Reklama

Reklama

Finch

Trailer

Tom Hanks hraje Finche, muže, který se vydá na dojemnou a důležitou cestu s cílem nalézt v nebezpečném a zpustošeném světě nový domov pro svoji neobvyklou rodinu – svého milovaného psa a nově zkonstruovaného robota. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Ve filmu Trosečník musel Tom Hanks strávit výraznou část na opuštěném ostrově s míčem jménem Wilson. Nyní ve filmu Miguela Sapochnika Finch musí Hanks trávit většinu času pouze se psem a robotem s mentalitou dítěte. Jde o další film, který zakoupil Apple pro svou streamovací službu Apple TV+. Šlo ovšem vlastně o správnou investici? Tento post-apo road movie je poměrně milou záležitostí, kde může angažování Michaela Sapochnika jakožto režiséra jedněch z nejdrsnějších epizod Hry o trůny trochu podivně. Nepůjde o zásadní film, který se zapíše do historie, stojí ovšem za to i díky klasicky sympatickému Tomu Hanksovi, který dokáže symbolický vztah otce a syna (v tomto případě Finche a robota Jeffa) naprosto prodat. V lehkých momentech je možné spatřit trošku nešikovné přeskakování mezi žánry, scénář Ivora Powella ovšem především skutečně sází na Finche, který se snaží zajistit bezpečí pro svého psa před svou smrtí. Finch není ani trochu akčním filmem a Finch se svým psem a robotem nemusí vyrovnávat se světem jako ze Šíleného Maxe. Jde skutečně o rodinné drama, kdy Finch svému robotovi předává životní hodnoty. Jeff je sice robotem, cestování s Finchem ho ovšem postupně polidšťuje. Motion capture, které Jeffa přivedlo k životu působí neskutečně realisticky a Caleb Landry Jones do vokálního výkonu dal hodně emocí. Kamera Jo Willemse je solidní, celkově je Finch solidní řemeslnou prací. V součtu možná skutečně jen zamrzí, že je Finch pouze fajn filmem. Fajn filmem, který má potenciál diváka dojmout a představit tak trochu netypický post-apo příběh, těch pamětihodných momentů ovšem vlastně moc není. Závěr sice naznačí směr, kterým by se mohlo vydat případné pokračování a tato případná cesta je rozhodně zajímavá, dost možná ovšem zamrzí, že se podobnou cestou nevydal už první Finch. Takhle z něj totiž je skutečně jen milá post-apo road movie se sympatickým Hanksem, roztomilým robotem a roztomilým psem. Což je ovšem pořád velmi fajn. Tom Hanks si zvolil účast v dalším filmu, který má srdíčko na pravém místě a opět dokáže solidně dojmout. Finch se dá sice kritizovat za to, že je v součtu téměř bez ambic, jako dostatečně milá rodinná road movie, kde Hanks komunikováním s robotem a psem prokazuje své herecké schopnosti ovšem v pohodě obstojí..... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Lassie zas zvrací. Tomáš Visý v další archetypální roli páprdovitého dobrosera, tentokrát sametově modulovanou učitelskou dickcí nezastavitelně mentorujícího mluvící mikrovlnku a loztomiloškou cigánskou svačinku. Přitom první polovina probíhá jako vcelku nerakovinotvorná, robotická gestapo robinzonáda, varující před nezdravým opalováním. Jakmile se však ozónová díra zázračně zacelí, cosi hrkne v kukačkách a následuje pateticko kýčovitý zubokazný pamrd, který postaví žehlící prkna do pozoru, aktivuje k vzlykavému poskakování všechny pneumatiky, převisy a laloky, napne nejedna mužská růžová tanga k prasknutí a každý infantilně šišlající kynoňuňal nechá ihned svého mazlíčka uprostřed huňatého koberce v obýváku pochcat robotický vysavač. Velmi doufám, že to tutové klimatické kataklyzma proběhne rychle a důsledně, a já pak nebudu muset uprostřed vylidněné Ostravy narážet na takové existenciálně přeslazené pačuráky a jejich čivavy! ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Po celou (neopodstatněně dlouhou) stopáž jsem se nedokázal naladit na pospolu neštymující stylizaci "robotího strýčka Jedličky, psa a rodinných eskapád ťuťu-ňuňu lobůtků jak z Číslo 5 žije/Wall-Eho" a beznadějného postapa "kde člověk člověku vlkem à la Cesta". A to pak standardně dobrý (jakkoli rutinérský) výkon Hanse spolu se solidním tempem i vizuálem již mnoho nespasí. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Príjemná oddychovka, Finch, Bios alebo ako to nazvať na spôsob marťana len tu máme psa a dvoch robotov. Tom Hanks sa znovu predviedol a stále na to má aj keď poriadne zostarol. Škoda že je to film len pre predplatiteľov apple tv. Toto by bolo v kine super, ale pomaly sa začínajú zase zatvárať. Ja som spokojný konečne dobre sci-fi, kde sa aj človek pousmeje. Čakal som však trochu emotívnejší záver 4* ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Vizuálně fajn, obsahově televizní pohodovka, která nemá jediný highlight a s nezáživností si až moc často podává ruce. Tom Hanks hraje… Toma Hankse. Klasické schéma které nijak neurazí, ale v žádném okamžiku nenadchne. Caleb Landry Jones je ovšem robot sympaťák za jedna. Za ním jdou jediné kladné body. Film, na který se jednou úplně zapomene. A právem. ()

Zajímavosti (14)

  • Finch (Tom Hanks) jezdí v obytném voze Fleetwood z roku 1984. (sator)
  • Pes Goodyear se ve skutečnosti jmenuje Seamus. (Rominator)
  • Když Finch (Tom Hanks) aktivuje robota, připomene mu jeho čtyři nejdůležitější pokyny. Prvním je první zákon robotiky Isaaca Asimova, jenž zní: „Robot nesmí vědomě ublížit člověku nebo svou nečinností za plného vědomí dopustit, aby bylo člověku ublíženo.“ (JimNorton)

Související novinky

Ethan Hawke A Ewan McGregor jako bratři

Ethan Hawke A Ewan McGregor jako bratři

31.08.2021

Streamovací služba Apple oznámila nové drama s hvězdným obsazením. V novince Raymond & Ray si zahrají Ethan Hawke (Zoufalství a naděje) a Ewan McGregor (Birds of Prey). Oba pak ztvární nevlastní… (více)

Apple ukořistil Coenova Macbetha

Apple ukořistil Coenova Macbetha

13.05.2021

Streamovací služba Apple TV+ pokračuje v zajímavých akvizicích. Po nedávném zakoupení nové sci-fi Finch s Tomem Hanksem tentokrát společnost pořídila práva na distribuci prvního sólového filmu Joela… (více)

Nové sci-fi Toma Hankse míří na Apple

Nové sci-fi Toma Hankse míří na Apple

05.05.2021

Streamovací služby mezi sebou soupeří jako nikdy předtím. Každý chce mít svoji velkou fantasy (Hra o trůny, Pán prstenů, Zaklínač), každý chce mít své oscarovky (Chicagský tribunál, Sound of Metal,… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama