Reklama

Reklama

Dycky Sunderland

(seriál)
  • Velká Británie Sunderland 'Til I Die
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, (2018–2024), 11 h 42 min (Minutáž: 31–53 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Tenhle dokumentární seriál sleduje anglický fotbalový klub Sunderland během sezóny 2017–18, který se snaží po sestupu vyhoupnout zpátky do Premier League. (Netflix)

Recenze (86)

baribal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy jsem Sunderland nesledoval a v podstatě jsem jen okrajově zaznamenal, že sestoupil z Premiere League. Nencházím žádné nedostatky a to ne proto, že se jedná o celkem výjimečné dílo. Obě série jsou super, a to i přes to, že ta druhá je plná celkem nesympatických lidí. Tak snad to jednou dotáhnou zpátky až nahoru. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jsem Černejm kočkám sestup z Premier League přál. Pro mě hodně nesympatický tým (hráči a herní systém nikoli fanoušci či majitelé). Seriál ale začíná až jejich počínáním v Championship, kterou jsem sledoval jen okrajově (hlavně Fulham s Jokanovičem, Mitrovičem a Kalasem), ale i tak jsem potíže Sunderlandu zaregistroval. ___ Nechci spoilovat, ale musím zmínit ten výbornej kontrast, kdy se nepodaří udržet nadějného hráče a jsou rádi za 1,5 mio eur z Francie, aby následně vysázeli 3 mio za mnohem horšího útočníka. ()

Reklama

f7r 

všechny recenze uživatele

První série mne moc nenadchla, i když se mi začátek zdál fajn, ale bohužel se pak vše řešilo jen docela povrchně (posily, hledání trenéra... atmosféra kolem klubu pak byla podána taky dost černobíle), nicméně druhá série mne vtáhla do "děje" hned v úvodní epizodě, celé je to charismatičtější a malinko víc do hloubky (ale tak akorát) a ke slovu už se naštěstí tolik nedostávají "hospodské kecy" (i když se jim bohužel taky nevyhneme). (Ale teda... který *** vymýšlel překlad názvu a následně to vnutil i do seriálu jako "překlad" chorálu?!) ()

bery71 

všechny recenze uživatele

‘Football is the most important of the least important things in life' Napsal bych čí je to citace, ale ono se to moc neví, každopádně bych to radši neříkal v Sunderlandu. Tam se totiž nedaří ani těm postatným věcem ani fotbalu. A přestože se můžeme ohánět tím, že to je jen fotbal, tak ok, ale naděje a následné zoufalství těch fanoušků to nezmenší. Největší depresárna, kde "o nic nejde", co jsem kdy viděl. ()

TeeAge odpad!

všechny recenze uživatele

Doporučení na tenhle seriál mi dal Netflix, protože jsem dokoukal The Last Dance o Michaelovi Jordanovi a Bulls. Problém je, že s výpovědní hodnotou a se scenáristickou úrovní zmíněného seriálu nemá Sunderland nic společného, nesahá mu dle mého názoru ani po paty. Dalo by se mi vytknout: Proč tomu dáváš odpad, když tě to evidentně nezaujalo? Protože umění a sport jsou dvě vrchnější části Maslovho trojuhelníku, kdy člověka opravdu zajímá jenom kvalita kůli zážitku, a odpad z důvodu pobavení. Veškerý průměr v umění a ve sportu je nudný, všedný, a nemá potenciál být všeobecně zajímavým. Ovšem sport i umění průměr potřebuje, protože bez něj by nebylo možné určit, co je vrchol, a co je spodina oboru. To ale ještě neznamená, že by se o tom měl natočit dvousezónní seriál... Ps: Nikomu ale neberu, že se namísto Premiere League nebo La Liga bude koukat na roztáhlý seriál o Sunderland :) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Mnoho fanoušků a zaměstnanců opakovaně hovoří o návratu klubu do „Premiership“. Nejvyšší anglická fotbalová soutěž se ale již v sezóně 2007/2008 přejmenovala z „Premiership“ na „Premier League“. (JemHadar)

Reklama

Reklama