Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek The Best of Enemies, inspirovaný skutečným příběhem, pojednává o nesourodém vztahu mezi bojovnicí za občanská práva Ann Atwaterovou (Taraji P. Hensonová) a místním vůdcem Ku Klux Klanu C.P. Ellisem (Sam Rockwell). Ti neochotně spolupředsedali summitu o desegregaci škol v severokarolínském Durhamu během léta roku 1971, které se neslo ve znamení rasových nepokojů. Neuvěřitelné události, jež následovaly, změnily Durham a životy Atwaterové a Ellise jednou provždy. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (35)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Bez Rockwella by to ani nemalo zmysel pozerať. Ten podrží aj nemožné veci. Dopredu je jasné, ako to skončí a napriek tomu, prvá hodina je silný boj oboch strán za svoju vec, druhá, už sú všetci kamaráti a idú si navzájom pomáhať. Všetky tie prerody sú len tak v náznakoch a podprahovo dané, čo by kľudne vedeli vtesnať aj na oveľa menšiu minutáž. Nedá sa povedať, žeby to bavilo alebo zaujalo, skôr je to len taký exkurz do minulosti a spôsobu života postáv. 2 z 5 ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Videl som veľa filmov o KKK, ale v žiadnom nebol taký umiernený ako tu. Žiadne vešanie, žiadne podpaľovanie ani iné útoky na černošských obyvateľov, okrem jednej streľby na dom, aby sa nepovedalo. Aj Rockwell je veľmi mierny vodca KKK, nevyžaruje z neho zloba a nenávisť. Aj keď on dokáže zahrať aj riadnych hajzlíkov, tu vo vás po celý čas nevzbudzuje nejaké veľké antipatie a tým pádom presne viete, ako tento celý príbeh dopadne. Síce tu bol pokus urobiť záver napínavý a emocionálny, ale úplne zbytočne. Proste to nefungovalo ako to malo. Pre mňa určite jeden z tých slabších antirasistických filmov z juhu USA. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už na začiatku vás omámia slovami "True Story" a vy už sedíte so zadkom zarazeným do kresla, čo také skutočné sa to zase stalo. Už podľa obálky vám je jasné, že pôjde určite o ľudskoprávnu úderku a nemýlite sa. Námet je ale kvalitný. Sam Rockwell ako čelný predstaviteľ humanitárnej organizácie Ku-Klux-Klan má na dva týždne spolupracovať s čiernou aktivistkou, pri pohľade na ktorú uveríte v evolúciu, v desegregačnej komunite. Film má svoje vtipné momenty a Rockwell je fakt dobrý. Na druhej strane Taraji Henson je strašná herečka, chvíľami som sa bál, že sa v tom kŕči zasekne. Takže celkovo taký priemer, na konci ktorého sa skoro všetci milujú. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

The Best of Enemies je působivé dobové drama, zabývající se sice poměrně hodně tuctovým tématem, a to ,,škádlením se,, nespokojených černoušků s bílými kápěmi, nicméně v tomto zpracování mi ona neoriginalita vůbec nevadila, jelikož ústřední příběh je poutavý a výrazný, a nic jiného nemám v podstatě tomuto filmu co vyčíst. Určitě se tedy nejedná o film odvyprávěný v nějakém vysokém tempu, spíš naopak, o to větší prostor ovšem dostávají ústřední postavy a jejich konfrontace, přinášející spoustu silných, vyhrocených, dramatických momentů, plných působivých emocí, které pak především v závěru vážně gradují na výbornou, a to i přestože ona pointa byla prakticky jistá již od samého začátku. Hodně mě jinak oslovila ale i atmosféra oné bouřlivé doby, ovšem vrcholem celého filmu jsou herecké výkony, kdy především Sam Rockwell předvedl další ze svých parádních partů, a i když jsem tomuto herci dlouho nemohl přijít na chuť, tak posledních pár let mě začal neskutečně bavit a nyní se v podstatě těším na každý jeho nový film, zde každopádně ale prostě vážně exceluje. Celkově se tak zkrátka jedná o opravdu silný snímek, ve kterém funguje naprosto vše, tak jak má, mě bavil a upřímně jsem si ho užil. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na to, že se ve filmu nestane vlastně skoro nic, co by člověk nečekal, je trochu moc dlouhý. Ale na druhou stranu herecké výkony Taraji P. Henson a Sama Rockwella si zaslouží každou minutu stopáže a obzvlášť Rockwell zahrál svého C. P. tak, že nemáte problém věřit jeho přerodu. Chápete, proč dělá, co právě dělá, a že to nedělá jen proto, že to po něm chce scénář. Vážně obdivuhodný herec. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Scény z radnice byly natočeny ve městě Macon v Georgii. Filmaři použili místní radnici. (Azuko)

Reklama

Reklama