Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdyby Bridget Jonesová hledala ještě větší zoufalku, než je ona sama, v Kate (Emilia Clarke) by se určitě trefila do černého. Ta holka sice vypadá jako roztomilý diblík, ale ve skutečnosti je magnetem na špatná rozhodnutí všeho druhu – nerozumí si s vlastní rodinou, nevyzná se sama v sobě, neumí si najít normálního chlapa a navíc pracuje v obchodě s vánočními potřebami. To se pozná tak, že chodí v asexuálním skřítkovském kostýmku, neustále cinká rolničkou a v hlavě jí pořád jede vánoční hit George Michaela „Last Christmas“. Přitom přesně před rokem balancovala mezi životem a smrtí, když podstoupila velmi komplikovanou operaci. Jeden by řekl, že si té „druhé šance“ bude víc vážit, ale Kate je evidentně všechno fuk. Okázale kašle na všechno a na všechny a životem proplouvá cestou nejmenšího odporu. Pak ale potká Toma (Henry Golding), trochu záhadného mladíka, který se jí čím dál víc začne plést do cesty a do života. A i když je Kate odhodlaná pokračovat ve svém dosavadním stylu života, vlivem tohohle kluka, vánoční atmosféry a magického Londýna začne její předčasně okoralé srdce velmi rychle tát. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (274)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Fajn prijemna oddychovka urcena pre zenske srdcia. Bola by som dala 3*, ale kvoli prekvapujucemu a necakanemu twistu na zaver, ktory mi sposobil az zimomriavky, davam 4*!!! Emilia Clarke mi je sympaticka, pre mna je to zatial druhy film s nou (GoT nesledujem). Emma Thompson je nieco ako britska Meryl Streep. Co mi trosku na filme prekazalo, je az prehnana politicka korektnost. Viem, ze Londyn je multi-kulti, ale pripadalo mi to take nasilu, "len aby sa nikto necitil ukrivdeny, dajme tam vsetky rasy, kultury a sexualne orientacie" a miesanie ras tak to bolo uz uplne prehnane, ved sa tam nenasla ani jedna dvojica rovnakej rasy. 70% ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně doposud nejpříjemnější (tj. neuřvaná, neotravná a neagresivní) komedie Paula Feiga, ale i tak to vystačí sotva na průměr. Vánoční písničkou inspirovaná romance, kterou pohání ohraný příběh-klišé o nesympatické, sobecké a nezodpovědné hrdince, která se díky lásce a radám toho pravého muže stane lepším člověkem, usmíří se s rodinou a začne mít konečně ráda i sama sebe, působí od začátku do konce jako poslepovaná z motivů a scén vypůjčených z jiných filmů, které byly podstatně lepší. Lze ocenit snaživé herce a atmosféru světélkujícího Londýna, ale celkově film shazuje nejen nedostatek neprimitivního humoru (veškerá komedie týkající se hlavní hrdinky spočívá v tom, že třeba jde a upadne do odpadků nebo že se jí pták vykadí do obličeje, přičemž opravdu vtipné je ve filmu obecně jen máloco), ale i neuvěřitelně tupý a kýčovitý (a bohužel i značně předvídatelný) závěr. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

