Reklama

Reklama

UFO

Trailer

Obsahy(1)

Derek (Alex Sharp) je geniální student, který je od dětství posedlý touhou získat důkaz o mimozemském životě. Věří, že podivná hlášení z několika amerických letišť by mohla být důkazem, který potřebuje. Proto požádá svojí přítelkyni a jejího profesora matematiky, aby mu s pátráním po UFO pomohli. Jenže jak se zdá, tak nejsou jediní, koho tyto události zajímají. Na záda jim bude dýchat neúnavný agent FBI. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

janesX 

všechny recenze uživatele

Nadaný študent sa snaží matematicky objasniť nezvyčajnú návštevu na oblohe nad letiskom v jeho meste. Počas filmu sa v jednom kuse ponára do matematických výpočtov, o ktorých bežný laik nemá ani páru a tak keď tento chlapec príde na nejaké senzačné matematické zistenie (keď niečo vypočíta), s bežným divákom (myslím matematickým laikom) to emočne, ani nijak inak nepohne ani o nanometer. Určite má film aj logické, alebo scenáristické nedostatky hrubšieho zrna, napríklad v deň keď sa má podľa jeho geniálnych výpočtov opäť na oblohe objaviť UFO, tento "geniálny" študent si od kamoša požičiava auto a ide sa na tak očakávanú udalosť pozrieť v tejto jeho situácii úplne sám, bez svedkov. Asi dám len dve hviezdy, napriek tomu si myslím, že podobných filmov by mohlo byť viac, lebo mimozemský život existuje. Niekde už dávno zanikol, inde sa ešte len vyvíja, ale nepochybujem, že je všade okolo nás, aj keď zatiaľ nie v našom dosahu. Veľmi by som sa divil, ak by to tak nebolo. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Nejsem zklamán, nic jsem nečekal a také nic nedostal. Matematika je zde ústředním tématem, tedy obor, který mne nebaví a nerozumím mu. Ale jo, abych nezapomněl, dvakrát je zde UFO, takový vedlejší, nadbytečný element. Hlavní hrdinové hrozně nesympatičtí. Snímek nikomu nic nedá, ani odborníkovi, ani amatérovi. Zbytečná ztráta času. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

O zarputilom, mladom “Fox-ovi EM”, ktorý neverí oficiálnej správe, že sa nad letiskom v Cincinnati, objavil dron, ktorý si mnohí svedkovia vysvetlili, ako U.F.O. Následne nato, sa na jednej z pofiderných stránok, dostáva k akému si signálu, ktorý vďaka geniálnym, matematickým schopnostiam, rozlúšti ako súradnice, pre opätovné pristátie mimozemšťanov. V prvom rade, tento snímok pôsobí ako extrémna reklama na “matematiku”. Žiadnych vizuálnych efektov ala pristávanie lode v “Star Wars”, sa divák nedočká. “u.f.o” je o úvahách, ukrytých v príbehu, plnom “pravdepodobnosti”, ktorá je “neurčitá”. Čiže nedáva odpoveď na jasnú otázku: “sme vo vesmíre sami?”, níbrž sa k problematike stavia tak, aby sa človek sám rozhodol, či je toto všetko možné. A viete čo? Podľa mňa JE, lebo to by bolo kurva plytvanie priestorom, keby sme tu naozaj SAMI. Keby ten úplný záver, príchodom “žandárov” a následným pokecom medzi “4 očami” tak “nezvrzali”, dal by som o jednu viac .. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

I cesta může být cíl. A někdy se můžeme sebevíc snažit, a stejně musíme počkat, na osvícení, nápad, až si nás najde. A pokud jde o mimozemšťany, až si nás najdou oni. Líbí se mi, že v podstatě levně (nevím, kolik stál honorář agentky Akt X) a bez nějakých bombastických triků lze natočit zajímavý, napínavý film, se zajímavě rozjímavou atmosférou, kde mi sice pár věcí nesedělo (třeba ten kluk s marjánkou že by furt svému autistickému spolužákovi půjčoval auto i po noci v cele?, proč vyšetřovatelé nezhaftli mladého matematika dřív, aby jim vypočítal příští místo srazu?), ale celkově nenudí, herci jsou uvěřitelní a chování postav je většinou logické, střípky se skládají jako v napínavé detektivce, a navíc to nabízí mnohá zamyšlení (dvě mé oblíbené scény - s holkou u hvězdárny a otázky lidstva; když mu profesorka řekne, že tenhle pohled zná). Snad jen Ellu Purnell bych sem necpal, sama s těma očima z ťamanských omalovánek, jak tomu říká verbal, vypadá jak odjinud, a možná by si měla nechat vyšetřit štítnou žlázu, než ty doširoka rozevřená kukadla už budou vypadat strašidelně. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný film, než jaký čekáte. Zvlášť, když vidíte plakát, zvlášť když je na něm Gillian Anderson. Jiné ale tentokrát neznamená špatné, protože UFO je civilní malý film o jednom geniálním nerdovi, který se snaží rozluštit... neptejte se mne. Na začátku jsou 2 minuty úvodní vysvětlovačky, tam sem to ještě chytal, ale pak všichni začnou nabírat na obrátkách, dělit, násobit, odmocňovat, a pokud nejste minimálně matematický génius, ztratíte se v tom jako já. Pokud to ale dokážete přijmout a neřešit, dostanete zajímavou krátkou jednohubku s předvídatelným koncem, ale zajímavou cestou k němu. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama