Reklama

Reklama

Bažina - Bažina 1997

(série)
Trailer
Polsko, 2021, 5 h 45 min (Minutáž: 53–61 min)

Režie:

Jan Holoubek

Hudba:

Jan Komar

Hrají:

Magdalena Różczka, Łukasz Simlat, Dawid Ogrodnik, Andrzej Seweryn, Zofia Wichłacz, Gina Stiebitz, Krzysztof Oleksyn, Agnieszka Żulewska, Ireneusz Czop (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

V grontském lese vyplaví staletá povodeň další mrtvolu. Na povrch s ní vypluje i korupce, podvody z 90. let a ututlávaná tajemství z 2. světové války. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Bažina je jednoduchá metafora pro společnost, která prošla ve 20. století několika zásadními otřesy, kdy, jak poznamenává jedna vedlejší postava, jedny kurvy vystřídaly druhé. Svinstva je potřeba utopit v bažině, která je rozlehlá a hodně se tam vejde. Seriál umí dobře pracovat s atmosféru postkomunistické kocoviny a bordelu divokých devadesátek, které ti protřelejší vnímali jako skvělou příležitost ke zbohatnutí a neměli problém likvidovat překážky těmi nejbrutálnějšími prostředky. Bažina je solidní zajímavá kriminálka, kde je třeba vyzdvihnout především scénář, který šikovně proplétá osudy řady postav a nebojí se vymetat kostlivce ze skříně polské minulosti. Celkový dojem: 75 %. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V druhé sérii se posunujeme o třináct let. Píšou se 90. léta 20. století, jsme ve stejném městě a bahno je nyní nejen v přilehlém lese, ale díky povodním také v ulicích - a je stále i ve společnosti. Znovu se setkáváme i s většinou hlavních postav a poznáváme i dvě nové - lesbickou policistku a jejího koktavého kolegu. Děj je tentokrát ještě členitější a pestřejší, když se, kromě pátrání po zmizelém synovi místního podnikatele, vyšetřování smrti dvanáctiletého chlapce a protržené hráze, více vracíme do temné minulosti města, spojené s rokem 1945. Druhá série mi přijde scénáristicky preciznější, je poutavější a má větší spád. Proto u mne oproti té první vyskočila na 4*. 75 %. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi jediné slovo, který mě teď napadá je rozčarování. A celkem dost velké. Po výborné první sérii rovnou o dvě hrušky dolů. Podobný koncept a počet dílů, které sráží dolů naprosto nelogické chování postav a amatérská, až groteskní práce policie, při jejímž sledování jsem měl chvílemi pocit, že se dívám na nějaký, béčkový krimi seriál, co má sto dílů a kde se logika, ani věrohodnost vůbec neřeší. Bohužel, je to tak a to víc jsem teď rozladěn, protože to přece jen má pár dobrých momentů i vtipných situací (vy, vy, vyhul si), ale ve výsledku to za moc nestojí. I přes závěrečnou, očekávanou tečku. Dva a něco. ()

regentor 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování série z roku 2018 .Tentokrát časově posunuto blíže současnosti. Řada postav se vrací na scénu a prolínání jejich osudů a zájmů je kostra celého příběhu.Jako "inovace" slouží lesbická policajtka a její koktavý kolega.Nedá se tomu upřít trocha snahy o vykreslení maloměsta v jeho reálné podobě.Ovšem většinou to působí něchtěně komicky až trapně.Kriminální rovina a hlavně vyšetřování pak má punc amatérismu kdy jsou většinově policajti líčení jako nýmandi z balíkova.Hromada různých náhod jen s cílem propojit různé prvky příběhu.Nebyli by to Poláci aby se neobjevilo trauma II.světové války, pokřivených hodnot a mezilidských vztahů, které sice nejsou na první pohled znát ale o to intenzívněji jsou prožívány.Povodeň, zaniklý hřbitov,staré křivdy s nádechem mystéria těchto prvků se daly zpracovat lépe. Konec tradičně otevřený a tak se dá čekat další série.Snad lépe zpracována. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé pokračování první série, dokonce se povedlo i dobře maskovat i herce. Když skončila první řada, tak jsem čekal že to bude jednorázová záležitost, docela mě to nutí přemýšlet, jak Netflix volí seriály, co se budou točit. Rád bych viděl další řadu Tribes of Europa, ale na tu to zatím nevypadá. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama