Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benedict Cumberbatch ztvárňuje hlavní roli v tomto aktuálním a palčivém dramatu ze zákulisí kampaně referenda o brexitu. Film sleduje tuto kampaň z pohledu nepříliš známých stratégů z obou táborů – jak příznivců, tak i odpůrců unijního odcházení. Zatímco se jedna strana snaží získat navrch nad druhou, paktují se s politiky, kteří se snaží protlačit na výsluní, a kontroverzními sponzory. V době, kdy se do popředí zpravodajského zájmu dostávají odhalení o zneužívání osobních dat i škodlivém vlivu tzv. "fake news" a mikrocílené reklamy na sociálních médiích, snímek "Brexit" zkoumá, jak moderní techniky kampaní řízených daty přispěly k jednomu z nejméně očekávaných, nanejvýš napjatých a také nejkontroverznějších rozhodnutí v moderní politické historii. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já jsem tenhle film původně vůbec nechtěl dát, protože se musím přiznat, že mě už vůbec nic kolem eu, brexitu, naší politiky, světový politiky a dalšího sajratu nezajímá. Jenže jsem neodolal jménu Benedict Cumberbatch a díky tomu, že HBO GO mě to hodilo na svou HP jsem do Brexitu nakonec zajel a nelituju jediný minuty. Naopak, jsem úplně nadšen, protože film mluví mým jazykem, říká můj názor a Benedict je opět absolutně přesný, hlavně jeho záverečná řeč o té komise, to vytetovat na něčí čelo. Jasně behaviorální cílení je dneska asi největší magie reklamy, potažmo politické kampaně a to jak ovliňuje naše názory, to je až hororově pravdivé a výsledek ? Já už nemám na nic názor, ze všech stran dostávám skrz media protichudné, ale zaručeně ověřené infa, všichni kolem nás do nás hučí tu svou pravdu, to je dnes a denně, Babiš, EU, migranti, Zeman, demokracie a jediný co z toho všeho máme, je rozeštvaná společnost, plná nenávisti, nulových schopností naslouchat druhýmu, v Británni to došlo tak daleko, že byla zavražděna poslankyně, to je přece něco strašnýho a co se stalo ? Nic, dál to pokračuje úplně ve stejných kolejích, mediálně vlivová agresivita vůbec nemá žádných hranic, infekce nenavisti, která svědčí politicko - ekonomickým vychcánkům z obou táborů jede na plný pecky a bohužel, bohužel jim to vychází na stoprocent. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Brexit (nie film) je odou na hlupost ludi, ktora zacina dominovat v zapadnej spolocnosti, proti ktorej zlyhavaju vsetky bezne metody ochrany spolocnosti formou moralnych, pravnych a zakladnych intelektualnych brzd a pravidiel. Ako vhodne reagovat na vyslovne klamstvo, ked cielove publiku nema zaujem absorbovat akekolvek vecne/logicke/realne preukazatelne argumenty? A je vobec vhodne reagovat? Nedostava tak polemika o zjavnom nezmysle priestor na ukor vecnej debaty o realne pritomnych problemoch? Brexit (film) mimoriadne trefne klze na hrane otvarania otazok a hladania odpovedi, zial, jeho cielove publikum je prave to, ktore ho ani nepotrebuje vidiet. A teraz uz len pockat na horko-kysle pokracovanie :( 4,5/5* ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

o politiku se v posledních letch radši moc nezajímám (aby mi úplně nejeblo),můj vztah k evropské unii je lehce vágní a nikterak vyhrocený ani na jednu stranu a o brexitu v detailu prakticky nic nevím. To ovšem neznamená, že bych si neužil tuhle primárně televizní zábavu, protože je to prostě tak dobře natočené, že to zákonitě musí zajímat i politické ignoranty. Není tu sice všechno polopatě vysvětlováno, takže je možné občas lehce tápat, ale ve výsledku to ani trochu nevadí. Jako bonus se pak to celé dá naroubovat i na tuzemskou politickou situaci (občas sem úplně viděl Pitomia) a vlastně nejen na ní. Cumberbatch si pak střihnul dalšího působivého sociopata...80% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Fascinující rekonstrukce toho, jak celé tohle nekonečné stupidní šílenství vlastně začalo. Musím říct, že jsem byl překvapen. Navíc je tento Brexit výborně natočen a má geniálního Cumberbatche, který tady ztvárňuje dalšího podivína. Je to mimořádně zajímavý film, ovšem zdá se mi, že ho v Británii skoro nikdo neviděl, nebo jsou hloupější, než jsem si myslel. Takhle se dělá kampaň, Andreji! 85%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se mi moc nelíbilo, jak lacině jednostranně scénář vykresluje probrexitové politiky - málem jako pekelníky (chyběly jen rohy) nebo jako mafiány od Scorseseho (chyběly jen italské přízvuky). Ale postupně se toho film zbavil, když se víc a víc soustředil na Cumberbatchova žraloka Cummingse, no a když do hry vstoupil ten - promiňte - hňup Johnson, už mi nějaká jednostrannost vůbec nevadila, naopak. Brexit (film) nabídl řadu důležitých námětů k zamyšlení, otazníků i vykřičníků, a hodně toho říká zdaleka nejen o současné Velké Británie. Konec rozhodně patří k těm nejsmutnějším závěrům filmů, jaké jsem v poslední době viděl. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Benedict Cumberbatch byl ve skutečnosti narozdíl od Dominica Cummingse, kterého ztvárňuje, zásadně proti Brexitu. (Blanch)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Reklama

Reklama