foto

Gilles Lellouche

  • nar. 5.7.1972 (45 let)
    Caen, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Gilles Lellouche je absolventem Cours Florent. Svou filmovou kariéru začal jako režisér krátkometrážních filmů a hudebních videoklipů. Během práce na snímku MES AMIS (1999) v režii Michela Hazanaviciuse se seznámil s Guillaumem Canetem, který ho pak obsadil do svých filmů MON IDOLE (2002), NE LE DIS A PERSONNE (20006) a naposledy v LES PETITS MOUCHOIRS (2010). Gilles Lellouche se Canetovi odvděčil hlavní rolí ve svém celovečerním režijním debutu NARCO (2004), k němuž napsal i scénář.

Dále si Lellouche zahrál v několika romantických komediích, např. v MA VIE EN L'AIR (2005), za což byl odměněn svou první nominací na Césara, nebo v ON VA S'AIMER (2006). Zahrál si také nepříliš sympatické postavy ve filmech MA PLACE AU SOLEIL a v thrilleru LA CHAMBRE DES MORTS (oba 2007). V roce 2008 se objevil vedle mnoha dalších hereckých hvězd v Klapischově PARIS a také v komedii Jeana-Paula Rouva SANS ARME, NI HAINE, NI VIOLENCE.

V roce 2010 ztvárnil inspektora Caponiho v LES AVENTURES EXTRAORDINAIRES D'ADÈLE BLANC-SEC v režii Luca Bessona. V roce 2010 získal také svou první velkou dramatickou roli v A BOUT PORTANT a za roli v již zmiňovaném snímku LES PETITS MOUCHOIRS obdržel svou druhou nominaci na Césara. Znovu pod režijním vedením Cédrica Klapische se objevil v MA PART DU GATEAU (2011).

V roce 2011 se po boku svého kamaráda Jeana Dujardina jako herec i režisér podílel na natáčení povídkového filmu LES INFIDELES, který ve Francii vzbudil mnoho rozruchu. Jeho zatím posledními snímky jsou QUAND JE SERAI PETIT, kde si zopakoval spolupráci s Rouvem jako režisérem i hercem, a drama THÉRÈSE DESQUEYROUX, kde si zahrál po boku Audrey Tautou.

Jeho bratrem je dramaturg a herec Philipp Lellouche. Od roku 2002 žije se svou hereckou kolegyní Mélanie Doutey, v roce 2009 se jim narodila dcera Ava.

R "fleurette" G

Herecká filmografie

Filmy

2018 L'amour est une fête
2017 Dokud nás svatba nerozdělí
Plonger
Rock’n Roll
Sous le même toit
2016 Ils sont partout
Les temps difficiles
2015 Belles familles
Sky
2014 Aféra Clearstream
La French
Mea Culpa
2013 Gibraltar
100% cachemire
2012 Nevěrníci
Quand je serai petit
Thérèse Desqueyroux
2011 JC Comme Jésus Christ
Ma part du gâteau
Mineurs 27
Sherlock Holmes: Hra stínů
2010 Krach
Limit
Milosrdné lži
Tajemství mumie
2009 Frajeři
Une petite zone de turbulences
Un singe sur le dos (TV film)
2008 Paříž
První den zbytku tvýho života
Sans arme, ni haine, ni violence
Veřejný nepřítel č. 1
2007 J'ai plein de projets
Léthé
Moje místo pod sluncem
Můj život není romantická komedie
Poslední gang
Úsměv Melody
17ème marche, La
2006 Le héros de la famille
Nikomu to neříkej
On va s'aimer
2005 Hledejte Anthonyho
Můj život ve vzduchu
2004 Narko
2003 Adieu, L' (TV film)
Pourkoi... passkeu
Vadí nevadí
2002 Jak řeknete, pane
2001 Boomer
Má žena je herečka
2000 Un Arabe ouvert
1999 Mes amis
1998 Jsem do ní blázen
1996 Soeurs Hamlet, Les

TV seriály

2015 Dix pour cent (TV seriál)
Nathalie et Laura (S01E03)
2011 Platane (TV seriál)

Dokumentární

2011 Belmondo, itinéraire... (TV film)
2009 Gangstars (TV film)
2005 L'hebdo cinéma (TV seriál)

TV pořady

2016 Quotidien (TV pořad)
2013 Le débarquement (TV pořad)
2010 Ce soir avec Arthur (TV pořad)
2009 Cinémas (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2006 Jour de fête (TV pořad)
Salut les Terriens (TV pořad)
1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2012 Nevěrníci
2004 Narko
2003 Pourkoi... passkeu

Režijní filmografie

Filmy

2012 Nevěrníci
2004 Narko
2003 Pourkoi... passkeu

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace