Reklama

Reklama

Čas čarodějnic

(seriál)
  • Velká Británie A Discovery of Witches (více)
Trailer
Velká Británie, (2018–2022), 18 h 1 min (Minutáž: 41–47 min)

Předloha:

Deborah Harkness (kniha)

Hudba:

Rob Lane

Hrají:

Matthew Goode, Teresa Palmer, Owen Teale, Malin Buska, Julian Kostov, Alex Kingston, Valarie Pettiford, Sorcha Cusack, Lindsay Duncan, Edward Bluemel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Seriál vychází z knižního bestselleru od Deborah Harknessové a je milostným příběhem odehrávajícím se na pozadí oxfordského akademického světa. Je to ovšem svět, kde hrstka čarodějnic, upírů a démonů žije a pracuje mezi lidmi, na první pohled skrytá lidským pohledům. Historička a čarodějnice Diana Bishopová objeví v jedné z oxfordských knihoven rukopis, který ji vtáhne do víru nebezpečné záhady a zkříží její cesty s tajemným genetikem Matthewem Clairmontem (Matthew Goode). Ten má také jedno temné rodinné tajemství - je to upír. Diana a Matthew se vydávají na cestu, která má pomoci pochopit tajemství starodávného rukopisu. Postupně se vyvíjí i jejich vztah a události hrozivě poodkrývají, že mezi čarodějnicemi, upíry, démony a lidmi existuje od pradávna jen velmi křehký mír. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mohl být temnější, kdyby tak očividně necílil na standardní chutě ženského publika. Diana je hodně standardní hrdinka seriálů pro ženy, která - ačkoliv akademička - je poháněná hlavně emocemi. Upírský (francouzský :D) aristokrat Matthew je do velké míry splněný romantický sen a jeho problematické stránky se neřeší, včetně toho, že (stejně jako všichni další upíři v seriáluú na někoho starého patnáct set let nemá aboslutně žádný problém s tím žít v současnosti. Několik amorálních věcí, které udělá, je briskně zameteno pod koberec. V rámci žánru se ovšem pořád jedná o zajímavý kousek. ()

teuwik 

všechny recenze uživatele

No, s ohledem na knihy můžu říct, že se vcelku drželi knižní předlohy, za což mají plus. (Některé serialy mají s knižní předlohou společný tak možná název). Věc, která mě ale opravdu štvala je to, jak hrozně moc sprintovali s dějem, hrozně moc toho přeskočili a některým scénám vzali to původní kouzlo. Kdyby místo 8 dílů udělali třeba 12, myslím, že by to seriálu jen prospělo. Pokud ale opomenu knižní předlohu, je seriál na dobré cestě a jsem zvědavá na další 2 série. ()

Reklama

roxanne_GG 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem se těšila už z toho důvodu, že odjakživa miluju téma čarodějnic a navíc Teresa Palmer v hlavní roli bylo další velké lákadlo. Zatím je to docela zajímavé, co mi ale naprosto nesedí, je ta milostná zápletka. Diana má být génius a přitom je tak hloupá, že se zamiluje do prvního chlapa, co jí přijde do cesty v podstatě bez důvodu, i když ví, že je to to zcela proti všemu. A po třech týdnech ho miluje tak, že je ochotná pro něj zemřít? Studovaná geniální profesorka se najednou promění v hloupou puberťačku. To je trochu ohrané a absurdní, tato zápletka dost připomíná Twilight a v tomto seriálu bych se bez ní obešla. Čekala jsem spíš serióznější seriál. ()

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Co nadělám?! Mám prostě podobné filmy a seriály ráda. Jsem věčně fantazírující duše, takže mě myšlenka existujících čarodějek a upírů vždycky dokáže nalákat. V tomhle případě sehrálo své i herecké obsazení. Ústřední dvojice mi neskutečně sedla a oblíbila jsem si ji prakticky hned po prvním díle. Celé zpracování vypadá opravdu dobře a dokáže zaujmout. Parádní výprava, skvělý vizuál, adekvátní počítačové efekty, parádně zvolená hudba... Škoda je jen pár věcí... 1) S přibývajícími díly ztratila dech ona "temná stránka" seriálu, který se tak začal přibližovat spíš k romantickému stylu. 2) Divák se nedozví nic o hlavním problému/zápletce Knihy života. 3) Diana se stává bohužel až moc výjimečnou, na to, že v pilotu byla ráda, že si přikouzlila pár papírů... Takže - ano, chyby se tu najdou, ale jestli máte podobný styl rádi, neměli byste být zklamaní. Jsem zvědavá na další řady a v knihovně jsem si zamluvila i knižní předlohu, abych měla s čím porovnávat. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vzdala jsem to v půlce druhé řady. Čekala jsem mysterióznost a temnotu, dostalo se mi prvoplánové červené knihovny s trochou špičáků a pár mávnutími hůlkou. Dialogy z pomocné školy, příběh přeslazená limonáda. Nenakoplo to ani, když se děj přesunul na dvůr Rudolfa II. SHRNUTÍ: Když už jsi příliš stará na Stmívání, ale přesto toužíš po „upíří romantice“. ()

Galerie (632)

Zajímavosti (9)

  • Teresa Palmer se na natáčení 2. série vrátila chvilku po porodu třetího dítěte. Na svém instagramu poděkovala celému týmu, že vytvořil baby friendly atmosféru, a že dítě mohla mít často u sebe. Matthew Goode ve společném rozhovoru s Teresou vtipkoval, že nevěděl, kam se dívat, když Teresa začala znenadání kojit. (Jolinar)
  • Marcus Whitmore (Edward Bluemel) je v knížní předloze modrooký blonďák, avšak v seriálu je hnědooký s černými vlasy. (teuwik)
  • Natáčelo se v Jižním Walesu, v Itálii (Benátky) a Anglii (Oxfordská univerzita v Londýně). (BMW12)

Reklama

Reklama