Reklama

Reklama

Čas čarodějnic

(seriál)
  • Velká Británie A Discovery of Witches (více)
Trailer
Velká Británie, (2018–2022), 18 h 1 min (Minutáž: 41–47 min)

Předloha:

Deborah Harkness (kniha)

Hudba:

Rob Lane

Hrají:

Matthew Goode, Teresa Palmer, Owen Teale, Malin Buska, Julian Kostov, Alex Kingston, Valarie Pettiford, Sorcha Cusack, Lindsay Duncan, Edward Bluemel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Seriál vychází z knižního bestselleru od Deborah Harknessové a je milostným příběhem odehrávajícím se na pozadí oxfordského akademického světa. Je to ovšem svět, kde hrstka čarodějnic, upírů a démonů žije a pracuje mezi lidmi, na první pohled skrytá lidským pohledům. Historička a čarodějnice Diana Bishopová objeví v jedné z oxfordských knihoven rukopis, který ji vtáhne do víru nebezpečné záhady a zkříží její cesty s tajemným genetikem Matthewem Clairmontem (Matthew Goode). Ten má také jedno temné rodinné tajemství - je to upír. Diana a Matthew se vydávají na cestu, která má pomoci pochopit tajemství starodávného rukopisu. Postupně se vyvíjí i jejich vztah a události hrozivě poodkrývají, že mezi čarodějnicemi, upíry, démony a lidmi existuje od pradávna jen velmi křehký mír. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Lenka.Vilka k tomuto seriálu (5)

Epizoda 1 (2018) (S01E01) 

Pilot měl velký nedostatek. A to, že se seriál nevysílá na netflixu. Nejde o to, že bych si nejraději hned pustila další díl (jako že jo), ale ono se tam skoro nic nestalo. Jenom naznačování, tak doufám, že to některé diváky neodradí. Na knihu se teprve chystám. Takže stejně budu mít se seriálem po pilotu pauzu, než přečtu alespoň první díl. Ale jinak měl první díl všechno. Za mě spokojenost. ()

Epizoda 2 (2018) (S01E02) 

Pokračujeme v krasojízdě prvního dílu. Jo, knihu jsem přečetla, takže mohu sledovat. Dostáváme se už trochu hlouběji bez toho, aby scénář vyházel všechny trumfy a prozradil všechna tajemství. Jenom mi přišlo, že jsem u toho musela přemýšlet víc než u knihy, protože to berou trochu z rychlíku. Což způsobil nízký počet epizod, to je mi jasné. Ale na druhou stranu to je vtipné, protože tam je dost věcí, které v knize nejsou. Ale co tam je, se dost drží předlohy. Takže tomu plus :) ()

Epizoda 3 (2018) (S01E03) 

Správně naordinované napětí, tajemno, lásečka. Všechno záleží na rozložení procent ingrediencí. Stále se daří, stále luxusní. ()

Epizoda 4 (2018) (S01E04) 

Změna lokace, další tajemství, další objevení síly. Tohle byl zatím nejsilnější díl, protože je dělící čarou. A tahle čára není v písku, ale vyrytá v betonu. Což žádný vítr nerozfouká. Ani voda neodplaví... ()

Epizoda 8 (2018) (S01E08) 

Jelikož mám za sebou trojlístek knih, nebudu si chuť kazit druhou sérií. Protože tam mě děj už přestal bavit. ()

Reklama

Reklama