Reklama

Reklama

Six Figures Getting Sick

(studentský film)
Krátkometrážní / Animovaný / Experimentální
USA, 1966, 4 min

Obsahy(1)

Šesť postavičiek dostáva závrať... Prvý pokus Davida Lyncha o zpohybnenie jeho statických ponurých vízií a ich podfarbenie zvukom. Na philadelphskej Pennsylvania Academy of Fine Arts, kde Lynch zrovna študoval, s ním vyhral súťaž o najpôsobivejší výtvor roku. Náklady na jednominútový film robili 200 amerických dolárov. (POMO)

Recenze (137)

Helllboy 

všechny recenze uživatele

První Lynchův počin. Syrový a depresivní. Jak název vypovídá, v krátké animaci pozorujeme nepříjemné symptomy blíže nespecifikované nemoci šesti figurín. To vše za doprovodu sirény. Cítíte-li se zdraví, určitě si to pusťte, na chvíli vás zaplaví krajně nepříjemný pocit, který se za zvuku sirény rozestoupí do celého těla. Ve své podstatě je geniální. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Studentský film Davida Lynche, který ukazuje především jeho vizuální a výtvarné schopnosti, kdy se jedná v podstatě o rozpohybované umělecké dílo, jakousi smyčku, která nám ukazuje šest mužů, jejichž zdravotní stav očividně není dobrý. Lynch si hraje s animací a s tím, co by mohlo být umělcovým plátnem. Zajímavé hlavně z hlediska historického, pokud máte Lynche rádi. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

INSANE!!! Obrázková montáž v ktorej si šesť figúrok naplní žalúdok (ktovie čím, alkohol ? Zdá sa že áno ale neviem naisto) A potom to vyvracajú. V štyroch minútach sa to opakuje, na prekvapenie, až neúnosne veľakrát. Netvrdím že by to chcelo skrátiť či pridať iné sekvencie, bolo to takto dobré, no na prví pohľad sa môže zdať že sledujete to isté štyrikrát za sebou. Fascinujúce vodové farby dokázali vyvodiť extrémne znepokojivú atmosféru. V animovanom filme sa tomuto, čo do temnej doslova chorej atmosféry, máločo vyrovná. ()

E.. 

všechny recenze uživatele

Úplně haldózní video. Ještě, že to bylo šestkrát za sebou:)..člověk si mohl tak pokaždý všimnout nových a nových věcí a detailů. Poprvý jsem vůbec nechápala a neviděla..a po tom několikátým zhlídnutí už mě to začalo i bavit:)..ta opakovaná pravidelnost a zasekávající hudba sirény:) Už jedooou..jedou si pro šest maníků, co si otrávili žaludky:) Ale jinak ztvárnění nic moc..njn..začátky jsou vždycky těžké stejně jako u Davida Lynche. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Bohudíky se Lynch zastavil na čtyřech minutách a šesti postavách. Kdyby se to jmenovalo Sixty Figures Getting Sick, byl by to první film v historii, co se nedá psychicky vydržet. Už takhle si nedokážu představit, jak musel vypadat, když tenhle filmeček stříhal a poslouchal pořád dokola tu sirénu. Mně z ní regulérně šibe po čtyřech minutách. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • David Lynch ako maliar pracoval na čiernej maľbe, kde bola záhrada. Tmavá zeleň vychádzajúca z čiernej farby. Keď sa pozeral na svoju maľbu, počul vietor. Zdalo sa mu, že sa obraz mierne hýbe a tým to všetko začalo. Viedlo to k animovanému projektu na plátne s plastikami s názvom "Six Figures Getting Sick". (ČSFD)
  • Plátno, na ktoré sa film premietal, malo rozmery 1,8m x 2,4m. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno