Reklama

Reklama

Až na vrchol

  • Velká Británie Hitting The Apex
Trailer 2
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2015, 133 min

Režie:

Mark Neale

Scénář:

Mark Neale

Kamera:

Grant Gee

Hrají:

Valentino Rossi, Brad Pitt (vypravěč), Dani Pedrosa
(další profese)

Obsahy(1)

Až na vrchol představuje příběh šesti bojovníků – šesti nejrychlejších motocyklových závodníků všech dob – a jejich osudů. Příběh o tom, co je v sázce, co lze vyhrát a ztratit, když se ženou za slávou rychlostí přesahující tři sta kilometrů v hodině.
Brad Pitt v roli vypravěče popisuje intenzivní soupeření mezi jezdci, ale i další vazby, jako je přátelství a vzájemný respekt jako důkaz nejvyšší profesionality všech pilotů, kteří mají co do činění s kategorií MotoGP, královnou jednostopých závodů. Ponoříte se do fascinujícího konkurenčního boje, v němž se představí ikona motorsportu Valentino Rossi, Casey Stoner, Dani Pedrosa, Marco Simoncelli, jenž obětoval závodům to nejcennější – svůj vlastní život, a samozřejmě stoupající hvězda, španělský mladík Marc Marquez. (sterovsky)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (62)

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Takhle má nějak vypadat dokument! Zajímavý od startu do cíle. Mnoho zajímavých informací je demonstrováno přímo na trati, dále skvělé výpovědi závodníků, trenérů, týmových pracovníků, rodičů, prostě od všeho někdo. Až na vrchol popisuje dle mého nejlepší generaci motocyklových závodníků všech dob, kteří jsou vlastně svým způsobem odlišní v mnoha věcech, ale spojuje je chuť vyhrávat a neskutečný cit pro rychlost na dráze. Jsem rád, že se film zaobíral i nešťastnou smrtí Simoncelliho, ale též chválím, že se na ni nezastavil a dokument nebyl jen o něm. To by bylo o dost smutnější. Takhle to bylo o celé MotoGP, která je velice atraktivní a já ji daleko více preferuji než třeba Formule 1 či NASCAR. Brad Pitt obohatil Hitting The Apex svým dramatickým hlasem a vzniklo tak pro mě velké překvapení a ukázka, jak má asi dokument vypadat, aby nebyl nudný a černobílý. Dávám 90%, pět hvězd. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nevím co by pro mě bylo přijatelnější,jestli vidět tenhle dokument nebo jestli vidět celej závod motorek. Nikdy sem tomuhle sportu neměl blízko, takže tohle sem si střelil jen tak z povinnosti a taky kvůli Bradovi, kterej to namlouvá. Senna je pro mě mnohem kvalitnější dokument s podobnou tématikou. Valentino Rossi je těžkej frajer. Buď jak buĎ, na závody motorek se nikdy dívat nebudu a tenhle dokument už taky vidět nemusím :o) Co musím uznat, tak zpomalený záběry na průjezdy motorek zatáčkama. Neuvěřitelný jak to tihle borci kropí... ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Dokoukal jsem naprosto ubíjející monstrum, které se dá definovat snadno: od fanoušků pro fanoušky. Nechápu. Pokud fandíte motorkám a GP sledujete pravidelně, tak si jenom opakujete známá fakta a příběhy z televize. Pokud k filmu přicházíte téměř neposkvrněni (já), budete se ztrácet v příliš mnoha závodnících, některých zkratkách a příliš deskriptivních pasážích kde se opakuje do zblbnutí. Technická stránka mně (osobně) přišla otřesná, k nevyhnutelným televizním záběrům se tvůrci nesnaží přidat nic navíc a "osudové" příběhy nikdy nedosáhnou uspokojivé dramaturgie. Až na vrchol by chtěl mít stejně velký dopad mězi sportovními dokumenty jako před pěti lety Senna, ale při srovnání s ním se velmi rychle ukáže kdo je tady boss. 30 % ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nejsem až tak úplně fanoušek MotoGP i když samozřejmě, že jména jako Rossi, Pedrosa nebo Stoner jsou mi známa, ale tenhle exkluzivní náhled přímo do kuchyně tohoto sportu mě naprosto ultimátně vtáhnul. Obzvlášť ze Simoncelliho a jeho tragického příběhu doslova mrazí. Takže výborný dokument. Vřele doporučuji! 85% ()

Funnel66 

všechny recenze uživatele

V poslední době jeden z mála dokumentů které mě dokázaly přibít do křesla a až do konce jsem naprosto bez dechu hltal každý záběr. Boj, vášeň, napětí - to jsou slova jež vyjadřují tyto moderní gladiátory zápolící na asfaltových bojištích na svých monumentálních strojích měnících oheň v rychlost. Neuvěřitelné vylíčení osudů šesti fantastických bojovníků na dvou kolech. A Pitt tomu dává parádní skvěle poslouchatelý komentář. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama