Reklama

Reklama

Jelenice

  • Francie Le Daim (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Černá komedie o tom, jak to může dopadnout, když váš život po rozvodu dostane nečekané obrátky. George (Jean Dujardin), jeho nová jelenicová bunda a videokamera. Tak vypadá počátek nového vztahu a dobrodružství, které byste nečekali nikde, natož v ospalé vesnici ve francouzských Alpách. (Pilot Film)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (44)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Je to sice prozatím můj třetí hodnocenej film od Quentina Dupieuxe co jsem viděl ale už po tom prvním mi bylo jasný, že jeho styl a filmy nebudou pro běžný filmový konzumenty. Mě jeho styl a jeho filmy evidentně sedí. Třetí film a třetí trefa do černýho...PŘÍSAHÁM, ŽE PO ZBYTEK, ŽIVOTA NEBUDU NOSIT BUNDU... já jsem se fakt neskutečně bavil. Ti co mají Dupieuxovu tvorbu rádi by zklamáni být neměli, ti co jí rádi nemají tak ať se nedívají(proč taky) a ti co jí neznají ať to zkusí a posoudí sami. Ale jak už jsem psal není to pro každýho. Za mě hodně silný 4hvězdy(skoro5). ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

„Juste cool?!“ Krátká, jednoduchá, ale taky třeskutě vtipná a hravě ujetá komedie, v níž odvázaný chameleon Jean Dujardin hraje psychicky nemocného chlápka jménem Georges, jenž je doslova posedlý svou novou bundou z jelenice. A díky ní má zabijácký styl. Nechci prozrazovat nic o ději, je totiž vyloženě zábavné sledovat, jak neustále bizarnějším a bizarnějším směrem se film s ubíhajícími minutami ubírá. Pokud přijmete fakt, že se Jelenice zřejmě odehrává ve světě, kde drastické činy nemají tak úplně nějaké důsledky, budete se skvěle bavit. Klidně to mohlo být ještě o jeden akt delší. [Sitges 2019] ()

Reklama

Trammbo 

všechny recenze uživatele

Krize středního věku v groteskní historce o bundě, která dělá z lidí magory. Příběhově sice přímočaré, ale o to efektivnější ve stupňování absurdní atmosféry světa, který vypadá reálně, ale z reality je zároveň něčím drasticky vykloubenej. Vybledlé podzimní barvy sedí filmu stejně dokonale jako Jeanu Dujardinovi ona titulní bunda. Quentina Dupieuxe si zapisuju mezi oblíbence jako autorského tvůrce originálně hravých filmů, které dokážou stejnou měrou uspokojit jak zaryté cinefily, tak běžnější diváky (což mi můžou potrvdit kámoši, které jsem na projekci vytáhnul, čeeest borci).10/10 ()

Idego 

všechny recenze uživatele

Zatím nejslabší Dupieux. Nebylo to dostatečně absurdní. Není tu trhlej celej svět, jak třeba ve Steaku nebo Rubber, ale hlavní postavě jenom mírně hrábne z rozchodu, zatímco všichni a všechno okolo jsou úpně normální, což mně i s jelením style malade na 77 minutovej film přijde trochu málo. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že ač mě Dupieux strašně baví, tak jeho filmy asi nikdy snadno nerozlousknu. Přemýšlím ale, jestli v tomhle snímku občas neprobleskuje nějaký pokus o autobiografii a reflexi jeho tvůrčí metody. Myslím především scénu, v které se mladá ambiciózní střihačka (Haenel) zeptá George (Dujardin), jestli ta bunda z jelenice je hlavní protagonista jeho filmu a jestli symbolizuje krunýř do kterého se schováváme, abychom se chránili před vnějším světem. Na tenhle pokus o racionalizaci jeho blouznivého vztahu s bundou George polichoceně odpoví: "Myslíš, že by to mělo být o tomhle? Možná, že je to o tomhle." A ona překvapeně dodá: "Ale to ty jseš ten, kdo to ví." A George jen kouká a střih. Možná je to takový po pomrkávání směrem k divákovi, takovej náznak, jak by asi vypadal rozhovor s Dupieuxem. Možná. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v departementu Pyrénées-Atlantiques který leží v jihozápadním koutu Francie. (starydivak)

Reklama

Reklama