnerky. Ale to je tak na chvíľu. Pretože mŕtvičné žily sa hlásia o slovo. Alebo nájsť si nejakú kokocinku, nie na zárobok, lež na zábavu. Komu sa to zadarí o zábavu má postarané. A je úplne fuk, či je z toho nejaká medaila. Chápem, že film to tak musí mať, lebo však komerčný a všetci sme straky túžiace po lesklých hovadzynách. Ale aj bez toho to ide. Lebo inak, bez srandovnej aktivity (alebo aj pasivity) sa naozaj väčšina topí v rôsolovitom stredostavovskom želé. Podarená záležitosť o realizácii zdanlivej nemožnosti v živote zdanlivo na spoločenskom okraji. Hoci trochu moc na efekt, ale tak to v komerčnej kinematografii už chodí. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 13. května 2018 v Cannes FF. (ČSFD)
  • Virginie Efira hrá v tomto filme postavu, ktorá sa volá Delphine. Rovnomennú postavu si zahrala taktiež aj vo filme Cookie (2013). (De Large)
  • Hlavní aktéři se poctivě připravovali sedm měsíců před natáčením pod vedením jedné francouzské šampiónky mezi akvabelami. [Zdroj: časopis Cinema 12/2018] (ČSFD)

Reklama

Reklama