Reklama

Reklama

Jelenice

  • Francie Le Daim (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Černá komedie o tom, jak to může dopadnout, když váš život po rozvodu dostane nečekané obrátky. George (Jean Dujardin), jeho nová jelenicová bunda a videokamera. Tak vypadá počátek nového vztahu a dobrodružství, které byste nečekali nikde, natož v ospalé vesnici ve francouzských Alpách. (Pilot Film)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (44)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

"Mým snem je, abychom chodili po ulici a nepotkávali žádné jiné bundy." Je trochu škoda, že si Georges nesehnal taky někoho přes color grading, kterej tomu úplně chybí. Možná ale i díky tomu záměrnýmu amatérismu působí celá zápletka tak vtipně, přestože je o evidentně psychicky narušenym jedinci. Nečekaně výbornej bizár! ()

IviDvo 

všechny recenze uživatele

Jelenice je jedna z nejnepředvídatelnějších a nejtrhlejších komedií roku. Zpočátku se tváří velmi nenápadně a volí pomalejší tempo. Dekor je promyšleně laděný do světlejších tónů hnědé, šedé a béžové barvy, což může působit trochu mdle, ale s Dujardinovym outfitem to perfektně ladí. Ten nesmíme opomenout... vždyť jeho bunda je druhou hlavní "postavou" filmu. Jejich společným snem je být jedineční. A právě v tu chvíli se vláčná komedie mění v mrazivou a absurdně zběsilou jízdu. Postupně se k bundě přidává klobouček, boty, kalhoty, rukavice, a rázem je Dujardinovo outfit přímo vražedný. Ani Carrie Bradshaw nemá takový styl. Nakonec nesmím zapomenout říct, že slibuji, že už nikdy v životě nebudu nosit bundu... ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

“Mým snem je, abychom chodili po ulici a nepotkávali žádné jiné bundy.” Bonny a Clyde by Q. Dupieux. Nejde jim nefandit, takovým normálním zabijákům. Chlápkovi a jeho bundě ze stoprocentní jelenice. Neváhej a toč, tohle se prostě musí vidět! ___ Q. Dupieux mě tímto filmem utvrdil v přesvědčení, že ho mohu považovat za tvůrce s nejsvobodnější fantazií. Některé nápady jsou zkrátka za milion, resp. přebíjejí všechno ostatní! Nevěřil jsem, že jedním z nich by mohla změna šatníku, teď už věřím! 90 % [dafilms] ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

„Juste cool?!“ Krátká, jednoduchá, ale taky třeskutě vtipná a hravě ujetá komedie, v níž odvázaný chameleon Jean Dujardin hraje psychicky nemocného chlápka jménem Georges, jenž je doslova posedlý svou novou bundou z jelenice. A díky ní má zabijácký styl. Nechci prozrazovat nic o ději, je totiž vyloženě zábavné sledovat, jak neustále bizarnějším a bizarnějším směrem se film s ubíhajícími minutami ubírá. Pokud přijmete fakt, že se Jelenice zřejmě odehrává ve světě, kde drastické činy nemají tak úplně nějaké důsledky, budete se skvěle bavit. Klidně to mohlo být ještě o jeden akt delší. [Sitges 2019] ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá absurdní komediální historka, která stojí na zábavně samolibém výkonu hlavního protagonisty a na nonsensové logice fikčního světa, jenž rezignuje na nějaké akce a reakce, o hlavním hrdinovi a jeho minulosti vám prakticky nic neřekne a jen přímočaře (avšak nikoli hloupě) naplňuje svůj ujetý námět. Na Dupieuxe takový dietní standard, je to v podstatě jen hříčka, ale obsahuje pár nápadů, jimž se dá dobře zasmát. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v departementu Pyrénées-Atlantiques který leží v jihozápadním koutu Francie. (starydivak)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno