Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek The Best of Enemies, inspirovaný skutečným příběhem, pojednává o nesourodém vztahu mezi bojovnicí za občanská práva Ann Atwaterovou (Taraji P. Hensonová) a místním vůdcem Ku Klux Klanu C.P. Ellisem (Sam Rockwell). Ti neochotně spolupředsedali summitu o desegregaci škol v severokarolínském Durhamu během léta roku 1971, které se neslo ve znamení rasových nepokojů. Neuvěřitelné události, jež následovaly, změnily Durham a životy Atwaterové a Ellise jednou provždy. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (35)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Bez Rockwella by to ani nemalo zmysel pozerať. Ten podrží aj nemožné veci. Dopredu je jasné, ako to skončí a napriek tomu, prvá hodina je silný boj oboch strán za svoju vec, druhá, už sú všetci kamaráti a idú si navzájom pomáhať. Všetky tie prerody sú len tak v náznakoch a podprahovo dané, čo by kľudne vedeli vtesnať aj na oveľa menšiu minutáž. Nedá sa povedať, žeby to bavilo alebo zaujalo, skôr je to len taký exkurz do minulosti a spôsobu života postáv. 2 z 5 ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ďalší jeden z mnohých true-based príbehov, kde centrom pozornosti sú veci ako segregácia, rasizmus a boj za rovnoprávnosť. Príbeh už klasický, kde sa nestretneme s ničím, čo by sme už v žánru týchto filmov nepoznali. Z pohľadu spomínaných vecí sa jedná o film s miernymi obrazmi a scénami, až na 2 alebo 3 výnimky. Postupné umiernenie C.P. Ellisa sa dalo čakať, ako aj to, že na jednotlivé veci sa začne pozerať z iného uhlu pohľadu. Záverečné rozuzlenie nie je teatrálny. Herecké duo v podaní S. Rockwell / Taraji P. Henson je dobré, svoje role v podstate zvládli bez zaváhania. Film, ktorý s miernejším tónom sa snaží upozorniť na stále pretrvávajúce sa problémy v spoločnosti. P.S.: Post (skutočné) krátke videá síce dobré, ale bez elementárnej sily. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Reklama

ink flo 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události, kdy v 70tých letech vyhořela černošská škola a na základě toho se vytvořil diskuzní panel, kde byli zástupci bílých i černých a dohadovali se o tom, zda černý žáky integrovat mezi bílý. Point je v tom, že oba tábory měli své mluvčí - černošskou herdek babu a šéfa místní pobočky Ku-Klux klanu :-)))....tématem to tedy zapadá mezi Green Book a BlackKKKlansman ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Videl som veľa filmov o KKK, ale v žiadnom nebol taký umiernený ako tu. Žiadne vešanie, žiadne podpaľovanie ani iné útoky na černošských obyvateľov, okrem jednej streľby na dom, aby sa nepovedalo. Aj Rockwell je veľmi mierny vodca KKK, nevyžaruje z neho zloba a nenávisť. Aj keď on dokáže zahrať aj riadnych hajzlíkov, tu vo vás po celý čas nevzbudzuje nejaké veľké antipatie a tým pádom presne viete, ako tento celý príbeh dopadne. Síce tu bol pokus urobiť záver napínavý a emocionálny, ale úplne zbytočne. Proste to nefungovalo ako to malo. Pre mňa určite jeden z tých slabších antirasistických filmov z juhu USA. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na to, že se ve filmu nestane vlastně skoro nic, co by člověk nečekal, je trochu moc dlouhý. Ale na druhou stranu herecké výkony Taraji P. Henson a Sama Rockwella si zaslouží každou minutu stopáže a obzvlášť Rockwell zahrál svého C. P. tak, že nemáte problém věřit jeho přerodu. Chápete, proč dělá, co právě dělá, a že to nedělá jen proto, že to po něm chce scénář. Vážně obdivuhodný herec. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Scény z radnice byly natočeny ve městě Macon v Georgii. Filmaři použili místní radnici. (Azuko)

Reklama

Reklama