Reklama

Reklama

Winter on Fire: Ukraine's Fight For Freedom

  • Ukrajina Зима в огнi (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument zachycuje protesty ukrajinských občanů proti úřadující vládě v hlavním městě Ukrajiny v období mezi 21. listopadem 2013 a 20. únorem 2014. Ve snímku jsou použité autentické záběry z barikád a výpovědi lidí čelících ozbrojené speciální jednotce zvané Berkut. (Kacula24)

Recenze (69)

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Spor medzi Ruskom a Ukrainov ma ďaleko hlbšie počiatky ako začiatok 21. storočia. Práve na to mohli v dokumente viac poukázať, aby divák a širšie publkum pochopili jeho podstatu. Tu nám autori naservírovali len zmes pouličných záberov z Maidanu. Autentické, brutálne a mrazivé, no v dnešnej dobe očakávam viac. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle neberu. Záběry z demonstrací sice byly místy děsivé a běhal mi z nich mráz po zádech, nicméně tvůrci naprosto ignorují širší souvislosti a vystavují dokument na základě "spravedlivě rozhněvaný lid vs. zlá vláda", což je hodně zavádějící. Tu jednostrannost pohledu dokresluje i fakt, že prostor dostává pouze jedna strana konfliktu a o Pravém sektoru a dalších podobně laděných skupinách se taktně mlčí. Pro zaryté příznivce Majdanu bude Winter on Fire potvrzením jejich víry, ale pro mě, skeptika, se jedná jen o další zbytečný dokument viděný černobílou optikou. 30% ()

Reklama

TETŘEF 

všechny recenze uživatele

Tohle není snaha o to s odstupem bilancovat ukrajinskou revoluci. Je to syrová, autentická a angažovaná věc, která je hluboce procítěná a jen ve chvíli, kdy si člověk uvědomí probíhající momentum je schopen pochopit vnitřní duši těchto 102 minut. Jako film je to bezchybné, jako výpověď je to upřímné. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Mrazivý autentický náhľad do stredobodu protestov, ktoré sa odohrávali u našich východných susedov. Obsahovo mi chýbalo detailnejšie objasnenie celej udalosti a pohnútok hlavných aktérov. Na úvod a záver nám síce filmári posunú základné informácie, no podľa môjho názoru sa tomu mali určite venovať viac. Vyhli by si tak možno niektorým komentárom, ktoré považujú Winter on Fire: Ukraine's Fight For Freedom za jednostranný propagandistický projekt. Avšak pokiaľ si divák pustil dokument s pevným proruským presvedčením o demonštráciách platených západom, je jasné, že tomu tak či onak napáli 1 hviezdu alebo odpad. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Naprosto jednostranný dokument, který je skoro tak trapný, jak kdyby ho dělali soudruzi před 25 lety. Hlavně, že zvítězila "revoluce" a za všechno, co se teď děje na Ukrajině může samozřejmě Putin, to je jasný. Že má možná ještě větší podíl slavná EU a hlavně, že je teď situace ale totálně v prdeli, to nikoho netrápí. Ti nahoře si stejně nakradou a ti dole, ti to zaplatí. Fuj tajbl, velebnosti, chce se mi blejt... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Snímka doznala uznania v podobe ceny publika na festivale v Toronte, no taktiež čelila kritike či obvineniam zo lži a manipulácie, neodôvodnenej rusofóbie a vyvolávania planého poplachu, pretože „pravda je niekde uprostred“. (Biopler)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno