Reklama

Reklama

Zapadákov

  • Česko Badlands (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1959, Kit (Martin Sheen) zavraždil několik lidí a jeho nová přítelkyně Holly (Sissy Spacek) byla při tom. Aby unikli trestu, prchají přes Jižní Dakotu a Montanu a předstírají, že se nic nestalo. Pocit viny je však příliš velký a dokáže pronásledovat na každém kroku. Zapadákov je první ze tří významných filmů scenáristy/režiséra Terrence Malicka (Nebeské dny, 1978 a Tenká červená linie, 1998) inspirovaný skutečným, děsivým příběhem vraždění na americkém středozápadě roku 1958. Malick nápaditě proměňuje příběh do provokativní studie lidí odcizených od běžného života. Krásně natočený a nezapomenutelně zahraný, to je filmová pouť Zapadákovem. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Extrémne nezáživne podaný snímok, kompletne postavený na úvahách mladej devy, myslením mimo reality, ktorej pohľad na život spĺňal tie najprimitívnejšie kritériá. Táto forma spracovania by mi nijak mimoriadne nevadila, keby nebola doslova jedinou, a hlavnou formou, ako prezentovať veškeré myšlienky filmu. V dnešnej dobe už mizerne pôsobiaci thriller bez emócii, s katastrofálnym strihom teda nijak extra neohúril, a mňa doslova zaráža, to závratné hodnotenie. Nebavilo .. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Ani jsem se nenadál a byl konec - a mně připadaly "Badlands" strašně krátké (což se mi u posledních Malickových snímků už nestává). Dokonalá syntéza obrazu a zvuku (od voice overu po hudbu), na kterou bych se vydržel dívat další hodinu, mne uchvátila stejně jako samotný příběh jeho dvou prapodivných aktérů. Skvěle natočený i zahraný snímek starý stejně jako já, ale na rozdíl ode mne nestránoucí. Jediná věc mne mrzí - že si tak málo zahrál Warren Oates, který mi, spolu s námětem filmu, připomněl tvorbu jiného velkého vypravěče příběhů psanců z amerického Západu. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Příběh je příliš volný a nahodilý, iracionální, smrdí mi to hippie bullshitem, neodnesl jsem si nic než pár dojmů z pěkných planin, Sheen celkem zabírá jako vrahounská variace Deana, ale ta zabržděná hnusná zrzka je na ránu a promrhání hlavní ženský role (ČSFD se ale rozplývá). Případ slabý klasiky, kde ani nevidím smysl namáhat googlením porce extra informací a výkladu, prostě to šlo mimo mě, odškrtávám a jdu dál. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5...Prečo, sakra, ten Malick točí filmy s takým odstupom?! Je to škoda, no možno aj preto, že to nefláka a vie sa s nimi poriadne pomaznať, vypilovať ich, nechať "dozrieť" myšlienku, koncept...všetko. Badlands je alternatívnym príbehom alternatívnych Bonnie a Clyda, silnou romancou bez klasickej romantiky, svojským absurným krimi a zároveň je krásnym filmom. Krásnym nielen pre Malickove trademarkové nádherné zábery prírody a kamerovú kompozíciu, ale hlavne pre svoju civilnosť, prepracovanosť a zároveň ľahkosť, spolu s jemnou iróniou. Sheen a Spacek sú úplne dokonalí, príbeh+ dialógy obsahujú v sebe množstvo geniálne zakomponovaných detailov, ktoré spolu dávajú zmysluplný celok. Badlands je totálne nenápadný a o to viac hrejivý snímok, ktorý potvrdzuje, že Malick ako scenárista a režisér by mal točiť aj častejšie! :) ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Film, kterému ani přes jeho zjevné kouzlo a originálnost nemůžu dát větší hodnocení a to Malickovu další tvorbu zbožňuju. V Badlands jde rozeznat typické znaky jeho tvorby, ale podle mě se našel až ve svých pozdějších filmech. Sheen je vynikající, jen Sissy Spacek pro mě asi bude nesnesitelná v každém filmu. Jedna z věcí, proč se tohle oplatí vidět je každopádně úžasná hudba. 3,5* ()

Galerie (56)

Zajímavosti (33)

  • Místem natáčení bylo mj. hornické městečko Broken Hill ve státě Nový Jižní Wales v Austrálii. (ČSFD)
  • Příběh je založen na skutečné události, kdy Charles Starkweather a Caril Fugateová roku 1958 vystrašili zemi sérií vražd. (Vampireman)

Související novinky

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Reklama

Reklama