foto

Quentin Dupieux

  • nar. 14.4.1974 (42 let)
    Paříž, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Quentin Dupieux (1974, Paříž) vydal jako tvůrce elektronické hudby pod pseudonymem Mr. Oizo osm studiových alb a vytvořil řadu remixů (Air, Squarepusher apod.). Po několika videoklipech režíroval v roce 2001 svůj první středometrážní snímek Nonfilm. Celovečerní Steak (2007) byl uveden do širší distribuce ve Francii i v zahraničí. Následujícím filmem Guma (2010), zařazeném do sekce Týden kritiky na MFF v Cannes, získal Dupieux mezinárodní pozornost. Oba další filmové projekty, realizované opět v USA, Wrong (2012) a Fízlové, hajzlové (2013), měly premiéru na festivalu Sundance. Jeho hudba ke Gumě a Wrong byla vydána na samostatných LP.

50. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Kameramanská filmografie

Střihačská filmografie

Skladatelská filmografie

2014 Realita
2013 Fízlové, hajzlové
2012 Wrong Cops: Chapter 1
2010 Rubber
2007 Steak

Hudební videoklipy

2014 Mr. Oizo - Ham (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(68)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace