Reklama

Reklama

Six Figures Getting Sick

(studentský film)
Krátkometrážní / Animovaný / Experimentální
USA, 1966, 4 min

Obsahy(1)

Šesť postavičiek dostáva závrať... Prvý pokus Davida Lyncha o zpohybnenie jeho statických ponurých vízií a ich podfarbenie zvukom. Na philadelphskej Pennsylvania Academy of Fine Arts, kde Lynch zrovna študoval, s ním vyhral súťaž o najpôsobivejší výtvor roku. Náklady na jednominútový film robili 200 amerických dolárov. (POMO)

Recenze (137)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Studentský film Davida Lynche, který ukazuje především jeho vizuální a výtvarné schopnosti, kdy se jedná v podstatě o rozpohybované umělecké dílo, jakousi smyčku, která nám ukazuje šest mužů, jejichž zdravotní stav očividně není dobrý. Lynch si hraje s animací a s tím, co by mohlo být umělcovým plátnem. Zajímavé hlavně z hlediska historického, pokud máte Lynche rádi. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tohle je asi nejspíš jen o tom nechat se unést do Země nezemě a doufat, že se nepozvracíte. Poslouchat tu sirénu o minutu déle, tak nejspíš rozmlátím klávesnici. Jak už tu bylo zmíněno, je to asi o té telepatii, která na vás přenese tu porci hnusu, co se v našem životě vyskytuje každým dnem. To bych brala asi za takovou nejlepší spekulaci o důvodu vytvoření této zvrácenosti. Mě to ale nějak psychicky nepochroumalo, ale to záleží pouze na tvrdosti skořápky osobnosti. ()

Reklama

zputnik 

všechny recenze uživatele

Jak již samotný název Lynchova kraťasu napovídá, nejedná se o snímek veselý a pozitivní. Právě naopak: snímek je o nemoci a bolesti. Bolest však není ve filmu pouze ztvárněna; samotný snímek přímo působí bolestivým a deprimujícím dojmem. Je to masívní vizuální a zvukový (hlukový) útok. Braňte své mozky... Poznámka: Jde o Lynchův první filmový projekt. Realizace tohoto projektu přišla Lynche na 200 $. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Lynchovým kraťasom nejako neviem prísť na chuť (či na pointu?). Six Figures Getting Sick už aspoň ponúka niečo ako príbeh (súslednosť diania), ale načo to preboha opakovať 6x?! Aby to malo väčší dopad na diváka? Asi ťažko. Ak to diváka zaujme, tak ten si to "vychutná" na prvýkrát a ak to diváka nezaujme, tak ten to vypne skôr než dôjde k druhému opakovaniu... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli byl inspirací nějaký bulimik nebo to byl postoj k "čemusi shnilému" tohoto světa, ale ač mám úchylárny a skryté významy Davida Lynche ráda, na toto nepřistupuji, metaforu nebo nadsázku nevidím, hledat ji nehodlám a tleskat šesti zvracejícím, ať už je jejich důvod jakkoli pádný, nebudu. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • David Lynch ako maliar pracoval na čiernej maľbe, kde bola záhrada. Tmavá zeleň vychádzajúca z čiernej farby. Keď sa pozeral na svoju maľbu, počul vietor. Zdalo sa mu, že sa obraz mierne hýbe a tým to všetko začalo. Viedlo to k animovanému projektu na plátne s plastikami s názvom "Six Figures Getting Sick". (ČSFD)
  • Plátno, na ktoré sa film premietal, malo rozmery 1,8m x 2,4m. (ČSFD)

Reklama

Reklama