Reklama

Reklama

Blíží se Vánoce, a tak většina lidí touží po setkání se svými rodinami. Na cestách je mnoho těch, kteří jedou na svátky domů. Tunelem v norských horách přejíždí kamion přepravující plyn. Stane se nehoda a všichni, kdo se tam v té chvíli nachází, rodiny, turisté, teenageři jedoucí na Vánoce domů, zůstanou uvězněni pod tunami skal v absolutní tmě. Exploze cisterny zaplňuje tunel nebezpečným kouřem. Hasiči hrají o čas a každý v tunelu musí bojovat sám za sebe a poradit si jak umí. Čas neúprosně běží a šance na záchranu jsou čím dál menší. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (69)

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus až príliš mnoho debilných rozhodnutí na jedného obyvateľa tunela na m2. V tomto tuneli za zišli asi tí najdementnejší ľudia z celého Nórska ! Jediná operátorka, jediné záchranárske auto na celý film, jediný záchranár. Strašná kktina. "Livingdead" to zrhnul asi najpresnejšie ! 1* za to že je to v Nórsku. 11,918% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, špetka slušně dramatické chvíle, hodně slušný příběh. Herci byly skvělý, prostředí na film vynikající akorát soundtrack byl hodně slabý. Je sice pravda že je to příběh celkem známý, podobných filmu je spousta a tak si můžete dát dvě a dvě dohromody a pribeh jde jemně přečíst, ale zapůsobilo za mě super. ()

Reklama

RedRose 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné, je to solidně zahrané i natočené a vizuálně moc povedené, ale těch nelogických chyb je tady fakt moc. Nad tím scénářem měli ještě chvíli pracovat. Byla tam spousta aut, proč čekat až přijede další, aby vyjeli pomalu ven? Nevěřím, že všechny přestaly fungovat. Záchranné složky prakticky nic nedělají a nebýt té dcery, tak tam fakt nejde asi nikdo?! Flašky s kyslíkem buď polo-prázdné, nebo vydrží jen pár minut? Pád těch turbín na konci byl úplně zbytečně na sílu, mrtvých tam bylo dost i bez toho, ale na začátku řeknou, že v tunelech ještě nikdo nezemřel, ale ve filmu jich tam zůstaly hromady. Že záchranáře nakonec zachraňovali úplně nekompetentní lidi je další věc a jediný profík, tam byla ženská na tom dispečinku. Ale jako celek překvapivě dobré. 63% ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

V Norsku je 1100 tunelů. Pokud jsou všechny v takovém stavu, tak potěš Pánbůh. SPOILER: celý tunel řídí jediná operátorka ZTP/P. Spousty lidí uvězněných v tunelu zachraňuje jediný záchranář, ostatní stojí před tunelem a čekají. Když osamocenému záchranáři docházejí síly, jde ho zachránit jeho stará, servírka z místního bistra. Pokud by nebyla v tunelu dcera záchranáře i on by stál před tunelem a čekal, až vše přejde :-) :-) :-) Strašné. Do Norska nikdy nepojedu :-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak asi aj v Nórsku majú problémy na cestách... Celý príbeh až moc priamočiaro tiahol na bránku. Jeden hasič - jeden hrdina, jeden autobus, jedno auto, jeden tunel a jedna jaskyňa v ňom, jeden problémový vzťah medzi otcom a dcérou, jedna vozíčkárka... Čo ja viem, dosť prvoplánové. Taký umelý konštrukt s cieľom zapáčiť sa divákovi bez hlbšej pridanej hodnoty. Tiež na začiatku napísali, že v tuneloch pri nehodách vďaka hrdinskosti hasičov ešte nikto nezomrel a vo filme zomierali ľudia ako muchy. Tá príroda okolo ale bola fantastická. Chlad a sneh som cítil až v obývačke. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Ve 22. minutě stojí u naloženého auta tři lidé, ale v následujícím střihu už je cesta prázdná. (Duoscop)
  • Tunel dlouhý 9 km se ve filmu jmenoval „Storfjelltunnelen“. Toto jméno však ve skutečnosti nese pouze jeden tunel, který se nachází v severní části Norska a měří 2,7 km. Norský tunel, který byl ve filmových scénách, se jmenuje „Ospelitunnelen“ a měří 2 549 m. (vojacekr)

Reklama

Reklama