Reklama

Reklama

Six Figures Getting Sick

(studentský film)
Krátkometrážní / Animovaný / Experimentální
USA, 1966, 4 min

Obsahy(1)

Šesť postavičiek dostáva závrať... Prvý pokus Davida Lyncha o zpohybnenie jeho statických ponurých vízií a ich podfarbenie zvukom. Na philadelphskej Pennsylvania Academy of Fine Arts, kde Lynch zrovna študoval, s ním vyhral súťaž o najpôsobivejší výtvor roku. Náklady na jednominútový film robili 200 amerických dolárov. (POMO)

Recenze (137)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Tělesné výměšky šesti mužů se sirénou v pozadí? Dokonalá obrazová orgie? Haha. K tomuto filmíku by člověk potřeboval vystvětlivky, neřkuli doslovné převyprávění. Mrzí mě to. Obvzlášť když vezmu v úvahu, že jde o Davidovu prvotinu, ale když člověk hledí s podepřenou hlavou na věci, kterým nerozumí, je to prostě jedno velké zklamání. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

INSANE!!! Obrázková montáž v ktorej si šesť figúrok naplní žalúdok (ktovie čím, alkohol ? Zdá sa že áno ale neviem naisto) A potom to vyvracajú. V štyroch minútach sa to opakuje, na prekvapenie, až neúnosne veľakrát. Netvrdím že by to chcelo skrátiť či pridať iné sekvencie, bolo to takto dobré, no na prví pohľad sa môže zdať že sledujete to isté štyrikrát za sebou. Fascinujúce vodové farby dokázali vyvodiť extrémne znepokojivú atmosféru. V animovanom filme sa tomuto, čo do temnej doslova chorej atmosféry, máločo vyrovná. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Spíše než o film se vlastně jedná o pohyblivý a ozvučený obraz. Snímek připomíná, že Lynch začínal původně jako malíř a animace zde použil pouze ke zvýraznění působení efektu obrazu. V té době měl Lynch s filmařinou, dokonce i cizí, minimální zkušenosti. K té se dostal až později. Lynchovy obrazy nejsou nepodobné obrazům jeho oblíbence Francise Bacona, zároveň však nejde o žádné napodobování, ale o svérázný surealistický styl. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Bohudíky se Lynch zastavil na čtyřech minutách a šesti postavách. Kdyby se to jmenovalo Sixty Figures Getting Sick, byl by to první film v historii, co se nedá psychicky vydržet. Už takhle si nedokážu představit, jak musel vypadat, když tenhle filmeček stříhal a poslouchal pořád dokola tu sirénu. Mně z ní regulérně šibe po čtyřech minutách. ()

Okara

všechny recenze uživatele

Zpočátku surrealisticky tvářící se čtyři minuty naprosto halucinujících opakovaných záběrů aneb další krátkometrážní raritka od Lynche. Samotný jeden záběr by takový dojem nevyvolal, ale šestkrát stále opakovaný jeden záběr na pozadí s kvílející sirénou ten špatný pocit ztvárňují dokonale. Podobně jako u ostatních krátkometrážních děl bych ale zakázal hodnocení, Lynchovy kraťasy zkrátka hodnotit dle mého názoru nejdou. ? % ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Plátno, na ktoré sa film premietal, malo rozmery 1,8m x 2,4m. (ČSFD)
  • David Lynch ako maliar pracoval na čiernej maľbe, kde bola záhrada. Tmavá zeleň vychádzajúca z čiernej farby. Keď sa pozeral na svoju maľbu, počul vietor. Zdalo sa mu, že sa obraz mierne hýbe a tým to všetko začalo. Viedlo to k animovanému projektu na plátne s plastikami s názvom "Six Figures Getting Sick". (ČSFD)

Reklama

Reklama