foto

Will Forte

  • nar. 17.6.1970 (48 let)
    Alameda County, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento americký herec, bavič a scénárista se narodil 17. června 1970 v Kalifornii. Absolvoval zde střední školu a poté vystudoval historii na University of California.

V roce 2002 se stal členem legendární SATURDAY NIGHT LIVE, se kterou spolupracuje už osmým rokem. Do hlavní role se propracoval po odchodu Willa Ferrella, když po něm převzal roli prezidenta George W. Bushe. Během následujících let se v této společnosti pravidelně objevuje v celé řadě vedlejších rolí. Jednou z nich byl například i MacGruber, ze kterého vzniknul celovečerní film.

Will se také objevil v celé řádě úspěšných seriálů. Vášnivého čtenáře Barneyho blogu a jeho chvilkového wingmana ztvárnil v JAK JSEM POZNAL VAŠI MATKU, v jednom z posledních dílů ÚTĚKU Z VĚZENÍ se mihnul jako vyšetřující detektiv. Z dalších rolí například AMERICAN DAD! či dvě epizody seriálu STUDIO 30 ROCK.

Co se týče jeho scénáristické dráhy, je autorem několika scénářů k show Davida Lettermana a především napsal komedii BRATŘI SOLOMONOVI, ve které si samozřejmě i zahrál jednoho z bratrů. Ze zmíněné vedlejší postavy se stal v roce 2010 celovečerní film MACGRUBER, ve kterém hraje Will hlavní roli, i když je v seznamu herců uváděn až na čtvrtém místě. Tato komedie byla však velmi vlažně přijata jak fanoušky, tak filmovými kritiky.

Vypadá to, že tento všestranný umělec se bude v budoucnu objevovat převážně jako host spíše v počinech televizních produkcí či seriálů, tak jak tomu bylo ostatně dodnes.

srstek

Herecká filmografie

Filmy

2019 Booksmart
2018 A Futile and Stupid Gesture
2017 Tour de doping (TV film)
2016 Keanu - Kočičí gangsterka
Popstar: Never Stop Never Stopping
2015 Don Verdean
Get Squirrely
Sedm dní v pekle (TV film)
The Ridiculous 6
2014 Apartment Troubles
Je prostě báječná
LEGO® příběh
2013 Běž a skoč!
Machři 2
Nebraska
Nepoučitelní
Zataženo, občas trakaře 2
2012 Můj otec je šílenec
Sousedská hlídka
Tim and Eric's Billion Dollar Movie
2011 A Good Old Fashioned Orgy
Dear Woman
2010 Super Mac
2009 Fanoušci
Něco na těch mužích je
The Slammin' Salmon
Zataženo, občas trakaře
2008 Baby Máma
2007 Bratři Solomonovi
2006 Oktoberfest
2004 Cesta kolem světa za 80 dní

TV seriály

2018 Smrtonosná zbraň (TV seriál)
Leo Getz Hitched (S02E19)
Poslední chlap na Zemi (TV seriál)
Cancun, Baby! (S04E18)
Barbara Ann (S04E17)
The Blob (S04E16)
další epizody (10)
Bobovy burgery (TV seriál)
Live and Let Fly (S09E05)
2017 Poslední chlap na Zemi (TV seriál)
Not Appropriate For Miners (S04E08)
Gender Friender (S04E07)
Double Cheeseburger (S04E06)
další epizody (17)
2016 Poslední chlap na Zemi (TV seriál)
Když máš radost a víš o tom ... (S03E09)
Tak to, Houstone, máme problém (S03E08)
Mámina zašívárna (S03E07)
další epizody (16)
Bobovy burgery (TV seriál)
The Gene and Courtney Show (S06E07)
2015 Moonbeam City: Neonové město (TV seriál)
Poslední chlap na Zemi (TV seriál)
Tichá noc (S02E10)
Vánoční překvapení (S02E09)
Zabýčení (S02E08)
další epizody (23)
Americký táta (TV seriál)
Morning Mimosa (S12E08)
2014 Simpsonovi (TV seriál)
Kapela otců (S26E08)
2013 Awesomes, The (TV seriál)
Kroll Show (TV seriál)
Bobovy burgery (TV seriál)
Seaplane! (S04E03)
Broadcast Wagstaff School News (S03E12)
2012 Laboratorní krysy (TV seriál)
Městečko Záhad (TV seriál)
Cleveland show (TV seriál)
There Goes El Neighborhood (S03E09)
Studio 30 Rock (TV seriál)
My Whole Life Is Thunder (S07E08)
Live from Studio 6H (S06E19)
Murphy Brown Lied to Us (S06E18)
další epizody (5)
Americký táta (TV seriál)
National Treasure 4: Baby Franny: She's Doing Well - The Hole Story (S09E07)
2011 Allen Gregory (TV seriál)
Up All Night (TV seriál)
Cleveland show (TV seriál)
Skip Day (S03E04)
A Nightmare on Grace Street (S03E03)
BFFs (S03E01)
další epizody (7)
Parks and Recreation (TV seriál)
Time Capsule (S03E03)
Studio 30 Rock (TV seriál)
Respawn (S05E23)
100: Part 1 (S05E20)
Americký táta (TV seriál)
Fart-Break Hotel (S07E09)
2010 Cleveland show (TV seriál)
Another Bad Thanksgiving (S02E07)
Little Man on Campus (S02E05)
Brown History Month (S01E19)
další epizody (7)
Studio 30 Rock (TV seriál)
Christmas Attack Zone (S05E10)
Chain Reaction of Mental Anguish (S05E09)
Vládci osudu (S04E22)
další epizody (4)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Padák pro Randyho (S06E07)
2009 Cleveland show (TV seriál)
A Cleveland Brown Christmas (S01E09)
From Bed to Worse (S01E08)
Ladies' Night (S01E06)
Liga snů (TV seriál)
Sit Down, Shut Up (TV seriál)
Americký táta (TV seriál)
Rapture's Delight (S06E09)
Every Which Way But Lose (S05E17)
Family Affair (S05E10)
2008 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Parťák z trucu (S03E18)
2007 Flight Of The Conchords (TV seriál)
Herec (S01E11)
Tim and Eric Awesome Show, Great Job! (TV seriál)
Studio 30 Rock (TV seriál)
Ve smokingu (S01E12)
2006 Campus Ladies (TV seriál)
2004 Drawn Together (TV seriál)
2002 Clone High (TV seriál)
2000 Aqua Teen Hunger Force (TV seriál)

Dokumentární

2017 Michael Bolton's Big, Sexy Valentine's Day Special
2015 Night of Too Many Stars: America Comes Together for Autism Programs (TV film)
2010 Saturday Night

TV pořady

2015 67. Emmy Awards (TV pořad)
Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
Off Camera with Sam Jones (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
The 2014 Film Independent Spirit Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2012 Comedy Bang! Bang! (TV pořad)
Larry King Now (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
2008 Night of Too Many Stars: An Overbooked Concert for Autism Education (TV pořad)
Saturday Night Live: Weekend Update Thursday (TV pořad)
2005 Saturday Night Live: The Best of David Spade (TV pořad) - a.z.
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Saturday Night Live Weekend Update Halftime Special (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1968 60 Minutes (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2018 Poslední chlap na Zemi (TV seriál)
Cancun, Baby! (S04E18)
Barbara Ann (S04E17)
The Blob (S04E16)
další epizody (10)
2017 Poslední chlap na Zemi (TV seriál)
Not Appropriate For Miners (S04E08)
Gender Friender (S04E07)
Double Cheeseburger (S04E06)
další epizody (8)
2016 Poslední chlap na Zemi (TV seriál)
Třicet let vědeckého výzkumu v hajzlu (S02E18)
Izolace (S02E17)
Falling Slowly (S02E16)
další epizody (8)
2015 Poslední chlap na Zemi (TV seriál)
Tichá noc (S02E10)
Vánoční překvapení (S02E09)
Zabýčení (S02E08)
další epizody (11)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace