Reklama

Reklama

Infiltrace: Obchod se zdravím

(TV film)
  • angličtina Infiltration: The Health Business (festivalový název) (více)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Jsme naštvaní na lékaře a hledáme, kdo by se nám v nemoci věnoval. Alternativu. Jak ale může vypadat alternativní léčba v praxi? Se skrytou kamerou jsme rok mapovali skandální léčebné praktiky v jednom pražském zařízení. Česká televize natočila po patnácti letech pokračování úspěšného cyklu Infiltrace. Po odvysílání dílu Já, ošetřovatelka z roku 2004, kdy došlo k nápravě poměrů v mnoha ústavech sociální péče, se tentokrát autoři zaměřili na psychosomatickou léčbu po česku. Řada pacientů je nespokojená se zdravotnickou péčí, s nedostatkem empatie a času mnoha lékařů. Spousta z nich se pak rozhodne pro „alternativní“ léčbu. Pokud ale „alternativní“ léčbu provozují lékaři a psychologové, jsou pak svými akademickými tituly odpovědní v nelékařských zařízeních stejně jako ti v ordinacích a nemocnicích? Dokument odhaluje skandální léčebné praktiky jednoho pražského zařízení, které se podařilo natočit v průběhu jednoho roku skrytou kamerou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (44)

Shredo 

všechny recenze uživatele

Palec hore všetkým, ktorí nejakým spôsobom priložili k tomuto dielu ruku. Ich pričinením sa odhaľujú nekalé praktiky nezdravotníckeho zariadenia, kde by zdravý človek sa otočil na päte. Zneužívajú bezradnosť a bezmocnosť chorých ľudí, ktorí často pri limite terapie ich ochorenia západnou medicínou, navštívia týchto šarlatánov. Nech sa na mňa nik nehnevá, ale toto podvod proste je. Ohrozujú ich na živote klamlivými, neoverenými a nefunkčnými praktikami, berú si za to nehorázne peniaze a mali by za to niesť zodpovednosť. "Pani Magistra" Krutilová by aspoň postih za falošné používanie titulu dostať mohla. Všetci, ktorí v AKTIPE pracovali nemajú svedomie a pre mňa ostanú medicínskymi šmejdami na večné veky. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Fandím paní režisérce a "figurantce". Chtělo se mi při sledování dokumentu zvracet. Nejsem proti alternativní medicíně a nejsem ani proti psychosomatice, ale to, co je v tomhle dokumentu ukázáno je hnus. Je to za hranou. Je mi smutno z toho, že takový dobytek dokáže bez skrupulí rejžovat na vážně nemocných lidech. Ti lidé věří v naději, že se dostaví zázrak a oni budou moct žít dál.Pro MajkHany - mám vedle sebe taky jednu takovou blízkou osobu. Už se mě taky několikrát pokusila zatáhnout k podobným léčitelům. ()

Reklama

Barbarica 

všechny recenze uživatele

Popri tom, akú záslužnú prácu dokument preukázal nielen ľuďom s ťažkými ochoreniami, ale i širšej spoločnosti si zaslúži zmienku strihová montáž, dávajúca do protikladu výroky zamestnancov Aktipu a reakcie certifikovaných lekárov. Niektoré tieto strety stoja za to a pozrela by som si seriál, kde by v každej časti odborníci na istú oblasť ironicky glosovali názory a postupy podobných šarlatánov (ponúka sa napríklad battle členov Klubu Sisyfos vs. ním oceňovaných pavedcov). ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Takovou přehlídku psychopatů v podobě "terapeutů" člověk nevidí každý den. Psychopati jsou proto, že do zoufalých lidí (kterým konvenční medicína často už nedokáže pomoci) bez uzardění hustí naprosté bludy, vědomě lžou a účtují si za to nehorázné peníze. (A protože někteří z nich jsou vystudovaní lékaři, tak si musejí být vědomi toho, že to jsou naprosté bludy.) Je s podivem, že tento obchod s lidským neštěstím není ilegální. Vrcholným příkladem takového odporného byznysu s lidskou zoufalostí a hloupostí jsou homeopatika, která jsou k dostání dokonce v běžných lékárnách! To už tam můžou rovnou prodávat tarotové karty... ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Tímto se bohužel ukazuje, že ani ústavou garantovaný bezplatný přístup k léčbě nezabrání existenci podobných "klinik" a řada lidí jim dá přednost (navzdory finanční zátěži). Nedělám si iluze o zprivatizovaném zdravotnictví a tipuju, že podobných zařízení bude i např. v USA značné množství. __ Hlavní výtku vůči dokumentu mám technického rázu - detailní záběry na mluvící hlavy v připravených rozhovorech s lékaři - zbytečný důraz na emoce. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama