Reklama

Reklama

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný... (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 5

Recenze (498)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako nebylo to spatny, ale bohuzel ani zadnej zazrak. Takovej slabej odvar Prokletyho ostrova. Verbinski slusne buduje atmosferu, az hororovy vyjevy postupne pribejvaj a misty to je fakt solidne napinavy, jenze problem je, ze pointa je cloveku jasna uz tak nekdy od poloviny filmu, 140 minutova stopaz je naprosto silena, od tajemna az hororu se to postupne presouva spis k slusnymu bizaru a nemoh sem si pomoct, ale DeHaan me proste sral a mel jsem chut fandit spis Isaacsovi. Po vizualni strance parada, par scen je super, celkove paradni atmosfera, ale to je bohuzel tak nejak vsechno. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Byl jsem přesvědčený, obzvlášť podle ohlasů, že se mi Lék na život bude líbit. Ale bohužel cítím jen respekt k tak svéráznému dílu, i když mě místy ukrutně nebavilo a rozhodně mám pocit, že všechno, tedy co do scénáře a struktury, v něm mohlo být lepší. Verbinského režie samozřejmě skvělá, i když jen na úrovni zvládnutí jednotlivých scén. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Jedno musím tomuhle filmu nechat. Je originál. Ano, půjčuje si u jiných snímků, ale výsledek je jedinečný. Psychotická atmosféra, krásná výprava (ty interiéry léčebny jsou úžasně staromódní a klaustrofobické) a sebevědomá režie. Filmu se daří navodit stísněnou, chvílemi magickou, chvílemi až hnusnou atmosféru. Zároveň je tak trochu detektivkou, protože spolu s hlavním hrdinou pomalu odkrýváme záhady spojené s léčebnou, jejími postupy a pacienty. Verbinskimu tleskám, že se nebál témat, od kterých jiní tvůrci utíkají. Vznikl tak až evropsky ujetý thriller, který ale ve své druhé polovině kvůli přehnané stopáži ztrácí dech. Úplně mi nesedli ani hlavní postavy, protože jsou tak divné, že se s nimi člověk nemůže ztotožnit. 70 % ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Panna je stará dvě stě let, incest s ní není žádný med. Fotr chce dcerušku šustit, já z nudy plyn si chci pustit." Pche. Trpělivost prý růže přináší. Teď jde jen o to, za jak dlouho. Aneb kdyby si každý potenciální prznič vlastní dcery na její "zprovoznění" musel počkat 200 let, řady incestních prasáků by nám dost prořídly. Dojmy z filmu, odborný výcuc: Krajně nesympatický, nedomrlý vlček z Wall Street versus ovečka s kozičkami ven, tied for use na svatebním loži, plus (i mínus) žabák, zde značně ohořelá švýcarská verze MUDr. Mengeleho se žabákoidním ksichtem v rozkladu, jehož vykouknutí po sloupnutí kůže definitivně zkazilo nevěstě Ovečce romantiku svatební noci. Bohužel, vlček a žabák spolu soupeří o titul otravný blbec roku dlouhých 146 minut, přitom 90 by bohatě stačilo. Na druhou stranu v tom bylo více než malé množství vody i zábavných lázeňských procedur, sanatorium bylo fajn, s atmoškou jak švýcarský cyp, jelen skokan taky zabodoval a hadů se tu urodily tři prdele a ještě jedny necky k tomu. Úhoře mám rád, mňam! ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto největší hororový expert na csfd.cz jsem dosáhl úspěchu, o jakém se nikomu ze zdejších uživatelů ani nesnilo. Přesto se v žádném případě nepotýkám s nedostatkem motivace. Neustále hledám nové výzvy a netajím se například svými režisérskými ambicemi. Začal jsem pracovat na hororu, který mi otevře bránu do Hollywoodu. Pracuji s omezeným rozpočtem, takže se každou získanou korunu snažím vynaložit co nejefektivněji. Kolegu Verbinskiho bych tedy nejraději vytahal za uši, jelikož obdržených 40 milionů dolarů zcela bezostyšně vyhodil do koše. Již od úvodu jeho snímek působí jako gotická kopie Shutter Island, jemuž se však může rovnat pouze zdařilou mysteriozní atmosférou. Za pochvalu stojí ještě znamenitá kamera, ale jinak Cure for Wellness ve všech ohledech výrazně zaostává. Po scénáristické stránce se jedná o učiněnou tragédii, k čemuž přispívá i přítomný bezpohlavní symbolismus či na vodě stojící prvky kubrickovského zrcadlení. Verbinski chtěl evidentně navodit dojem inteligentního snímku, jenže ve výsledku připomíná spíše přemoudřelého studentíka, jenž se snaží ohromit profesora lingvistiky cizími termity. Přepálená stopáž, odpudivá Mia Goth a otřesný závěr, který by se hodil spíše do nějakého céčkového monster hororu, sráží hodnocení Cure for Wellness na slabší tři hvězdy. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Hrad Hohenzollern byl kvůli natáčení po dobu 11 dnů veřejnosti nepřístupný. (Reesam)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 12 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Ve filmu měla být původně i scéna, kdy je hlavní hrdina ponořen do nádrže s vodou a hlavou se mu míhají vize. Nakonec byla z filmu vystřižena. [Zdroj: refresher.cz] (pornogrind)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

Reklama

Reklama