Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh je založen na skutečné události, kdy v roce 1904 zemětřesení o velikosti 5,4 stupně Richterovy stupnice otřáslo hlavním městem Norska Oslem. Zemětřesení mělo tehdy svoje epicentrum v "Oslo Graben", které se rozkládá pod norským hlavním městem. Geologické průzkumy ukazují, že se začaly objevovat známky, kdy můžeme čekat další větší zemětřesení, a Oslo je tak opět v nebezpečí. Příběh obyčejných lidí je zachycen v děsivé sérii událostí, jak se pokoušejí přežít. (ARI50)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (38)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání bohužel, po celkem vydařené vlně jsem čekal že do tohohle filmu se vloží mnohém víc než se ukázalo, klasika kdy se řeší vše okolo života a hlavně okolo blížící katastrofě. Všichni samozřejmě nechtějí danou situaci řešit, klasicky scénář katastrofického filmu a někdy kolem hodiny se začne něco dít ale to vůbec nevadí nejhorší na tomhle zemětřesení je to že efekty jsou dokonalé ale vteřinové, všechno je tak rychlé až to bolí, zemětřesení je tak silné že zničí v sekundě vše a za pár vteřin je po všem a konec se snaží nabídnout velké drama v mrakodrapu ale to už nezachrání zahozenou možnost na velkolepý film škoda, efekt byly tak dokonalé že si měli zasloužit mnohem více času škoda. Herecky film samozřejmě potěšil. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k počtu obyvatel Norska, se dá hovořit o pokusu vytvoření velkofilmu, který se poměrně zdařil, a jemuž Česká republika může pouze tiše závidět... Scénář plynule navazující na film Vlna, včetně hlavních postav a dějové linie. Zde však poněkud lavírovala role K. Jonera... Nicméně, dramaticky, příběhově, a de facto reálné nastínění potenciální hrozby u níž není podmiňovací otázka: Jestli..., nýbrž časovací otázka: Kdy?, spolu s velmi povedenými animačními triky, ačkoli někdy úsměvnými - ano, nakloněná horní čtvrtina mrakodrapu o cca. 30° , jíž celou drží zhruba patnáct až dvacet ocelových nosníků z malé nepoškozené části -, se přesto jedná již z důvodů výše uvedených o jeden z nejlepších evropských snímků z kategorie Katastrofické. 60%... ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pokračování skvělé Vlny nedopadlo úplně dle představ, ale pořád slušný katastrofický biják. Plusem je, že se film zaměřuje na stejnou rodinu, která prožívá katastrofu už po druhé, takže s němi divák opravdu soucití, co však zamrzí, že hodinu se nic moc neděje a samotné zemětřesení trvá okolo 10 minut, ale naštěstí je film v druhé půlce poměrně dost napínavý i emocionální, takže nuda už nehrozí. Vizuálně slušné, chtělo to však přidat na tempu a přisolit dramatičnost. Menší zklamání.60% ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Na to, jak je katastrofickej žánr v evropský produkci unikum, jsem byl vcelku spokojenej. Teda až na hodně dlouhej začátek, kdy Kristian prezentuje svoje osobní problémy a chodí svoje blízky / známý varovat před blížící se katastrofou, přičemž ho každej pošle do kopru s tim, že je paranoidní. Samotný zemětřesení přichází poměrně pozdě, někdy po hodině stopáže (ale chápu, že rozpočet určitě neměl hollywoodský parametry). Je však třeba přiznat, že o co je katastrofická část skromnější, o to je líp nakroucená a víc napínavá, byť na výpravu poměrně skromná (pár záběrů na bortící se Oslo a pak předevšim dění v mrakodradu). Trochu mě mrzí, že jsem nezaregistroval jedničku, na kterou se brzo určitě taky podivám. Třetí silná hvězda za vizuál, katastrofickej závěr a herecký obsazení. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvú hodinu sa nedeje zhola nič. Čo by mohlo byť ok, ak by sme potom dostali nejakú hodinku a pol katastrofickej akcie, ale dostaneme sotva trištvrte hodinu. Je fajn rozhodnutie, že ide o pokračovanie úspešného filmu, na druhú stranu sa ale stále pozerať na Kristianovu mustáž bolo dosť otravné. Tú druhú časť, kedy je už všetko tak, ako v tomto žánri má byť, zbytočne zhadzujú niektoré nedôslednosti v kauzalite a logike. Pri tom prehupovaní dcérky boli obaja, ak som to správne zachytil, v podstate v rovnakej pozícii, takže toto riešenie podania z rúčky do rúčky šlo mimo moje chápanie. No a následne, ako vyšplhali hore, je taktiež záhada, ktorú vyriešil skrátka strih... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Obraz na vysoké škole se točil v České Republice, konkrétně v Praze. (michael.beho)
  • Záběry z podzemí se točily v areálu ČOV Hradec Králové. (guppy)
  • Film je založen na skutečné události zemětřesení v Oslu (Norsko), které se stalo 23. října 1904 a dosahovalo síly 5,4 stupně Richterovy stupnice. Žádný lidský život nebyl tehdy ztracen. (ARI50)

Reklama

Reklama