Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou příběhu je unavený kazatel z chudinské černošské čtvrti, Henry Biggs, který má pocit, že ztratil vztah ke svému poslání, a jeho manželství se navíc ocitlo v krizi, kterou on ani jeho žena Julie nejsou přes všechny snahy schopni překonat. Ve slabé chvilce Henry požádá Boha o pomoc a zanedlouho se na zemi objeví elegantní mladík Dudley - anděl, který byl poslán Henrymu na pomoc, nesmí však zasahovat do jeho záležitostí a Henry musí všechna rozhodnutí udělat sám, a to nejen pokud jde o manželství, ale také o možnost vyměnit zchátralý kostel a farnost v chudé čtvrti za nové, luxusnější působiště. Komplikace nastane v okamžiku, kdy se Dudley po několika příjemně strávených dnech ve společnosti Julie, na kterou manžel nemá čas, do kazatelovy ženy zamiluje a kdy také ona začne kouzlu sympatického mladíka podléhat. V Henrym se probudí žárlivost a anděla vyhodí z domu. Večer, když manželé společně rozvážejí vánoční dárky po farnosti, vzpomínají na společnou minulost a tyto vzpomínky je opět dají dohromady. To však zdaleka není konec kazatelova trápení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Marina111 

všechny recenze uživatele

Whitney Houston je sto razy lepšia speváčka ako herečka, a preto vlastne ani nečudo, že tých niekoľko filmov, ktoré má na svojom konte, nie sú vlastne ničím iným, ako romantickými rozprávkami pre odrastených snílkov. Treba však uznať, že občas dobre padne i úplna naivita, najmä keď je osladená mimoriadne chytľavým černošským gospelom a vianočnou pozlátkou ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Co toto bylo?!!!! Nemůžu jinak, než dát odpad, protože tenhle film už nikdy nechci vidět znovu. Nuda k uzoufání ve spojení s otřesně netalentovanou Whitney Houston je kombinací smrtelnou. Nikdy jsem si nepřál, aby to už skončilo, jako v tomto případě. Na děj se mě neptejte, protože prostě jsem si z téhle kraviny neodnesl vůbec nic a Denzel Washington se mně svojí snahou všechno zachránit, taky pěkně zprotivěl. Prostě šílené! ()

Reklama

anniehall 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ukázkový příklad, jak se dělá klasická americká limonáda. Sladká jako cumel, plná lákavých přísad, myšlenkově chudá, ale navoněná. Pozor, kdo nemá rád bublinky, ten bude mít možná problémy se zažíváním. Ale jedna věc se tomuhle filmu nedá upřít a to: výtečné gospelové písně v podání Georgia Mass Choir v čele se sólující Houstonovou. Ty sbory jsou opravdu perfektní a Houstonová dokazuje, že alespoň zpívat rozhodně umí, obzvlášť, když má co. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Whitney Houston zazila svoj vrchol popularity a slavy, ale co cert nechcel, napadla ju hrozostrasna myslienka zahrat si vo filme /po akejsi spolupraci s Costnerom tusim ......./. No a vysledok stoji za hovno. A este aj to hovno je miestami zaujimavejsie, ako tento film. No ale za to, ze 2 - 3 sceny vyzerali, ze ich aj niekto reziroval, dam horko- tazko 11 % ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Príjemná vianočná pohoda, ktorá má na čsfd 44% len preto, že v nej hrajú prevažne černoši. Inak všimli ste si, že v takmer žiadnom z ostatných Marshallovej filmov (Kluci v mém živote s Drew Barrymore, Veľký s Tomom Hanksom, alebo Čas prebudenia s Denirom a Williamsom) nehral žiadnu podstatnú rolu černoch, ani žiadna iná menšina? Ale tam sa neozval nikto z pokrytcov, ktorí sa ozvali tu. Pretože whitewashing nevadí! V sviatočnej atmosfére zvažujem aj  4*, ale staršia verzia je o podstatný kus  vyššie. A Whitney Houston nie je Loretta Young. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení bylo ovlivněno několika nehodami – při natáčení v Yonkers zachvátil budovu o blok dál požár, během kterého zahynuly dvě děti. Starší farnice si víkend před natáčením zlomila kyčel a následně zemřela. Jeden člen štábu pak byl během natáčení sražen autem, přičemž svým zraněním bohužel podlehl. (fiLLthe3DD)
  • Whitney Houston (Julia Biggs) účinkování ve filmu z počátku odmítla - přesvědčilo ji až opětovné přečtení scénáře a honorář ve výši 10 miliónů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)
  • Filmaře během natáčení potrápilo špatné počasí – několik natáčecích dnů bylo přerušeno kvůli silným bouřím, které postihly New York a New Jersey. Nebývale teplé počasí ve státě Maine pak způsobilo rozpuštění ledového kluziště. Při natáčení v New Yorku se členové štábu též necítil dobře – točilo se totiž v nebezpečných (a gangy ovládaných) lokacích. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama