Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marek Eben provází závěrečným slavnostním předáváním cen vítězům 53. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, za účasti našich i světových filmových osobností. (Česká televize)

Recenze (3)

castor 

všechny recenze uživatele

Dálnice do Varů pobavila, stejně jako znělka s Caseym Affleckem. Fanoušci se zase sytily filmovými zážitky, režisér Barry Levinson, pro kterého je i v pokročilém věku v superhrdinské digitální době stěžejní příběh, převzal Křišťálový globus za Mimořádný umělecký přínos světové kinematografii, Robert Pattinson byl krapet nesvůj a Jaromír Hanzlík zase dojatý. Důstojná tečka za festivalem. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mám neutrální pocity. Je fakt, že na můj vkus měl Marek Eben příliš mnoho přebrebtů, ale když jsem viděl Jirku Bartošku, tak si myslím, že měli asi něco nachlastáno. To je taková česká specialita, že pokud mě někdo v naší zemi titul "prezident" vystupuje na veřejnosti ožralej, ale třeba se v tomto případě mýlím a jen neměli svůj den. Jinak fórek o dálnici dobrej. Robert typická děkovačka ze slušnosti, ale herec je to od boha a jen debil vnímá v jeho filmografii pouze Twilight. Pan Hanzlík skvělý. Ještě si neodpustím jednu poznámku, všichni z KVIFF mluví jak je to festival fanoušků, pro fanoušky a největší hvězdy jsou lákany právě "na fanoušky". Marek Eben má jistě pravdu o vstřícné ceně lístků a otevřenosti projekcí, ovšem proč agenti csfd musejí získat akreditaci přes Vodafone a ne přímo přes KVIFF ? A sami porovnejte třeba výstupy našich agentů s výstupy modly všech českých herců a režisérů Spáčilové na idnes. A to už vůbec nemluvím o novinářích- kamarádech co nás zásobují filmovým zpravodajstvím dnem i nocí např " kde se modelka A opálila ? " "co modelka B žrala" "jaká česká pseudocelebrita se kde zeblila a zechcala". Jenom tam nějak postrádám výstupy o filmech. Takže díky Vodafone a csfd.cz, že alespon někde dostanou prostor filmy a fanoušci. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Tradiční důstojná tečka za karlovarským filmovým festivalem, která jistě neurazila ani zahraniční hosty. Divácká cena pro 30 let starý film (jakkoli mám "Rain Mana" ráda) budí pousmání, z Hlavní soutěže jsem viděla menšinu snímků, proto jsem se radovala alespoň z ocenění Olma Omerzu. Pochválit musím i letošní festivalovou znělku, potěšil Robert, Barry i pan Hanzlík (a sestřihy jejich tvorby se panu Mattlachovi moc povedly). A Marek Eben docela perlil: "Je to smutné, ale neodvratné. Až se bude slavit 200 let republiky, nebude tady už nikdo z nás. Už bude ale vybudovaná dálnice do Varů." :D ()

Galerie (68)

Zajímavosti (1)

  • Statistika 53. MFF Karlovy Vary 2018: Zúčastnilo 13 080 akreditovaných návštěvníků – z toho 10 857 s festival passy, 403 filmových tvůrců, 1 190 filmových profesionálů a 630 novinářů. V průběhu festivalu se uskutečnilo 501 filmových představení a bylo prodáno celkem 140 135 vstupenek. Uvedeno bylo celkem 236 filmů, z toho 181 hraných (143 celovečerních a 38 krátkých snímků) a 55 dokumentárních (z toho 35 celovečerních a 20 krátkých snímků). Z uvedených filmů mělo na festivalu 35 světovou, 8 mezinárodní a 7 evropskou premiéru. 182 projekcí osobně uvedla delegace tvůrců. Uskutečnilo se 103 projekcí pro novináře a filmové profesionály. [Zdroj: Novinky.cz] (Yardak)

Reklama

Reklama