Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Penzionovaný soudce s pomocí své schovanky loví pedofily, které následně nelegálně kastruje. Ve chvíli, kdy se mu hon na nebezpečného pedofila vymkne z rukou, se do případu zapojuje i policie. Zatčení psychopatického násilníka na ženách však spustí nebezpečný souboj... Policisté jsou přivoláni k nálezu mrtvoly mladé ženy, kterou našel řidič převážející dřevo z lesa na svém voze. Detektiv se svou zástupkyní Rachel zjistí, že žena utíkala před někým, kdo ji zřejmě dlouhodobě věznil, a raději před pronásledovatelem skočila z mostu na projíždějící vůz. Bohužel svým zraněním podlehla. V té době penzionovaný soudce Cooper za pomoci své pomocnice Lary nastraží past na pedofila. Lara pedofila vyláká do hotelového pokoje, kde ho Cooper omráčí a následně vykastruje. Vychází najevo, že Cooper tímto způsobem už dlouhou dobu likviduje pedofily v okolí. Jenže jeho další akce se mu vymkne z kontroly. Lara je totiž dalším pedofilem unesena a Cooper to zjistí až po chvíli. Když se snaží sexuálního predátora honit ve svém autě, vybourá se a je zadržen policií. Při výslechu chce Cooper po policistech, aby ihned zasáhli a Laru našli. Detektiv, který je u soudcova výslechu také, skutečně ihned vyhlásí pátrání a díky sledovacímu zařízení, které dal Cooper Laře, včas zasáhne. Násilníka, Simona Stullse, zatkne a z jeho domu zachrání jak Laru, tak i další dívku, kterou zde Stulls už dlouhou dobu věznil. Vychází najevo, že Stulls v domě zřejmě zabil už několik žen. Zadržený však při výslechu nespolupracuje a tváří se jako pomatený. Rachel dojde k závěru, že Stulls trpí rozdvojením osobnosti, a pokusí se z něj dostat nějaké informace. V té době při ohledání Stullsova domu zahyne šest policistů, když do domu začne náhle unikat plyn. Policisté chtějí zjistit, jak Stulls, který očividně nepracoval, přicházel k penězům. Stulls tvrdí, že mu je dával Santa Claus. Detektiv se zaměří na Stullsovo dětství. Podaří se mu zjistit, že Stullsova matka Amy byla kdysi unesena a následně byla sama násilníkem vězněna. Když se jí podařilo uniknout, porodila právě Simona. Po nějaké době se Amy oběsila. Cooper oznamuje policii, že je přesvědčen, že Simon své zločiny nepáchal sám, že mu někdo pomáhal. To potvrdí i výbuch auta s jedním z policistů. Technici zjistí, že výbušnina byla vojenská. Policistům se podaří zatknout muže, který Stullsovi trhaviny prodal. Stulls uteče ze stanice ve chvíli, kdy je nahlášena další výbušnina. Jeden z policistů je totiž neznámým Stullsovým komplicem vydírán pod pohrůžkou, že mu bude zabita jeho malá dcera. Policista Stullse v převleku ze stanice ve zmatku okolo údajné bomby odveze. Jeho malá dcera je pak nalezena živá v bedně, o které byli policisté přesvědčeni, že obsahuje bombu. Z psychiatrických záznamů Amy Stullsové policisté zjistí, že Simonovým otcem je majitel továrny, ze které byla Amy kdysi unesena. V bytě Stullsova otce také Simona najdou... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (105)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja mám pre podobné deväťdesiatkové krimi thrillery slabosť, takže som rád, že som inak priemerného Nočného lovca videl. Slabosť pre žáner majú aj štyri filmové hviezdy, ktoré kývli na účinkovanie vo filme, kde bolo asi jasné, že dieru do sveta neurobí. Pointa je ale celkom prekvapivá, i keď nejde o žiadne artové prehĺbenie predchádzajúceho deja. Nočný lovec má pomerne zvláštnu chladnú atmosféru a tým nemyslím doslovne finále na ľade, ale režijný prístup. Ten je mimochodom trochu neistý, rovnako ako dramaturgia celého filmu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Svojím spôsobom veľmi zaujímavý film kombinujúci viacero (asi tak dve-tri) skvelých tém, z nich okolo každej by sa dal vystavať kvalitný celovečerák. Bez spoilerov dodám aspoň to, že minimálne linka s Benom Kingsleym je skutočne čertovsky svieža a originálna (konečne niekomu napadlo, že okrem sériových vrahov môžu existovať aj lovci sériových vrahov, aj keď samozrejme toto bolo už aj v Dexterovi). Potešia herci vrátane Henryho Cavilla, Alexandry Daddario a Stanleyho Tucciho. Atmosféra je mrazivá, niektoré scény skvelé. Ku koncu (od autohavárie) to však predsa len začne odsýpať znateľne slabšie. Mal som dojem, že to už všetci chceli mať čím skôr za sebou a odvtedy svieži a originálny scenár narýchlo dorazili do konca a šli na kávu. A palacinky. