Reklama

Reklama

Recenze (14)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto dílu psychothriller odpočí do akční odbočky, než se vrátí k výchozímu žánru se závěrečnou hodinou pravdy. Z té vyjdou bez jakékoli revoluční nostalgie pouze dva druhy jedinců: zlomení a cyničtí. Včetně moralistických prognóz, že lidé nebudou chtít pravdu, nýbrž peníze, a že orwellovské „Velký bratr tě sleduje“ platí v každém režimu. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Britský agent - žena, pochopiteľne, patriarchát, LGBT a podobne - je vystavená vypočúvaniu ruských agentov, Tánička prenikne na ruskú utajovanú základňu. Viac k tejto epizóde asi nemám čo dodať, snaha o akúsi špionážnu drámu z pohnutých rokov v našej histórii je opäť jednosmerná a trochu tvorcovia stratili niť. Čo je škoda, pretože kulisy boli celkom dobré. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejvíc se mi líbil Kopta coby vlasatý mechanik :-)V díle zazní podezření, že by dopis mohl být šifrován takzvanou Vernamovou šifrou. Vernamova šifra  je jednoduchý šifrovací postup patentovaný v roce 1917 Gilbertem Vernamem. Spočívá v posunu každého znaku zprávy o náhodně zvolený počet míst v abecedě. To se prakticky rovná náhradě zcela náhodným písmenem a na tomto faktu je založen důkaz, že Vernamova šifra je v principu nerozluštitelná. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Špionážní série zasazená do období lámání dvou režimů je v polovině a upřímně bych tedy čekal větší terno. Zbytečně moc si nás tvůrci drží od těla, ač chápu, že to má být pojaté řádně temně a s nebývalou skepsí. Scénář informace poměrně umně zadržuje, tempo je velmi pozvolné a plíživé jako se pomalu hroutí jeden systém, aby jej vystřídal jiný. Berg se snaží odhalit pravdu a už v mnohém chápe souvislosti, dokonce nachází kus světla od auta, které srazilo disidentský pár. A důležitou fotku nechává u své (utajené) přítelkyně. Narazí ovšem na svého šéfa, který krásně vykresluje jakousi nejednoznačnost, kdy nikdy není zcela zřejmé, zda jeho milé slovo nebo projevená empatie nejsou jen nástroji k manipulaci okolí. Mariina lesní výprava do vojenského prostoru docela zdlouhavá a naivní. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na šokující a dle mého rozhodně nečekaný závěr se bohužel prostřední díl trochu nemastně neslaně vlekl, i když se snažil veeelmi opatrně dostat na povrch další souvislosti v onom komplikovaném pátrání. Jestli bylo nynější roční období ještě před 30 lety opravdu takto prohnilé, tak děkuji samotnému bohu, že jsem až dítětem milénia. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Ve chvílích, kdy se pracovnice britského velvyslanectví pohybuje v pražském metru, podtrhuje tíživou atmosféru hudba skupiny Progres 2, konkrétně instrumentální část skladby „Planeta Hieronyma Bosche II“. Tato skladba vyšla na albu „Dialog s vesmírem“ v roce 1980 u vydavatelství Panton. (bearmeedek)

Reklama

Reklama