Reklama

Reklama

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný... (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 6

Recenze (496)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Panna je stará dvě stě let, incest s ní není žádný med. Fotr chce dcerušku šustit, já z nudy plyn si chci pustit." Pche. Trpělivost prý růže přináší. Teď jde jen o to, za jak dlouho. Aneb kdyby si každý potenciální prznič vlastní dcery na její "zprovoznění" musel počkat 200 let, řady incestních prasáků by nám dost prořídly. Dojmy z filmu, odborný výcuc: Krajně nesympatický, nedomrlý vlček z Wall Street versus ovečka s kozičkami ven, tied for use na svatebním loži, plus (i mínus) žabák, zde značně ohořelá švýcarská verze MUDr. Mengeleho se žabákoidním ksichtem v rozkladu, jehož vykouknutí po sloupnutí kůže definitivně zkazilo nevěstě Ovečce romantiku svatební noci. Bohužel, vlček a žabák spolu soupeří o titul otravný blbec roku dlouhých 146 minut, přitom 90 by bohatě stačilo. Na druhou stranu v tom bylo více než malé množství vody i zábavných lázeňských procedur, sanatorium bylo fajn, s atmoškou jak švýcarský cyp, jelen skokan taky zabodoval a hadů se tu urodily tři prdele a ještě jedny necky k tomu. Úhoře mám rád, mňam! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento film má být poctou 70kovým gore hororům. Jeho délka tomu ale neodpovídá. Opravdu se to táhne. Atmosféra je ale místy dobrá. Ani bych neřekl, že to dělal Gore Verbinski, je to dost komorní na jeho poměry. Celé to táhne Dane DeHaan jako pacient této pochybné léčebny. Postupně odhaluje jejich nekalé praktiky a snaží se odtamtud dostat. Děj je místy předvídatelný, ale je tam pár zajímavých zvratů. Rozhodně to ale mohlo být kratší. "Baron si vzal vlastní sestru." ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Byl jsem přesvědčený, obzvlášť podle ohlasů, že se mi Lék na život bude líbit. Ale bohužel cítím jen respekt k tak svéráznému dílu, i když mě místy ukrutně nebavilo a rozhodně mám pocit, že všechno, tedy co do scénáře a struktury, v něm mohlo být lepší. Verbinského režie samozřejmě skvělá, i když jen na úrovni zvládnutí jednotlivých scén. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

A Cure for Wellness už od počiatku zaujme sústredením na detail. Púta vonkajšom zrkadliacim snímaním rýchlovlaku, pôsobivým natočením celej autonehody. Neskôr sa nebojí krvi ľudskej ani zvieracie, kamera zaberá nechutné vŕtanie zubov z centimetrovej vzdialenosti. Kameraman tak výborne vyvoláva napätie a vyzdvihuje tento skvelý film. Vďaka tomu nie je Verbinskeho film hlúpym hororom, ale thrillerom inteligentne vyvolávajúcim napätia. Aspoň v prvej polovici, a to aj napriek pomalému rozjazdu a uvedeniu do víru diania v sanatóriu. A Cure for Wellness môže vďaka výbornej kamere, efektnému filtru a zvoleným exteriérom a scénografiou kúpeľov, v ktorých sa pred sto rokmi zastavil čas, zaradiť medzi to najlepšie, čo v rámci žánru vzniklo. Gore Verbinski si svojich divákov rozhodne získa. Skvelá výprava a kamera snímke zasadenej do krásnych švajčiarskych hôr sú hlavným plusom príbehu, inak stojaceho na dobrých výkonoch hercov. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Doufám, že za deset let budou někde v hospodě, tak ve dvě ráno ve Varech, nad pivem sedět NextGen Rob Roy a NextGen Tsunami_X a řešit, že tuhle chybu v systému, Verbinskiho odpustek společnosti a životní výkon famáka Bojana Bazelliho musí vidět i lidi, kteří za chvíli přijdou z večerní projekce. A pak se všichni hrozně zlijou a možná za rok si to ten zbytek stáhne. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Vlaková stanice v horách, na kterou Lockhart přijíždí a ze které je následně odvezen autem do lázní, je Oberhof Bahnhof. (TheMergar)
  • Křestní jméno hlavního hrdiny (Dane DeHaan) se ve filmu nedozvíte. Zato jeho příjmení zazní celkem 49krát. (Frajer42)
  • Film se natáčel na hradě Hohenzollern v městečku Hechingen v Německu. (MessiM)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

Reklama

Reklama