Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se točí okolo biskupa Henryho Broughama (David Niven) a jeho čím dál zoufalejších snah získat peníze od bohatých farníků na stavbu nové katedrály, přičemž biskup ignoruje všechno a všechny kolem, včetně Julie (Loretta Young), své krásné manželky. Jeho modlitby jsou vyslyšeny opravdu doslova, když se objeví Dudley (Cary Grant), anděl z nebes, který jemu i všem okolo jednoznačně srovná životní priority tím, že začne se zanedbávanou Julií flirtovat. (Pavlínka9)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (36)

Javert 

všechny recenze uživatele

Po It's a Wonderful Life jsem narazil i na další vánoční film - The Bishop's Wife s Cary Grantem. A musím říct, že jsem velmi příjemně překvapen. Od Kostera jsem na základě zkušeností s Harveym sice nečekal průměrné nebo dokonce podprůměrné dílko, ale nečekal jsem ani to, co mi "Biskupova žena" nabídla. Stal jsem se divákem parádního pohodového snímku s vánoční atmoškou a vskutku nadpozemským Carym. Jeho výkon zůstavá ve filmu nepřekonán, i přes velice dobrý dojem, jenž zanechal David Niven spolu se svojí filmovou manželkou Lorettou Young. Vánoční klasika. 9/10 ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Dívat se na filmy s Cary Grantem je třeba mít odvahu. Něco se povede, něco se nepovede, ale nikdy to není ono. "Biskupova žena" patří k těm dobrým (nadprůměrným) snímkům - i když, ani v této americké pohádce, není dokonalým andělem. Kniha Williama Goldinga "Věž" (The Spire - 1964), v níž stavba katedrály má také rámcovou hlavní roli, i když je pojednána jinak, poukazuje na to, že "touha stavět", "proslavit se skrze architekturu" je hodně obecná. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Vánoční filmy, které jsem letos nově ohodnotil zrovna moc smířlivé nebyly. Ale k k Vánocům konečně kromě jiného přece má patřit hlavně láska, rodina, sentiment, andělé a Santa Claus, takže jsem  vybral pro rychlo komentář na    Štědrý dění moudře Biskupovu ženu, která tohle všechno obsahuje  a k tomu nabídne přesně tu zdravou americkou smířlivou starosvětskou atmosféru.   Tak kdy budou další lekce bruslení? A...krásný Štědrý den a bohatého Ježíška.   Vy a ta mladá žena jste oživili  mou víru v lidskou přirozenost  ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Kdybych tomuhle filmu nedal plnej počet, tak bych měl strach, že mě už nenavštíví žádnej anděl. Jedna z nejlepších rolí Caryho, ani zbytek ansámblu není pozadu, chvílema to je opravdu vtipný a hlavně, návštěva anděla vyznívá docela realisticky. Proč to má bejt jen fantasy? Dokonce bych řekl, že nějakej podobnej anděl se musel pohybovat mezi herci a štábem i během natáčení!! ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

The only people who grow old were born old to begin with... Cary Grant jako anděl? Proč jako :-) Vánoce, vánoce, přicházejí, ale slíbená katedrála biskupa Henryho stále ještě nestojí a otrávená atmosféra začíná zmáhat nejen jeho křesťanskou víru, ale i jeho rozmilou ženušku. Jako deus ex machina sine machina přichází ...Dudley. Nejroztomilejší kukuč pod sluncem s potterovsky odporným jménem nese stvoření, které servíruje kanonádu vtipů a romantiky na fantasy podnose. Delikatesní vánoční dobrůtka, zásadně ovšem nesouhlasím s nevěrohodným koncem. Žádám otevření spisu a změnu verdiktu...Do té doby ze mě víc než 80% nevytříská ani Cary hrající na harfu. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • David Niven byl kvůli obsazení osloven jako první. Čekal ale, že bude hrát anděla Dudleyho. Když však zjistil, že s ním počítají do role Henryho, postěžoval si vedení, načež mu producent pohrozil, že by se ve filmu nemusel také objevit vůbec. (Pavlínka9)
  • Cary Grant si během filmování stěžoval na svou roli Dudleyho, stejně jako na režiséra Kostera. S tím se později začal denně hádat a byl nespokojen se vším, pro co se rozhodl. (Pavlínka9)
  • Cary Grant a Loretta Young se při natáčení milostné scény pohádali. Youngová odmítala být snímána zleva a Grant také. Režisér Koster musel celou scénu nakonec natočit u okna, ze kterého se oba protagonisté dívají. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama