Reklama

Reklama

Tři šesťáci, nejlepší kamarádi Max, Thor a Lucas, dostanou od dívek pozvání na svou první "líbací párty". Jenže žádný z nich se ještě nelíbal. Zkoušejí to na gumové panně, ale to se moc nedaří. Dostanou tedy nápad, že budou špehovat své dvě dospělé sousedky Hannu a Lily pomocí dronu, který patří Maxovu otci (a Max má přísný zákaz na něj sahat). Dívky se ale dronu zmocní a odmítají ho vydat. Hochy z domu vyprovodí, Thor ale při odchodu šlohne Hanninu kabelku, ve které má dívka extázi. Domluví se na výměně, ta ale dopadne špatně, protože zdivočelý dron se rozbije o autobus.Kluci utečou ze školy a plánují zakoupit nový dron. Dívky jsou jim v patách, chtějí svoji extázi, Lucas ji ale předá policistovi, který se ovšem domnívá, že jsou to vitamíny. Dívky se pomstí tím, že dron v obchodě koupí, jedná se o poslední kus, a donutí kluky, aby navštívili Hannina bývalého přítele Benjiho a získali drogy od něj. V divoké přestřelce vodní pistolkou se klukům skutečně podaří drogy od feťáků získat, a Max pak nasměruje získaný dron oknem do otcova pokoje – bohužel tak nešťastně, že dron pokoj zdemoluje. Kluci se kvůli tomu mezi sebou těžce pohádají a Max dostává od otce zaracha. Večer se u něj ale objeví Lucas, přesvědčí ho, aby se vykradl oknem z domu a šel s ním na líbací párty... (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (108)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

České distribuci se občas nějaký ten film vyhne a je to ve finále občas škoda. Good Boys od prvního traileru působili jako zábavná a originální komedie, která má potenciál. O to více mě mrzelo, že jsme Good Boys neměli ve finále šanci v naších kinech vidět. A o to více mě to mrzí když jsem Good Boys viděl a opravdu se povedli a mrzí mě, že jsem je neměl šanci vidět v kině. Good Boys ani náhodou nejsou komedie roku a ani komedie dekády, rozhodně jsou ale v žánru komedie neskutečně svěžím přírůstkem, která je zároveň strašně milá a roztomilá, zároveň ale strašně vulgární. Čemu se ve finále není divit když za ní produkčně stojí Seth Rogen, hvězda komedií Zbouchnutá nebo Sousedi. Stejně jako třeba u Zbouchnuté ale dokáží Good Boys střídat onen vulgární (ovšem zábavný) humor s momenty, kteří se berou vážněji a přesto fungují. Režisér a scénárista Lee Stupnitsky si zvládl sehnat parádní hlavní hereckou trojici- pravděpodobně nejšikovnějšího dětského herce současnosti Jacoba Tremblayho a méně známé Keitha L. Williamse a Bradyho Noona. Rozhodně se ale nedá říct, že by si Tremblay kradl scény pro sebe, především díky tomu, že jsou Williams a Noon opravdu schopní spolu-protagonisté a každý z nich je jiný. Nejhlavnějším hrdinou je Tremblayův Max, který je z hlavní trojice někde mezi mezi nejvulgárnějším Noonovým Thorem a nejslušnějším Williamsovým Lucasem. Spolu se parádně doplňují a zvládají opravdu prodat jednu hlášku za druhou. Zároveň se ale podaří opravdu prodat ty vážné momenty o síle přátelství, veškeré hádky a dohady. Hlavní konflikt mezi hlavními hrdiny funguje neskutečně a dojme i závěrečná pětiminutovka, která je následně trochu ulehčena závěrečným lehce k smíchu fórem. Přesto to celé funguje. Potěší i cameo Stephena Merchanta, který sice vypadá na 100% jako pedofil, rozhodně ale není pedofil.... možná! Merchant je jedním z mých nejoblíbenějších komiků současnosti a i v rámci camea se dokáže parádně vyřádit. A hodně slušně se i v rámci camea vyřádí Sam Richardson jako policajt. Naštěstí si ale všichni uvědomili, že tohle je příběh především dětských tváří a necpou se ony dospělé tváře do popředí. Humor se jinak možná až příliš občas zvrtne do až tak silné vulgarity, která k hlavním hrdinům tak úplně nesedne, právě jejich dětská naivita a nechápavost ale vede k dalším vtipným situacím a gagům, které opět fungují náramně. Humor je povedený dost. Good Boys jsou opravdu zábavná komedie s parádní hlavní trojkou, která krom trefných vtipů a gagů zároveň servíruje krásnou ukázku síly přátelství a svým způsobem parádně vypráví o životním vývoji a dospívání. Obaleno sice klasickým humorem Setha Rogena, rozhodně ale v rámci možností přesahovým. Ani komedie roku a už vůbec ne komedie dekády, rozhodně ale komedie, která je vulgárně vtipná a zároveň má co říct... ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

