Reklama

Reklama

V roce 1691 byl v Bostonu odsouzen k smrti temný čaroděj. Za pomoci Satana se ale přenese v čase do současného Los Angeles, kde je vržen oknem do bytu Kassandry a jejího přítele Chase. Ti si myslí, že je to nějaký opilec, a nechají ho u sebe přespat. Druhý den čaroděj krutým způsobem Chase zabije. Pak vyhledá spiritistku, která mu řekne, že musí najít tři části čarodějnické bible, která obsahuje tajné jméno Boha... Kassandru, která truchlí nad Chaseovou smrtí, navštíví Giles Redfern, lovec temných přízraků ze 16. století, který se také přenesl v čase, aby tu čaroděje našel. Kassandra se ho bojí, a tak, když se Giles snaží čaroděje zaměřit, zavolá policii a nechá ho zatknout. Ale temný čaroděj se vrací a chce zničit i Kassandru... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Otevřeně řečeno, ke skouknutí Warlocka mě nalákalo vysoké hodnocení, které dosahovalo 71 % - a tak jsem při jeho uvedení v televizi neváhal čekat do velmi pozdních nočních hodin - proti Warlockovi totiž běžel jiný film, který jsem nahrával. Výsledek mě zklamal, a i když odfiltruju noční únavu, ani pak bych to nevytáhl na víc než dvě hvězdičky. Podobná vysoká hodnocení zhusta dělají nekritičtí žánroví fanoušci. Jestli na Warlockovi něco funguje, pak je to záhadně se tvářící název a téma, které bezesporu potenciál má. Bohužel provedení je k uzoufání béčkové, tzn. nenápaditá režie, zapomenutelné herecké výkony i nízký rozpočet. Celkový dojem: 25 %. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Démonické horory mám z daného žánru nejradši. A že je v tomhle spousta humoru? To mi tak nějak k hororům 80. let patří. Film sice stojí na klasické zápletce - někdo z minula se dostane do současnosti, ale popral se s tím docela dobře. Triky jsou docela obstojné, nápady taky (zapichování hřebíků do stop), docela dobrá hra s mytologií, pověrami a legendami. A spousta dobrých hlášek, hlavně hlavní hrdinka docela hlásí - když vlivem kouzla ze dne na den zestárne z 20 na 40, nakonec to vyřeší hláškou "No, tak si vezmu minisukni", nebo když se ptá svého kolegy, kdo byla Marion: "Byla to tvá žena, sestra? Tvoje píchačka?" ()

Reklama

ink flo 

všechny recenze uživatele

O víkendu jsem hledal nějaký tématický velikonoční film. Horror o lovu na čarodějnice zněl nadějně. Nakonec to teda nebyl horror a hon se pořádal na čaroděje, ale dobrý.  Zábavný béčko s podobnou zápletkou jako francouzští Návštěvníci - sluha satanův a jeho lovec se přenesou z 15. století do USA 80tých let 20. století. Funguje to hlavně kvůli sympatickým hlavním hrdinům, obzvlášť Richard E. Grant (Withnail and I, How to Get Ahead in Advertising...) s jeho staroangličtinou a démonickej Julian Sands, kterej se snaží získat tři části grimoáru, který dokáže vynulovat stvoření. Kdybych to viděl v éře VHS, tak jsem asi naprosto unešenej. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Ve své době mě Warlock jaksi minul, tak jsem ho zhlédl až ted´ a musím říct, že mě hodně zklamal. Taková volovina s nevýraznými tvářemi a hroznými efekty. Od Steve Minera bych teda čekal rozhodně víc. Jediný, co tady stojí za zmínku, je sice ne nějak převratná, ale vcelku dobrá hudba Jerryho Goldsmithe. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Steve Miner mal este v 80. rokoch 20. storocia hodne do seba a bol pravom pokladany za hororovy talent. Ale na filmoch ako Warlock bolo pekne vidno bliziacu sa biedu rokov 90. na jeho tvorbe. Film je to len trochu nadpriemerny, asi pre to caste cestovanie v case, ktore posobilo rusivo uz roku 1989, a teraz uz vyslovene posobi nerealne. Pritom rezia je na dobrej urovni, ale herecke vykony su podpriemerne az hrozne ale cernoknaznik Julian Sands je zase na urovni. Dvojku a trojku som chvalabohu uz nevidel. 75 % ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Film byl dokončen již v roce 1988. (Chatterer)
  • Film se převážně natáčel v kalifornském městě Santa Paula na Faulknerově farmě, ale také ve státě Massachusetts ve městech Plymouth a Boston. (Trajektt)
  • Scénář k filmu napsal David Twohy. (Chatterer)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Reklama

Reklama