S týmito romantickými komédiami už je problém. Je ich strašne veľa a väčšinou je všetko na jedno brdo. Odlišujú sa iba hercami a dejovou linkou, ktorá však ide podľa osvedčenej šablóny. Tento prípad je však iný. Nielenže tu hrá perfektná Emilia Clarke, ktorá svojej postave dokázala vdýchnuť svoj jedinečný šarm a takú milú rozkošnosť, no i príbeh je trochu iný. Bolo vidno, že sa snažil prísť s niečím iným, v tomto kontexte sa niesol napríklad aj záver. Také horkosladké, tak akurát. Lepší priemer. 65/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Emilia Clarke řeší záhrobní vzkaz přímé demokracie, George Michael u toho (až téměř nesmyslně) zapěje největší hity své kariéry a Emma Thompson ze sebe dělá blbku z Balkánu, přičemž jí nevěřím že tam kdy byla. Není mně úplně jasné, jestli všechno to nadbytečné břímě, co si film nabral, mělo být k pousmání či k zamyšlení, nebo se prostě jen nikdo neměl k realizaci pokračování Ducha. A tak se stalo, že vedle charitativní činnosti pro bezdomoveckou komunitu se hlavní hrdinka také věnuje malému krámku s vánočním zbožím, kde převlečená za elfku lichotí své staré asijské šéfové, za kterou dochází nápadník jak z jiné planety, a abychom zachovali dobré asijské vztahy, tak i hlavní romantický hrdina zrovna nemá čistý rodokmen, takže okamurovská romance je na spadnutí. Emilia Clarke je naprosto rozkošná a její kukadla v londýnských vánočních uličkách hezky blikají. Ovšem na její linii je nabalen nehezky nezvládnutý scenáristický balast, který prostě nevládne kvalitní dramaturgií. Téma imigranti, bezdomovci a lesby a do toho žvatlající Emma Thompson, to vše se strašně navzájem bije, působí to zvláštně nezajímavě, tudíž oceňuji závěrečnou pointu, co filmu pomohla vyhrabat se ze scenáristické nouze. Což o to, kdyby se našel schopný scenárista a celé tomu dal ucelený ráz, tak bych chtěl film vidět i podruhé. Ale Emma Thompson je scenáristicky chabá, Paul Feig uz si vytrpěl dost za své kritikou strhané filmy, takže z toho vyšel takový napůl dojemný film, který má tolik vaty, až prohrál svůj divácký souboj s jinými vánočními bijáky. 6/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po pár skutočne dobrých filmoch sa Paul Feig dostal do nového vianočného filmu, kde scenár napísala Emma Thompson. "Last Christmas" je pre mňa trošku sklamanie. Nemôžem povedať, že som od toho čakal veľa, no myslím si, že mi to dalo menej, než som čakal. V prvom rade by som povedal, že najlepšie časti filmu začnú až keď si Katarina začne dávať svoj život opätovne dokopy. Čo je teda posledných 35 minút. Ostatné časti by som hodnotil od okey po nie veľmi dobre zvládnuté. Plus je tu záverečný zvrat, ktorý vás budď poteší, alebo naštve. Ja neviem, na ktorú stranu sa mám prikloniť, lebo reálne to má peknú pointu. Ale pôsobí to trošku nasilu a neviem potom moc nájsť vo filme tú komédiu. Je tu niekoľko vtipných momentov, no film je reálne viac romantická dráma než komédia. Opäť dráma v utajení. Film nemá moc zaujímavé postavy alebo príbeh, ktorý by ma vyslovene chytil za srdce. Je to hrozné? Nie. Myslím si, že nejaká atmosféra a srdce vo filme je. Emilia Clarke je celkom okey ako Kate a má tu niekoľko dobrých scénok. Najlepšia je asi keď sa rozhodne vyzbierať peniaze pre bezdomovcov svojim hlasom. To sa mi páči. Alebo keď rozdá pár darčekov, ktoré sú tak trošku aj ospravedlnenie. Len by bolo asi lepšie keby vidíme viac podobných scénok počas prvých dvoch tretín filmu, ktoré sú miestami skutočne ťažké na pozeranie. Najmä keď vidíme aký vlastne Kate žije život. Na mňa to nepôsobilo veľmi vtipne, ani zaujímavo. Film sa určite nestane vianočnou klasikou, no vidím, že na mnohých urobil dojem. A ak urobil, tak super. Ja si len myslím, že tam bol potenciál na niečo lepšie. A skoro som zabudol... je tu dobrý George Michael soundtrack. Hodnotenie: C+ ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • V závere filmu, počas pesničky "Last Christmas", sa v dvoch záberoch na publikum objaví aj Andrew Ridgeley - spevák skupiny Wham! (Psycho709)
  • Natáčanie prebiehalo priamo v Londýne, a tak, aby sa predišlo masám ľudí, natáčanie začínalo často aj o 2 ráno. (Astonko)

Reklama

Reklama