Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na předměstí ruského maloměsta stojí polorozpadlá průmyslová budova. Mnozí zaměstnanci v ní začali pracovat ještě před tím, než původně státní podnik prošel kapitalistickou privatizací. Když místní oligarcha a majitel továrny Kalugin (Andrej Smoljakov) oznámí bankrot, skupina dělníků, kteří už několik měsíců nedostali výplatu, se rozhodne Kalugina unést a požadovat výkupné. Pod vedením záhadného Alexeje (Denis Švedov), jehož motivy jsou více než nejasné, se celá akce brzy vymkne kontrole. Kaluginova soukromá ochranka a policejní útvar rychlého nasazení obklíčí budovu. Dělníci jsou v pasti, hodiny tikají a spojenectví se začínají rozpadat... (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (72)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva či pořádka zápletka nebo akce, unos a snaha získat peníze, policajti nečekaně v akci trocha sny o bitku, pár dojemných chvil při vyprávění příběhu se nepovedlo. Prostředí i nápad na film celkem zajímavý ale to je asi vše. Já jsem nedostal co jsem čekal bohužel. Pravda lež trocha menší střelby mě neuspokojila. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Občas se vyplatí sáhnout také po tvorbě z veliké Rusi. V minulosti z ní nejeden zajímavý kousek vypadnul. Fabrika se zpočátku tváří poměrně zajímavě, ale přestože se snaží být dost politická a dokonce i akční (zdravím Equalizera), tak výsledný dojem nezanechává úplně nejlepší. Přitom nám toho chtěla tolik povědět o problémech Ruska. 60% ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jeden by čekal, že nám Rusáci naservírují pořádnou akčňárnu z obsazené fabriky do které si jde oligarchova ochranka a SPECNAZ pro svého muže. Ale to je omyl. Ačkoliv o akční momenty není nouze, hodně se tam kecá na téma smyl života v Rusku. Je to dost depresívní a věřím, že i s reálnými základy. Rozpad Sojuzu v Rusku leckdo dodnes nerozdýchal a nastoupivší kapitalismus rychle zasmrádl po onucích a vodce. Úspěšný není ten con co nejvíce umí, co nejvíce dře, kdo nabízí kvalitu... Ale ten co má známé, kdo má moc a sílu. Film mi lehce připomenul záležitost jménem Vosí hnízdo. Prostředí staré továrny na armatury pro panely bylo fajn a i herci mi celkem sedli. Hráli dost evropsky a neafektovaně. Dávám tedy zy 3 ohnuté ocelové tyče. * * * ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Sociálny aspekt sa rýchlo vytratí, ale ako motivácia postačí. Po následne rozohranej thrillerovej partii, psychologickej nuansy sa opäť vraciame k politicky-sociálnym problémom, aby sme ukončili túto jazdu možno trochu rozpačito, hoci efektne. Rusi sa pochlapili, natočili svižný film, plný odkazov na súčasné ruské problémy a pozitívum sú aj celkom dobre napísané postavy. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tento rok mi osobne nepriniesol veľa filmovej radosti a hollywood už vôbec nie. Vďaka za internet a možnosť dostať sa k filmom, ku ktorým sa človek bežne nedostane. Rusi si u mňa napravili dobré meno, pretože po vychvalovanej sračke s názvom Balkánska hranica som už mal obavy. Film Fabrika ma zomlel od úvodu až po záver. Nenašiel som slabé miesto. Perfektné a aktuálne dialógy aj príbeh celkovo, ktorý by sa kľudne mohol odohrať i u nás, ale nakoniec i kdekoľvek vo svete. Keď príde na rad akcia má to grády a keď naskočia dialógy hltáte každé slovo, takže nuda rozhodne nehrozí. Chudoba versus bohatstvo je večná téma, do toho trochu mafie a korupcie a máme drámu jak remeň, aspoň na mňa tak zapôsobila. K tomu všetkému samozrejme výborný sountrack! 100%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na prelome októbra a novembra 2017. Celkovo trvalo iba 3 týždne, a to 6 nocí po sebe s následnou jednodňovou pauzou. Fabrika vo filme je fungujúcou výrobnou prevádzkou. Z tohto dôvodu sa tam mohlo natáčať až po odchode pracovníkov. Reálni zamestnanci si však zahrali aj v niekoľkých scénach na začiatku filmu. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Hledaní místa, na jehož území by bylo možné organizovat filmovací proces, trvalo docela dlouho a probíhalo po celé zemi, nakonec byl objekt nalezen v Moskvě – továrně na železobetonové výrobky. (ČSFD)

Reklama

Reklama