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Někdo unáší ženské a zabíjí je. Policie zatkne jednoho retarda (něco jako lidi co dobrovolně volí ANO), ale ten to nedělá sám . Mezitím se ten druhý mstí na policajtech a ti se ho snaží najít. Průměrný thriller s áčkovými herci v rámci toho co chodí v televizích dokonce nadprůměrný 60 procent. P.s. chápu to jako dobře, že se měnily? a nikdo na to nepřišel to mě přijde uvalené ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Hmmm, vidím že hodnocení tohohle filmu den ode dne klesá! Zaslouženě! Nomis (co to sakra znamená?) je ten typ produkce, kde není divné, že vysloužilí soudci ve svém volném čase kastrují obviněné na počkání, úchylové jsou zároveň proškolení chemici a pyrotechnici a důmyslnými vychytávkami pravidelně redukují policejní sbor po tuctech a především, ať je teplo nebo mráz, detektivové zásadně nosí uplá slušivá trička, která skutečně dobře vypadají! Inu, kvalitní policejní práce. Protože už dneska i na béčkovou hovadinu není těžké sehnat balík peněz, za které si technickou stránku pohlídáte, má Nomis parametry skoro kinofilmu. Což celou patálii jen prohlubuje a navozuje dojem, že se díváte na něco seriózního, co by, nedej bože, mělo dávat nějaký smysl. Nápaditá likvidace hlavního úchyla to nezachrání. Hereckou stránku tu již zdařile rozebrali jiní. Takové náměty má točit Fincher, ne David Raymond. Na to by měl být snad zákon. Za dvě. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Bylo jednou jedno prase. A to mělo rádo malé holčičky. Proto se hodný strýček rozhodl praseti pomstít. Což chvíli fungovalo, dokud mu jiné prase nesebralo volavku. Jenže potom je tady i mrtvola na začátku. Mladá holka, která utekla svému vězniteli. Volavka se najde, najdou se ostatní holky, najde se i pachatel. Tedy, vážně? Vždyť to uběhlo teprve dvacet minut filmu! A vy si říkáte: "Nou, nou, tohle bude trochu komplikovanější." (A i celkově to má trochu přesah. Nepište si s úchylama po síti, holky a vy tatínkové, neberte svoje dcerky jako samozřejmost.) Vzledem k počtu postav je scénář jasně daný (i když ty vedlejší věci ohledně Simona jsem dlouho nepobírala, než mi je vysvětlili, protože děj a zjišťování věcí podle důkazu a informací je tak rychlé, že jsem se jako divák nad tím ani nestihla zamyslet a už mi to řekl scénář.). Buď je to vážně ten ve vazbě. Ale jak? Nebo je to někdo jiný. Ale kdo? Nebo na posledních pěti minutách vyskočí dosud neukázaná postava, což je ubohá berlička a já jí nemám ráda nikdy a nikde. Film měl fakt dobrou atmosféru a je jedno, že obsazení hlavních vyšetřovatelů je to na co film sází, pokud vás nebude bavit děj. Bude se vám na to dobře koukat. Přesto toho na mě bylo moc, informací, moc všeho na tak málo minut. Číst to v knize o délce 800 stran, kam lze narvat odbočky a rozebrat postavy, jsem spokojená. Prostě málo času na tolik věcí. Samozřejmě jsem to neprohlídla, protože jsem stará detektivková bába a vždy spoléhám na to, že autor dodrží pravidla pátera Knoxe. 4* a půlka malé hvězdy za půlky Cavilla, takže sem dám pět, ale není to čistých pět. Protože to není čistá detektivka, jak mám ráda. Po dokoukání jsem dostala chuť na opětovné shlédnutí Wind River. (I tak dodám, že je škoda, že se podobných filmů točí míň než jiných. Asi by to nemělo tržby, jak si hlavouni přejí...) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Pracovní název filmu byl „Nomis“, tedy „Simon“ pozpátku. V jazyku esperanto znamená nomis „být volán“. (TaNya_)
  • Celosvětová premiéra proběhla 28. září 2018 na filmovém festivalu v Los Angeles. (BMW12)
  • Natáčelo se ve Winnipegu (Manitoba, Kanada). (BMW12)

Reklama

Reklama