Superbad junior. Po ženské verzi (Booksmart) tu máme i dětskou variantu "studenti outsideři při přípravě na večerní párty zažijí spoustu patálií". A i do třetice to funguje. Dětská nevinnost a naivita jako hlavní komediální element tu skvěle funguje a nakonec tvůrci ukázali i srdíčko a krásně prezentovali spojení growing apart. Rozdíly v zálibách a hodnotách se prohlubují a zkrátka málokdy dětská přátelství vydrží až do dospělosti. Samozřejmě stále to je americká "sprostá" komedie, kde jde logika v některých scénách stranou. Pokud někdo už na úvod nepřekousne, že "do takových situací by se děti nikdy nedostaly", tak to není film pro něj. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Superbad potkává Goonies. Většina nejvtipnějších momentů je v traileru a ve filmu vyplňuje čas mezi nimi i dost nepříjemně cringe momentů kde už ta trapnost působí spíš nuceně než vtipně, není snadné se přes ně dostat - ale to platí hlavně o první polovině. Čím blíž do finále, tím víc se krom pouhého vršení bizarních scének soustředí na vyprávění skutečného příběhu o vyrůstání, prvních láskách, a koncích i začátcích dětských přátelství, a to překvapivě funguje o dost líp. A závěrečná koláž je geniální. Jen v té vážné rovině tomu kupodivu těžce nakopává prdel právě parta ze Superbad, tedy konkrétně Jonah Hill (nevěřím že to píšu, jak ho nemám rád) se svými Devadesátkami, kterými to dospívání zachytil mnohem lépe a ostřeji. Akorát už to není tak "třeskutě" vtipný a nemá tam anal beads místo nunčaků. 7/10 ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Nato, že ide v podstate o komédiu s detskými hercami, tak je to pekne sprosté začo palec hore. Ústredná trojka je skvelá, je to presne taký ten goodfeeling film, kde sa miestami skvelo nasmejete a na ktorý sa dobre pozerá. Niektoré vtípky podarené, niektoré zas menej. Na plný mi chýbala ešte väčšia odviazanosť a šialenosť. Silné 4*. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mám zmiešané pocity. Na jednu stranu mi prekážala tá prehnaná vulgárnosť, ktorá už bola občas vážne cez. No na druhú stranu mi imponovala tá detská nevinnosť v kontraste so zúfalými riešeniami situácií, do ktorých sa trojica chlapcov dostávala. To pôsobilo skutočne komicky a svojsky, a na mnohých "riešeniach" sa dalo naozaj dobre zasmiať (alebo aspoň pousmiať). Veľkú zásluhu na tom majú aj tie infantílne hlášky a také tie výkriky do tmy, ktoré pôsobili nielen dvojzmyselne, ale v danom kontexte aj ironicky :) Navyše, táto trojica detských hercov naozaj zaujala (najmä Jacob). Škoda toho tlačenia na pílu, ale aj tak veľmi dobré! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (15)

  • Mezi tímto filmem a snímkem Šprtky to chtějí taky (2019) je několik zásadních podobností. V obou filmech s tematikou dospívání ve škole vystupují odstrčení studenti, kteří se snaží dostat na dětskou párty. Také v nich vystupuje Will Forte jako otec hlavního hrdiny a Molly Gordon (Hannah) jako jedna z hlavních antagonistek. V obou filmech a jejich trailerech se také výrazně objevuje píseň „Nobody Speak“ od DJ Shadowa. (KGBelik)
  • Navzdory sprosté mluvě, která ve filmu zazní, rodiče Bradyho Noona (Thor) nedovolili svému synovi říkat doma slova jako „crap“ (kecy, blbost). (KGBelik)
  • Původně ve filmu byla smazaná scéna, kdy kluci poprvé dorazí do obchodu. Od prodavačky zjistí, že ačkoliv byl dron inzerován za 550 amerických dolarů, ve skutečnosti stojí 598 dolarů s daní, takže je vyhodí, aby získala zbytek peněz. Když se později vrátí s penězi navíc, prodavačka jim řekne, že už dron prodala dvěma dívkám, což Maxe (Jacob Tremblay) rozzlobí. Ve filmu byla zachována pouze druhá návštěva obchodu, která byla částečně přetočena kvůli ztracené scéně z dřívější části filmu, ačkoli Maxův výbuch (který se bez tohoto kontextu může zdát poněkud netypický) byl zachován. (KGBelik)

Související novinky

Lord a Miller chystají komedii s medvědem

Lord a Miller chystají komedii s medvědem

18.12.2019

Phil Lord a Chris Miller se spojili s tvůrčí trojicí Radio Silence (Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett a Chad Villella) a dohromady teď chystají novou komedii s medvědem. V podstatě by mělo jít o… (více)

Reklama

Reklama